Lifestyle

Lifestyle

Lifestyle

    

Ni har väl inte missat Out of Time Magazine #6 ?

Ni har väl inte missat Out of Time Magazine #6? Det senaste numret är sprängfyllt och späckat med härliga artiklar och bilder. I utgåvan hittas bland annat härliga artiklar om klockstaden Geneve, grymma krönikor av Eqotime’s skribenter och fantastiska bilder på både otillgängliga och tillgängliga armbandsur. Vi bjuder också på härlig vintage och en specialare om ett fickur med en riktig historia. Fullspäckat alltså. Om du prenumererar så har du redan fått magasinet i brevlådan. Saknar du prenumeration så beställer du enklast lösnummer och tecknar prenumeration i vår webbshop. Varmt välkommen till Out of Time Magazine!

   

Elbil som väcker känslor, Mercedes EQS 53 AMG

Man förknippar varumärket med maffigt härliga, ljudliga och effektstarka bensinmotorer som får vem som helst att bli knäsvag och rysa av lycka. Men även sportbilstillverkarna har fått tänka el och hela bilbranschen har verkligen tagit på sig att elektrifiera sina kommande modeller. Nu visar Mercedes-AMG stolt upp sin första elbil och namnet är EQS 53 AMG 4MATIC+. Eqotime’s Mia Litström har kikat närmare på Mercedes nytillskott.

   

Sneakerpod – Ikepod första klockmärket ut att lansera egna sneakers.

Ikepod vill inte bara vara ett klockmärke. De var före sin tid när de första klockorna kom med designavsändare Marc Newson. En design som för alltid förändrade hur en klocka kan se ut. Nye ägaren menar att de nu har tillräckligt på fötterna för att göra en egen accessoarlinje och startar den med trendiga beklädnader (och blivande samlarobjekt) för fötterna. De första 200 exemplaren av Ikepods sneaker kommer att säljas på nätet från och med den 24 januari.

    

Vårens snyggaste herrväskor

Ljusare månader står framför oss och långsamt men säkert kan vi börja klä oss för våren. Det innebär mycket färger, lättare material men självklart också tidlösa klassiker. En funktionell, men trendsäker väska är ett hett tips för att bygga ut sin garderob och uttrycka sin stil på. Samtidigt som den också är väldigt praktisk. Eqotime’s modeskribent Alba Guerini Molin har plockat fram fyra snygga herrväskor som mycket väl kan vara ett måste i vår.

  

Har du också laddångest? Audi Charging Hub kanske blir lösningen

Länge har vi pratat om räckviddsångest hos elbilsägare. Något som dock börjar bli ett minne blott tack vare att elbilarna har betydligt längre räckvidd än tidigare. Den nya utmatningen för elbilsförare är laddångest. Elbilarna har idag längre räckvidd än tidigare men infrastrukturen med laddmöjligheter har inte utvecklats i samma takt. Att vänta på någon som tankar bränsle är ofta inget besvär för det tar kort tid jämfört med att vänta i en kö för att ladda en elbil. Eqotime’s motorskribent Mia Litström har tittat närmre på Audis senaste koncept för mobila laddstationer. Ett flexibelt koncept som kanske kan vara lösningen.

   

Bonhams köper Bukowskis

Att auktionshuset Bonhams köpt Bukowskis meddelandes i veckan. För hur mycket får vi inte veta.  Bukowskis grundades 1870 och betraktas som Nordens ledande auktionshus. Under de senaste 15 åren med familjen Lundin som ägare (de köpte av familjen Gustavsson) har Bukowskis, med hjälp av digitala tjänster, kunnat stärka sin position och internationella närvaro. De har över en miljon unika besökare i månaden och sålde 11 av de 15 dyraste föremålen på den svenska marknaden där rekordförsäljningen av Anders Zorns ”Söndagsmorgon” ingår. Något som blev det bäst betalda svenska konstverket någonsin sålt på auktion. Eqotime’s Britta Rossander berättar mer.

  

Svenska armband i stål, ett trendsmycke för män i hela världen

Svenska armband i stål har blivit trendsmycken för män över hela världen. So Sweden är ett av de varumärken som varit med att sätta trenden. Eqotime’s Britta Rossander har träffat Malin Andrén, en av grundarna till So Sweden, som med en nick åt det svenska arvet har lyckats göra armband med en kombination av svensk streetstyle och svensk minimalism. De är prisvärda, känns lyxiga och är tillgängliga.

