IWC i samarbete med Esben Holmboe Bang. En fusion mellan haute horlogerie och haute cuisine.


Här på Eqotime gillar vi inte bara klockor och armbandsur. Vi gillar dessutom matlagning och fine dining. Och när det handlar om matlagning i absolut världsklass så är det svårt att inte bli exalterade. Det var därför extra roligt att att bli inbjudna av klocktillverkaren IWC till nyöppningen av den norska stjärnkrogen Maaemo i Oslo under ledning av stjärnkocken Esben Holmboe Bang.


Bild: Bandar Abdul Jauwad

Klocktillverkaren IWC har under några år samarbetat med den norska stjärnkocken Esben Holmboe Bang som driver den stjärnbeströdda restaurangen Maaemo i Oslo. Restaurangen, som varit stängd för en flytt under vintern, nyöppnar nu i mars, tio år efter premiäröppningen. I samband med detta återlanserar också IWC sitt samarbete med Esben i en satsning på att knyta ihop haute horlogerie och haute cuisine.


Bild: Bandar Abdul Jauwad

Inom såväl klocktillverkning som kokkonst i den högre skolan så är ledord som kvalitet, hantverk och råvaror av högsta klass centrala. Och Esbens vision med Maaemo är att erbjuda en hållbar, generös och personlig matlagning. Precis som för IWC är hållbarhet och lokalt producerade produkter av högsta vikt för honom. Ambassadörsrollen innebär också att Esben kommer att bära en IWC. Som en del av samarbetet kommer Esben därför att bära en Portugieser Perpetual Calender (IW503302).Eqotime var inbjudna till Maaemo i samband med nyöppningen och hade möjlighet att på plats njuta av en fantastisk matupplevelse. Vi passade också på att intervjua Esben till kommande nummer av Out of Time magazine.