Lifestyle

Lifestyle

Lifestyle

   

Georg Jensen trollar fram Art Noveau-skatt direkt ut ur arkivet

Georg Jensen är liktydigt med unik design med bas inom det danska silversmidet. Det är deras rena och tidlösa estetik som fört namnet över världen. Georg Jensen tillverkar nu Jardinère no 1505 baserad på en originalskiss gjord av Georg Jensen från 1915. En skiss som nyligen upptäcktes i företagets omfattande arkiv. Eqotime’s Britta Rossander berättar mer.

  

LVMHs köp av Tiffany Co hävs

Lyxgiganten LVHM (Louis Vuitton Moet Hennessy) som äger ett stort antal lyxvarumärken och kedjor har dragit sig ur köpet av Tiffany Co. Affären, som var värd 16.2 miljarder dollar, skulle ha blivit en av världens största transaktioner inom lyxsektorn. Men nu ser den ut att gå i stöpet

   

Versace + Rosenthal = tyskt hantverk möter italiensk design

Från catwalken till inredningsgallerier runt om i världen. Det handlar om färgstarkt och dyrbart porslin som säkert ger upphov till snack vid matbordet. Huset Versace’s senaste kollektion med porslin i samarbete med Rosenthal är verkligen extra allt. Eqotime’s Britta Rossander har tagit en titt.

   

Efter 10 år i källaren släpps den – Dom Pérignon 2010 vintage.

Benediktmunken Dom Pierre Pérignon (1638 – 1715) var intresserad av vinproduktion. Han utvecklade tekniker för tillverkningen, skrev instruktioner om val av druvor, blandningar av cuvées och sättet att försluta flaskorna med kork och metallkorg. Dock var det inte han, vilket ofta påstås, som uppfann det mousserande vinet, det var inte heller han som tillverkade den första champagnen. Eqotime’s Britta Rossander har tittat närmare på den ädla drycken och det senaste släppet från Moët & Chandon, Dom Pérignon 2010.

  

IWC i somrigt samarbete med Orlebar Brown.

Modehuset Orlebar Brown och IWC har tillsammans tillsammans skapat en kollektion med plagg och en specialdesignad IWC Portugieser Yacht Club “Orlebar Brown edition”.

  

Arild Links gör en Triwa och försöker förbättra världen.

Helsingborgsföretaget Arild Links vill att deras produkter ska bidra till en bättre värld och drömmen är att bli en global spelare. För att nå dit arbetar de med viktiga värderingar och fokus på att bygga varumärket som är döpt efter orten där guldsmeden Håkan Orrling bor.

   

Klockor och jeans? Oris i samarbete med japanska Momotaro.

Oris är en av flera tillverkare som på sistone tagit en blick bakåt på på sina vintagemodeller och släppt reissues och vintageinspirerade modeller. En av Oris främsta framgångar nyligen har varit deras 65-dykare som tagits emot väl i klocksvängen och tillverkats i ett antal olika utföranden. Nu startar man ett samarbete med jeansmärket Momotaro.

   

Frihet på flaska?

Populära whiskymakarna Mackmyra har varit i blåsväder. Bland annat för sitt användande av bilder i marknadsföringen av sina produkter på sina plattforma i social media. Och nu släpper man en whiskyserie för att kunna ta en tuff fajt med Patent och Marknadsdomstolen. Britta Rossander har talat med Mackmyras VD Magnus Dandanell.

    

Out of Time Magazine #2 – snart i din brevlåda!

Det är speciella tider och bakom oss har vi några speciella månader som påverkat hela samhället på ett aldrig tidigare skådat sätt. Detta har också påverkat senaste numret av Out of Time magazine som skulle ha landat i brevlådorna nu i maj och gjort att vi halkat lite efter i tidsschemat. Men nu ljusnar läget och det färdiga magasin som vi har liggande på redaktionen går snart på tryck!

  

LV Pont 9 – framtida klassiker i läder från Louis Vuitton

Louis Vuitton har lanserat vad vi tror kan vara en ny framtida klassiker, Pont 9. Eqotime’s Britta Rossander berättar mer om Pont 9 och de senaste nyheterna från Louis Vuitton.

  

Svenskt pang för pengarna; TRIWA Time for Oceans

En aktör som kanske inte är den första att omnämnas i entusiastkretsar är den svenska tillverkaren Triwa som nyligen skapade en snackis med modellen Comb-Over. En klocka med en tavla som för tankarna till en viss amerikansk president där håret agerar visare. Modellen togs väl emot även i entusiastkretsar vilken redaktionen noterat bland vänner och i sociala medier.

   

Fyra trådlösa högtalare som gör det lättare att vara hemma

Sitter du också hemma hela dagarna? Eqotime’s Ola Jacobsen har letat upp fyra bra högtalare som genom att fylla hemmet med trådlöst ljud kan göra både hemarbetsdagen och den stundande hemestern lite lättare att utstå.

   

Skepp o’hoj! Nytt släpp från Garmin. Quatix6.

Allt är inte mekaniska klockor. Och här på Eqotime har vi ju en softspot för ny teknik. Dessutom går vi mot ljusare tider, vilket innebär iläggning av allehanda båtar och flytetyg. Så vad kan passa bättre än en heads up för senaste släppet från Garmin? Den nya modellen Quatix 6 lanserades häromdagen och är enligt Garmin själva nästa generations marina smartwatch med GPS som är speciellt framtagen för livet på vattnet.

    

Så kan din klocka rädda dig undan apokalypsen

Har du sett dina klockor som lyxkonsumtion? Då är det dags att tänka om. Med rätt kunskap kan den föra dig i säkerhet när du fullständig har tappat orienteringen. Eqotime’s Ola Jacobsen ger dig en snabbkurs i hur du kan använda din klocka som kompass.