  

Pimpa dina sneakers

Smycke- och skodesignern Alexandra Carlsen står bakom varumärket Knot som vill uppvigla till att vi ska dekorera våra skor, såväl de nya som de som redan finns i garderoben. – Pimpa dina sneakers, det är coolt att använda de gamla, säger Alexandra Carlsen. Eqotimes Britta Rossander har tagit en titt på en av vinterns hetaste sneakerstrender.

    

Gammalt är minst lika bra (eller bättre?) som nytt

Ingen bör ha missat att secondhand och vintageshopping har blivit enormt populärt de senaste åren. Att söka efter det perfekta och unika plagget är inte bara en spännande upplevelse i sig. Det sparar också på miljön. Men vintage och secondhand-shopping kräver både tid och tålamod. Men när man hittar ett otroligt plagg som är både är unikt troligen inte heller så dyrt, så är det värt det. Eqotime’s Alba Guerini Molin ger er guiden till att shoppa vintage och secondhand.

   

Exklusiva dofter med mycket doft i dropparna

Ett nytt svenskt premiummärke för dofter, Savour, har precis lanserat en serie med sju dofter. Ordet Savour kan översättas med orden ”att njuta av en karakteristisk smak, arom eller doft, speciellt när det gäller en behaglig sådan”. Eqotime’s Britta Rossander har hittat ett doftmärke som lyckats med konststycket att ta fram en parfym som hon tycker doftar som en sprillans ny Audemar Piguet Royal Oak i stål.

  

Två nya hot spots för god mat på några av Stockholms mest kända adresser

Pandemin är inte slut men vi kan inte hålla oss från att tipsa om två nyöppnade restauranger. De är varandras motsatser, ligger med ett par kvarter mellan sig. Den ena inbjuder till stoj och stim med sydamerikanska smaker, den andra har intim bistrokänsla med klassiker och nya kompositioner på menyn. Det handlar om nytillskotten La Boca Doce och Bistro Marie. Båda placerade på ett par av Stockholms bästa adresser. Eqotime’s Britta Rossander berättar mer.

   

Är NFTs framtiden för mode- & klockbranschen?

The hype is real? NFT, non fungible token, har varit årets grej i konstvärlden. Nu hakar såväl modehus som klocktillverkare på trenden med block chain-teknik för att skapa såväl digitalt mode som klockor. Frågan alla ställer sig är dock om det här bara är en tillfällig hype och bubbla eller om NFT är på väg att revolutionera sättet vi ser på konst, mode och kanske även klockor? Eqotime’s modeskribent Alba Guerini Molin har tagit en titt på det senaste inom NFT i mode- och klockbranschen.

   

Skor på vintern – rätt vård & rätt kängor

Vintermånaderna med snö, slask och vägsalt innebär ordentliga påfrestningar på det som vistas närmst detta – våra skor. I den här artikeln får vi hjälp av nätbutiken Skolyx att gå igenom de mest fundamentala delarna inom vinterskovård. Vi får tips om vad man bör tänka på när man köper vinterskor och tar del av deras nyligen uppdaterade utbud av randsydda kängor.

  

Pigg 20-åring från Bergslagen till advent

Advent står i farstun och det innebär starten för en intensiv glöggsäsong. Eqotimes redaktion vill därför tipsa om Grythyttan Skogsglögg som är en perfekt glögg som kompanjon för att fira in första advent. Gjord på frukbas och perfekt kryddad signalerar den julstämning som ingen annan.

  

Mousserande vinterrosé – frisk smak perfekt för advent

Livsnjutaren Karl Fredrik Gustafsson, uppskattad TV-personlighet som Karl Fredrik på Eklaholm, har precis lanserat Karl Fredrik Prosecco Rosé D.O.C Organic. En ekologisk prosecco producerad i nordöstra Italien. Eqotime’s Britta Rossander har charmats såväl av Karl Fredrik själv som den fylliga proseccon som seglar upp som ett spännande alternativ till glöggen i advent.

  

Farsdagstipset, whisky för far som jagar

Vad ger man till mannen som har allt? Det är samma visa varje år. Många (särskilt pappa själv) tycker att detta är årets viktigaste dag; fars dag. Men att pricka rätt present är inte alltid så lätt. Barnens teckningar har en särskild plats på skrivbord och i hjärtat. Slipsar är trevligt men används sällan. En ny skjorta eller tröja från frun som kanske vill hinta om att garderoben desperat behöver förnyas fungerar ju också men landar kanske inte alltid bra hos pappa. Varför inte ge far en whisky med historik och jaktarv? Eqotime har ett bra tips.

   

Ljuvliga juveler från New York – Tiffany & Co till Stockholm

Tiffany & Co har öppnat på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Något som blir den första egna butiken i Skandinavien. De har visserligen en shop-in-shop i Köpenhamn men ville ha en stor butik i det som de anser vara Skandinaviens huvudstad och det var ju smickrande att höra för oss stockholmare. Eqotime’s Britta Rossander har varit på besök i den nya butiken.

   

Säker klockförvaring hos Svensk Värdeförvaring

Säkerhet för samlare av armbandsur är högaktuellt. Och ju större samlingen är desto viktigare blir det med säker förvaring. Historiskt har förvaring i bankfack varit den enkla standardlösningen. Men bankernas digitalisering och det minskade antalet bankkontor har medfört att det klassiska bankfacket har börjat avvecklas i en allt raskare takt. För klockentusiaster innebär det att ett säkert sätt att förvara sina klockor utanför hemmet har försvunnit. Men nu börjar alternativen att dyka upp. Eqotime har träffat Svensk Värdeförvaring som erbjuder trygg förvaring av värdesaker i lyxiga och säkra lokaler.

   

6 modetrender att hålla koll på i höst

Hösten är kommen, restriktionerna är lättade och en modeindustri som tappert hållit igång under pandemin välkomnar hösten med öppna armar. Det rådande herrmodet navigerar i klassiska farvatten men med lite roligare och moderna inslag som muntrar upp i höstmörkret. Eqotime’s modeskribent Alba Guerini Molin har tagit tempen på höstens hetaste herrtrender.

    

Nytt i webbshoppen. Eqotime by Sibirien

Vi utökar utbudet i webbshoppen med Eqotime by Sibirien. Den första produkten är den ultimata accessoaren för klocknördar. En läcker nyckelring med verktyg för bandbyte. Eqotime by Sibirien är ett exklusivt och limiterat samarbete med Sibirien Stockholm där vi har tagit fram en kanonsnygg nyckelring i svart laxläder. Nyckelringen har en praktisk ficka för ett litet verktyg för bandbyte som naturligtvis ingår. Det här är den perfekta presenten till klocknörden med stil och går bara att köpa hos oss på Eqotime.

  

The Allure of Analogue

Vinyl sales have been steadily rising for over a decade and in 2019 record sales surpassed $500 million, outperforming CD sales for the first time since 1986. Record player technology however, has not greatly advanced. Cue the +Record Player, an all-in-one concept product fit for audiophiles.Eqotime’s Nick Rice explains.

    

#5: Nytt nummer av Out of Time Magazine.

Äntligen! Idag börjar senaste utgåvan av Out of Time Magazine att landa i prenumeranternas brevlådor. Det är ett kanonnummer som vi hoppas att alla kommer att tycka om lika mycket som vi gillar det. Härliga artiklar och intervjuer av bland annat Britta Rossander, Ola Jacobsen, Amalia Stöckel och Nick Rice. Självklart med massor av härliga bilder. Om du inte redan är prenumerant så går du utan att passera gå till vår webbshop och tecknar en prenumeration. Där kan du också köpa tidigare utgåvor och kanske slå till på en bok eller två. Orkar du inte vänta så beger du dig till närmsta välsorterade urbutik och fiskar upp ett exemplar av magasinet. Härlig läsning utlovas!

 

Vintageannonsen, Land Rover

Regelbundet väljer redaktionen ut vintageannonser från forna tider som vi delar med oss av här på Eqotime. Alltid en frisk fläkt från en annan tid. För er som läser Out of Time magazine är vår förkärlek till bilvärldens svar på Rolex-klockor knappast någon nyhet. Så idag har vi rotat fram det här djungelgodiset från Land Rover ur arkiven. Håll till godo.

  

Historisk ikon med nya grepp. När klassiska värden möter modern teknik

Få bilar är så ikoniska som Land Rover Defender när det gäller country living, kulturen runt att ha häst, att jaga eller genomföra expeditionsresor. Defender har ett historiskt arv av äventyr och utmaningar. Kungar, drottningar, skådespelare och militär använder Defendern då den är en riktigt slitvarg. Och nu finns bilen sedan drygt ett år tillbaka i en modern version. Eqotime’s Mark Carlsson har tagit en titt på Land Rover Defender.

   

Så kan din klocka rädda dig undan apokalypsen

Har du sett dina klockor som lyxkonsumtion? Då är det dags att tänka om. Med rätt kunskap kan den föra dig i säkerhet när du fullständig har tappat orienteringen. Eqotime’s Ola Jacobsen berättar hur.

    

Utställningsmåste för modeintresserade – Nordens Paris på Nordiska Museet

Klädkonst, skicklig tillskärning, högsta kvalité och respekt för kunden. På NK’s Franska damskrädderi utförde man fantastisk ”slow fashion” under femtioett år. Den 17 september öppnar Nordiska museet utställningen “Nordens Paris” om NK:s Franska damskrädderi 1902–1966 och samtidigt lanseras ett modehistoriskt praktverk. Utställning och bok är en hyllning till coutureskrädderiet och den parisiska haute couturens nordligaste utpost. Eqotime’s Britta Rossander ger oss sina personliga reflektioner.