  

Kalligrafi – en anrik form av digital detox?

Det är inte bara i Urbildningsradion som det pratas om pennor numera. Pennor av god kvalitet är ett samlarområde som ligger många klockintresserade varmt om hjärtat. Och det bästa sättet att använda en penna är ju rimligen att använda den för att skriva. Eqotime’s Joana Grzegorz funderar i veckans krönika kring den ädla konsten att skriva vackert.

    

Stenen som är mottagarens bästa vän

Ingen annan gåva visar hur mycket mottagaren betyder som en äkta diamant. Som den mest värdefulla ädelstenen är den äkta diamantens resa från jordens inre, till fingret hos den som den är avsedd för, både fascinerande och magisk. Eqotime’s Britta Rossander ger er en guide till den äkta diamanten.

  

Bocuse d’Or Europe 2020 flyttas fram

Vi gillar ju mat här på Eqotime. Så vi bryter av med lite matrelaterade breaking news. Nu står det nämligen klart att kocktävlingen Bocuse d’Or Europe 2020 kommer att avgöras i Tallinn den 3-4 september istället för i maj.

  

Accessoarer som statement

Ibland står man i badrummet på morgonen och förbereder sig mentalt för dagens viktiga möte. Blicken hamnar på smyckesskrinet eller klocklådan och man tänker; idag bara måste jag ha den här på mig och drar ut en favorit. Denna favorit kan vara typ allt. Men favoriten behöver understryka dagsformen.

   

Du behöver inte besöka utställningar fysiskt längre. Säg hej till din nya app-kompis Google Arts & Culture.

Vi var kanske lite för optimistiskt inställda här på EqoTimes Lifestyleredaktion angående fysiska besök på museum i pestens och kolerans – äh Coronans tid. Så vad gör vi nu, när man kanske sitter i karantän och inte ens vågar ta ut hunden på en välbehövlig promenad på en meters avstånd i skogen? När man har streamat klart allt på Netflix och ostbågarna är slut? När man får ont i ryggen av att ha suttit i soffan en hel dag, då är det dags för kultur i mobilen! Vår nya kompis heter Arts & Culture App

   

Årets bästa konst- & designutställningar. Eqotime har tipsen.

Konst och design är ett brett och hett ämne. Men det är väl halva grejen med att gå på en utställning – att ha något att berätta efteråt, att stimulera de grå och få nya perspektiv? Eqotimes designglada team har skannat nätet för att ta fram de tre utställningar, som du inte bör missa i år. Här är vårt topp tre bland blommiga Frank-mönster och konstiga ljud.

  

Mässan som faktiskt blev av. Eqotime’s Hans Persson gör ett nedslag i smyckessverige.

Eqotimes Hans Persson har trotsat Coronan och varit på mässa!

“För några veckor sedan var jag på en minimässa för smyckesdetaljister. Intressant på flera vis. Men mest spännande var kanske själva formatet.”

  

Modehuset Prada släpper limiterat online. Nu är det dags för släpp #4…

Sedan i höstas jobbar modehuset Prada med koncetptet Prada Timecapsule. Ett koncept där de den första måndagen i varje månad släpper en limiterad produkt. Varje plagg är unikt och säljs endast under 24h på Pradas sajt.

  

C.P Company presenterar nytt uppdaterat material till vårkollektionen. NyBer….

Den italienska klädtillverkaren C.P Company är kända för att ligga i framkant då det gäller materialutveckling och färgningstekniker. I vårkollektionen går man nästan lite retro både i material- och designval. Det doftar 80- och 90-tal.

  

Tankar kring manssmycket

I veckans krönika från vår smyckesexpert Hans Persson görs det avbön från begreppet mans-smycke och inspireras till att våga pröva något nytt!

  

The Ark återförenas och gästar podcasten “Hemma hos Strage”!

I sommar åker The Ark på turné för att fira att det gått 30 år sedan de bildades, 20 sedan de slog igenom och 10 år sedan de meddelade att de skulle lägga av. I nya “Hemma hos Strage”, berättar de mer.

 

Tid för skor

Kvalitetssko är ett begrepp som ofta hörs idag. Men vad är det som utmärker just en kvalitetssko från allt annat i skoväg? Är det bara det att skon är hantverksmässigt producerad?

  

Vill du gifta dig med mig?

Manliga smycken. Läs Hans Perssons senaste krönika om manliga vigselringar.

  

Nya stjärnor i Guide Michelin

Svensk restaurangkultur håller nivån. Under måndagskvällen höll Michelin Guide galakväll i norska Trondheim.

   

Välkommen till Eqotime!

EqoTime är en sajt för dig som älskar armbandsur och lifestyle. Sajten drivs och ägs av Eqo Time Group AB som också driver magasinet Out of Time Magazine samt podcasten Urbildningsradion.

  

UR Special: Skor!

Vi på Urbildningsradion gillar variation i nörderiet! Och klockor är inte det enda som inbjuder till nörderi.

  

James Thompson – inte bara klockor

James Thompson kommer ursprungligen från Vancouver, men har bott i Sverige sedan 2002. Han pluggade design i Lund och drog snart igång vad som skulle bli Black Badger Advanced Composites.

 

Hållbart och oväntat är det nya svarta. Våga vara annorlunda med accessoarer i laxskinn!

Sibirien Stockholm representerar på många sätt det senaste inom högkvalitativa accessoarer i exklusiva material. Sedan starten 2016 har man profilerat

Smycken, herr, dam unisex,
Buy Buy buy ..Much cool!!!