  

Hermès Home Universe på Milan Design Week

Milan Design Week går just nu av stapeln och anrika Hermès är naturligtvis där för att visa sitt Home Universe. Det är föremål tillverkade för att ge materialen rättvisa och utformade för att beröras. Gjorda av råa, naturliga material bearbetade med expertis där spåren från den hand som format dem gör dem till deltagare i en förtrollad värld. Eqotime’s Britta Rossander har tagit en närmare titt.

   

Hållbart hantverk. Klockarmband & accessoarer i laxskinn.

Sibirien Stockholm representerar på många sätt det senaste inom högkvalitativa accessoarer i exklusiva material. Sedan starten 2016 har man profilerat sig som ett företag som erbjuder det bästa i form av exklusiva klockarmband, korthållare och fodral för både resehandlingar och ipads. Allt tillverkat i ett lika oväntat som exotiskt material. Eqotime har träffat Daniel Ankarstrand från Sibirien Stockholm.

  

Eldorado på Bukowskis för avskalad skandinavisk design

Med japan som inspirationskälla och en hängiven specialist på Bukowskis kan vi nu få en samlad bild av Claesson Koivisto Runes design för japanska beställare. En produktion som tidigare inte varit så känd. Det är ett unikt tillfälle att uppleva trions design med en mängd olika föremål, material och uttryck. Eqotime’s Britta Rossander har tagit en titt på Bukowskis utställning och kommande auktion.

    

Tolv klockor, tolv historier – perfekt sensommarläsning för klocknörden

Det är inte alla klockor som har varit på månen, vunnit ett Grand Prix eller dykt ner i Marianergraven. Men alla klockor bär på en historia. Och framförallt så bär klockans ägare på sin alldeles egna historia om sin klocka. Och ofta är det en historia som är värd att berättas. I den nya boken Tolv klockor, tolv historier är det just några av dessa historier som berättas. Nu kan den förhandsbeställas i Eqotime’s webshop.

  

Hantverk från Dalarna – jackor med livslång kvalitet

Det är det kompromisslösa som är kännetecknet. Martin Key arbetar med passion, beslutsamhet, mod och fingertoppskänsla där det näst bästa är inte ett alternativ. Och under flera år har han levererat skinnjackor till världseliten inom musik och idrott. Eqotime’s Britta Rossander har pratat skinnjackor och mode med Martin Key.

    

Sommarskor med svenska Myrqvist

2020 utsågs det svenska skoföretaget Myrqvist till Sveriges snabbast växande skovarumärke. Framgången är tack vare ett enkelt koncept; att erbjuda handgjorda skor till halva priset gentemot traditionella tillverkare med motsvarande kvalitet. Eqotime har träffat Myrqvists grundare och VD Sebastian Öhrn för att få höra mer om Myrqvist och få tips kring valet av sommarskor.

  

Kulturmåste; modeutställning hos Spritmuseum

Spritmuseums stora satsning sommaren 2021 är modeutställningen Fashion Cocktail. I den visas ett urval ur den aldrig tidigare för publik visade Absolut Fashion-samlingen, kurerad av Philip Warkander, lektor i modevetenskap vid Lunds universitet, även verksam som kritiker för Expressen samt mångårig skribent för modetidningen BON. Han är också författare där hans senaste bok är Danius och modet (Hoc Press, 2019), skriven tillsammans med Marie Ledendal. Och nu kurerar han alltså Spritmuseums Absolut Fashion-utställning.

  

Sommarevent med Habanero BBQ och Tevsjö Mill & Distillery

Vad sitter bättre en ljuvlig sommarkväll än att spendera den längs Ljusnans strand i vackra Hälsingland? Eqotimes Måns Lööf hängde med på det svenska livsstils- och kolgrillsföretaget Habanero BBQs årliga sommarevent. Tillsammans åkte de till Jonas Larsson i Tevsjö som vanligtvis driver Tevsjö Mill & Distillery, som denna kväll stod som grillvärd. Vackert beläget längst Ljusnans strand beskrivs platsen som en av Sveriges vackraste med sina blånande berg och djupa dalar.

   

Jaguar morrar fint även som elbil

Försäljningen av rena elbilar ökar markant. Exempelvis apporterade branschorganisationen Bilsweden att så mycket som var fjärde ny bil som registrerades i juni var en elbil. På topplistan hittas självklart de kanske mest uppenbara tillverkarna Tesla och Volkswagen. Ett bilmärke som däremot inte lika ofta hittas i topplistorna är den anrika tillverkaren Jaguar. Detta trots att märket har en gedigen historia och har producerat bilar som charmar flesta. Men numera är Jaguar är inte bara ett märke med rik historia. Man placerar sig också i framkant när det gäller elbilar. Eqotime’s Thomas Denke har fylld av räckviddsångest långkört Jaguar Ipace.

   

Konst, hantverk och gastronomi i fokus när silversmed öppnar restaurang

Silversmeden Sebastian Schildt öppnade i dagarna Restaurang Oxenstiernan i Oxenstiernska Malmgården på Östermalm i Stockholm. Välmeriterade Elvira Lindqvist är kreativ ledare. Och allt handlar om form, design, hållbarhet och närproducerade råvaror där designkonceptet Subjective står för inredningen. Eqotime’s Britta Rossander har tittat närmre på nytillskottet.

   

Jakt, mat och dryck i Italien

Cibo e vino sono la vita – mat och vin är livet. Antikens Rom, maffians ursprungsland och sportbilar av utsökt design. Italien lockar många med sin mytomspunna historia. Till detta kan vi addera ett lager av världens bästa vindistrikt i kombination med mat som pasta, focaccia, pesto, pizza och skinka. Som jägare går tankarna dessutom snabbt till märken som exempelvis Beretta och dessa långa tradition av att tillverka jaktvapen. Tillsammans med Eqotime’s Mark Carlsson drömmer vi oss bort till stövellandets goda mat och stolta jakttraditioner.

  

Gintrilogi från det vilda, mystiska och förtrollande Sverige

Svenska BrandStar Alliance jobbar hårt med att lansera nya dryckesprodukter i det segment som brukar beskrivas som ultra-premium. I dagarna släpper man med sin första lansering i form av en trilogi med olika sorters gin där målsättningen har varit att skapa en av världens finaste och mest välsmakande serier gin. Allt med särpräglad karaktär utan att frångå den genuina ginkaraktären. Initialt släpper man tre produkter, som tillsammans bildar en trilogi laddad med vad de beskriver som hantverksmässig exklusivitet och smakfull elegans.

    

Svensk sommar och National Rosé Day med rosévin från Bodvàr House of Rosés

Rosé med svensk anknytning faller amerikanarna på läppen. Andra lördagen i juni infaller ”National Rosé Day”. Då står media på tårna för att få vara med och det dricks skapliga mängder rosévin från Bodvàr House of Rosés. Svenska Bodvár är det enda vinhuset i världen som uteslutande specialiserat sig på rosévin. De produceras i Frankrike, är prisbelönta och eleganta. Eqotime har träffat VD’n Ann Haftström som har hand om det mesta i den dagliga driften av vinhuset, högt som lågt.

  

Vintageannonser, Land Rover

Regelbundet väljer redaktionen ut vintageannonser från forna tider som vi delar med oss av här på Eqotime. Alltid en frisk fläkt från en annan tid. För er som läser Out of Time magazine är vår förkärlek till bilvärldens svar på Rolex-klockor knappast någon nyhet. Så idag har vi rotat fram de här godbitarna från Land Rover ur arkiven. Tre annonser, tre epoker, tre bilar. Håll till godo.

  

Comer es sobrevivir, cazar es vivir – att äta är att överleva, att jaga är att leva.

För många är Spanien förknippat med Mallis, all-inclusive, tapas, sangria och solsemester. Men Spanien har även en lång tradition av jakt och jakten som en del av kultur- och det historiska arvet. Eqotime’s Mark Carlsson drömmer sig bort till en kulinarisk jaktresa.

  

Utforskande och nyfiken – på rom och whiskey

Nyfikenheten har alltid drivit människan. Ut ur grottor till hus, från sten- till brons- vidare till järnvapen, från häst och vagn till bil, från svärd till musköt. Och här går det att göra en koppling till dryck. Och kanske särskilt de ädla dryckerna rom och whiskey. Eqotime’s Mark Carlsson har kikat lite på historien kring rom och whiskey.

   

Ett blommande kaos med massor av färg. Damien Hirst ställer ut i Paris.

Körsbärsträden blommar just nu i Kungsträdgården i Stockholm. Det är en fantastisk syn – men för alla som inte hinner dit finns det körsbärsblommor att njuta av ända till januari nästa år. Den kontroversielle konstnären Damien Hirst ställer ut Cherry Blossoms på Fondation Cartier pour l’art contemporain i Paris.

   

Mjukt, lätt och skimrande

Van Cleef & Arpels, som gör delikata smycken med fantastisk design och ofta undangömda detaljer, kommer varje år med relativt tillgängliga smycken för att fira vårens ankomst. I år har de återigen låtit naturen ta plats i formgivningen genom en poetisk hyllning till både blommor och små underbara nyckelpigor. Eqotimes Britta Rossander har tagit en titt på årets nyheter.

  

Vintageannonsen, Volvo 740 Turbo

Regelbundet väljer redaktionen ut en vintageannons från forna tider som vi delar med oss av här på Eqotime. Alltid en frisk fläkt från en annan tid. Idag har vi rotat fram den här godbiten från Volvo ur arkiven. Vi kan inte annat än hålla med, ålderskriser botas bäst med en Volvo 740 Turbo. Håll till godo.

  

Våren är här, dags för lite rosa drömmar

När landet och alla sociala medier börjar färgas rosa av blommande körsbärsträd vet man att rosésäsongen dragit igång! Eqotime har plockat upp ett par flaskor rosé från Gosset och Minuty ur vinkällaren.

  

Gröna vågen 2.0. “Vi har fått Stockholmare i byn”

Eqotime’s Hans Persson bor på landsbygden och är rätt nöjd med det. De senaste åren har han dock sett fler och fler som flyttat in i grannskapet. Både återvändare och nyinflyttade. I veckans krönika funderar han därför på vad han egentligen tycker om Gröna Vågen 2.0 och det här med att ha fått Stockholmare i byn.

  

Sommartid, bitcoin och guldmyntfötter

Eqotime’s krönikör Hans Persson har den här veckan tänkt till rörande omställningen till sommartid, det här med bitcoin och saknaden av en rejäl guldmyntfot. Men kanske framförallt om mänskliga överenskommelser. Häng med i hans resonemang!

    

Full pott för Omega i Americas Cup

America’s Cup, rik på historia, innovation och prestige, är ett av världens äldsta sportevenemang och har genomförts sedan 1851. Cupen har under alla år bara vunnits av team från fyra olika länder. Omegas inblandning startade 1995 med sponsring av Team New Zealand, med Sir Peter Blake (1948 – 2001) som kapten. Det var ”Kiwis” seger det året som banade väg för Omega att kunna bli officiell tidtagare år 2000 och 2003. Nu har historien upprepats under nyligen avslutade America Cup 2021 där de varit officiell tidtagare och samtidigt haft ett sponsoravtal med Team Nya Zeeland Emirates. Ett gäng som till slut gick segrande ut ur hela tävlingen.

  

Lenny Kravitz, stark persona matchad med både YSL och Artisans de Genève

Multiartisten Lenny Kravitz beskriver sig själv som en drömmare och risktagare, ständigt ivrigt experimenterande och mångsidig som skapare. Han betonar att bry sig om andras tyckande inte ligger för honom. – Jag älskar musik och att kunna vara en musiker Jag har fortfarande en passionerad inställning till det och fortsätter att lära mig hela tiden. Jag var sex eller sju år när min pappa tog mig till Madison Square Garden och jag fick se The Jackson Five. Sedan den dagen har jag varit besatt av att leva ett liv med musik, säger Kravitz.

   

Kvinnliga förebilder. En gubbes reflektioner.

Internationella kvinnodagen. Låter bra, eller hur? Jag är på alla sätt för olika bemärkelsedagar. Om inte annat för att dagarna ofta innebär någon typ av firande, och vem gillar inte fest, eller fikabröd? Men, den här dagen är ju lite diffus på det sättet, hur uppmärksammar man det? Det är lite som Kristi Himmelsfärdsafton, den bara finns där. Utan att ha traditioner och specifik mat. Nåväl, kvinnodagen. Är det något vi ska fira eller uppmärksamma? Eqotime’s krönikör Hans Persson väljer att uppmärksamma.

   

För kräsna whiskeyfantaster

Macallan har precis släppt sin mest exklusiva serie single malt någonsin. The Macallan Red Collection lanseras nu i Sverige i två omgångar. Den 4 februari släpptes The Macallan Red Collection 40YO som tog slut med blixtens hastighet. Den 4:e mars är det dags igen, då släpps The Macallan Red Collection 50YO. Eqotimes Britta Rossander berättar mer.

  

Podcast; Urbildningsradion #OWGMARCH

I dagens avsnitt av Urbildningsradion gästas vi av Berns och Staafen som ger oss allt vi behöver veta om utmaningen och välgörenhetsprojektet #owgmarch Ett event som i korthet går ut på att bära en och samma klocka under hela Mars samtidigt som det samlas in pengar till ett välgörande ändamål. I avsnittet får ni hela storyn. Dessutom får både Berns, Staafen och Denke reda på vilka klockor som ska bäras av dem under utmaningen. Ett fullmatat avsnitt och en perfekt uppladdning för Mars! Enjoy!

    

Ännu mera bilar och klockor! Ferrari & Richard Mille

Nu duggar det tätt av bilsamarbeten inom klockvärlden. Vi fick nyligen se Tag Heuer och Porsche i nytt samarbete. Och för några dagar sedan kom informationen om att Girard Perregaux blivit partner till Aston Martin. Senast ut är Richard Mille som gör gemensam sak med Ferrari efter det att Hublot lämnat bilarna till förmån för konsten.

  

Friskidåkare hedras med coutureklänning i dun

Matilda Rapaport Hargin var Sveriges främsta kvinnliga friskidåkare och inspirerade många med sin talang, passion och personlighet. Tyvärr gick Matilda bort i sviterna av en lavinolycka i Chile den 17 juli 2016. Stiftelsen MM Rapaport Hargin grundades kort efter Matildas bortgång. Nu auktioneras en dunklänning signerad William Wahlström och Peak Performance ut till förmån för stiftelsen.

     

Chopard – med glitter i boetten

På 1970-talet var Chopards dåvarande designer Ronald Kurowski ute och gick i skogen i Schwarzwald. Där finns många vattenfall och han såg att tusen små vattendroppar fångade solljuset och därför gnistrade starkt. Det slog honom att diamanter också kan glittra så om de slipper sitta fast. Där och då såddes fröet till vad som blev konceptet Happy Diamonds. Eqotime’s Britta Rossander berättar mer.

   

Försäkringstips från Brookfield Underwriting

Är mina värdesaker rätt försäkrade om någonting oförutsett händer? Den frågan ställer sig en hel del klockentusiaster någon gång. Och det finns många tillfällen då ett vanligt försäkringsbolag inte täcker klockor, samlarföremål eller det där speciella guldarmbandet. En försäkring från Brookfield kan vara lösningen.

    

Out of Time Magazine – teckna prenumeration för 2021 och vinn en klocka från Nomos Glashütte!

En bra start på nya året är att teckna upp dig för en prenumeration av Out of Time Magazine 2021 . Gör det på studs och delta i utlottningen av en Nomos Glashütte Club Campus från Franks Ur!

   

Tommy Körbergs samling med isbjörnar till salu hos Bukowskis

Det är inte bara armbandsur som triggar samlargenerna. Finns där ett objekt så kan man slå sig i backen på att det finns någon som samlar på det. Och att Tommy Körberg samlar på isbjörnar kommer nog som en överraskning för de flesta. Eqotime’s Britta Rossander hör till de överraskades skara och bestämde sig för att ta reda på mer. Häng med när hon berättar mer om Tommys isbjörnar, som nu är till salu hos Bukowskis.

  

Från jakt till dukat bord med mästerkocken Richard Waje

Mästerkocken Richard Waje har inspirerats och lagat uppskattad mat i världens alla hörn. Han är även en inbiten fiskare och jägare och nyligen fick vi följa med honom ut i skogen för en intervju – och inte minst för att få del av hans magiska recept på smakrika rådjurslägg i spanskt rödvin.

  

Vintageannonsen, Porsche!

Regelbundet väljer redaktionen ut en vintageannons från forna tider som vi delar med oss av här på Eqotime. Alltid en frisk fläkt från en annan tid! Idag har vi rotat fram den här godbiten från Porsche ur arkiven! Håll till godo!

   

Pontus Frithiofs & Tor Stålhandskes nya kokbok hyllar svensk husmanskost

Gourmand Awards internationella jury har utsett det kulinariska referensverket Husmanskost – svenska smaker, av Pontus Frithiof & Tor Stålhandske, till svensk vinnare 2020 i kategorin ”Chefs”. Boken går därmed mycket välförtjänt vidare till finalen för utmärkelsen ”Best in the World”. Britta Rossander guidar till den perfekta husmanskosten och bjuder på några fina recept.

    

Out Of Time Magazine – #3 är här!

Precis i tid innan jul har senaste numret av Out Of Time Magazine börjar dyka upp i brevlådor och hos utvalda handlare. Nummer tre är ett riktigt toppnummer med massor av matigt innehåll!

    

Podcast: Preppa dina skor för vintern!

Dagens avsnitt av Urbildningsradion presenteras i samarbete med Skolyx! Det är dags för ytterligare en skospecial och Denke gästas på nytt av skoexperten Jesper Ingevaldson som reder ut nästan allt du behöver veta om kvalitetsskor och vinterväder. Det diskuteras skotyper, vintervård av skor och vad man ska tänka på om man vill ha välklädda fötter även i sämre väder. Det blir dessutom en liten titt på avsnittssponsorn Skolyx och deras utbud av randsydda kvalitetsskor för vinterhalvåret.

   

Droppar på flaska. Den perfekta julklappen!

Vinterns doftutbud är stort. Det är varmt, blommigt och nyskapande. Om en doft är för kvinnor eller män är upp till bäraren att bedöma. Det sägs traditionellt att kvinnor förväntas tycka om dofter med blommor och vanilj och att män föredrar dofter med trä och läder, men de gamla sanningarna är idag vända upp och ner. Vilken doft passar din partner? Spelar ditt stjärntecken någon roll vid valet. Eqotime’s Britta Rossander ger dig guiden.

    

Dyrbart, åtråvärt och prisvärt. Resultaten från Bukowskis Cartierauktion.

Den magnifika samlingen med Cartiersmycken som igår (den 11:e december) såldes på Bukowskis auktion Important Winter Sale och blev en ”White Glove Sale” med ett samlat försäljningspris på 15 miljoner kronor inklusive provision. Köpare ifrån hela världen bjöd intensivt. Eqotime’s Britta Rossander berättar mer.

   

Cartier på Bukowskis

En magnifik samling Cartiersmycken kommer att säljas på Bukowskis auktion Important Winter Sale på fredag den 11 december. Det är en makalös samling juveler där fem av dem också går att mäta tiden med. Allt är i gult guld utom en klocka som är i roséguld, modell Ballon Bleu, en modell som kom först 2007. Alla de andra smyckena och klockorna är inköpta under åren 1990 – 1995 vilket man kan se om man tittar på stämplarna i de intyg som följer med i sort sett alla föremålen. Inköpsstället är Cartiers butik på Banhofstrasse i Zürich.

   

Julklappstips: Snygg i håret till jul med Kerastase Chronologiste

Det braskar mot jul och det vankas inköp av julklappar. Eqotime’s redaktion har självklart massor av tips och idéer på trevliga julklappar åt både dig själv eller någon du gillar. Först ut att dela med sig av sitt julklappstips är Britta Rossander som vet hur du eller någon du tycker om håller håret snyggt i jul.

  

Idag händer det, Supreme X Stone Island

Eqotime’s italienska favorittillverkare av fräsiga kläder, Stone Island, lanserar idag sin colab-kollektion med Supreme. Supreme X Stone Island släpps idag och ett plus i kanten är att kampanjen frontas av ingen mindre än den brittiske artisten Slowthai.

   

Bilbransch i förändring,

Bilmarknaden står inför stora förändringar. De allt hårdare miljökraven på fossilfri drift av bilar och flera nya elbilstillverkare som dyker upp på marknaden sätter press på de traditionella biltillverkarna. Eqotime har träffat Audi för att få inblick i hur man möter de nya kraven från marknaden.

   

Underbara dofter från förr (ett tidigt julklappstips)

Nordiska Kompaniet lanserar en doftljus med koppling till husets historia. När julskyltningen sätter igång kommer en serie om fyra olika exklusiva doftljus ”NK Heritage” att börja säljas i limiterad upplaga både i Stockholm och i Göteborg. Eqotime’s Britta Rossander guidar och ger er ett perfekt julklappstips till den som redan har allt.

    

IFL Watches – the new hangout for daring watch enthusiasts

The recently launched IFL Watches is a webshop by and for watch enthusiasts that are interested in technology, design and watchmaking. The shop offers products to watch enthusiasts that they don’t find in any ordinary watch related webshop.

  

Äntligen en riktig högtalare från Google

Lite större. Mycket snyggare. Och med mycket mer och bättre ljud. Så kan man sammanfatta Googles nya högtalare Google Nest Audio. Eqotimes Ola Jacobsen har testat.

    

Hermès på NK i Stockholm

Idag (9:e oktober) slår Hermès upp portarna till sin butik på Nordiska Kompaniet i Stockholm. Den är placerad på entréplan till höger om dörrarna på samma ställe där klockor och juveler tidigare låg. Eqotime’s Britta Rossander har tagit en titt.

    

Georg Jensen trollar fram Art Noveau-skatt direkt ut ur arkivet

Georg Jensen är liktydigt med unik design med bas inom det danska silversmidet. Det är deras rena och tidlösa estetik som fört namnet över världen. Georg Jensen tillverkar nu Jardinère no 1505 baserad på en originalskiss gjord av Georg Jensen från 1915. En skiss som nyligen upptäcktes i företagets omfattande arkiv. Eqotime’s Britta Rossander berättar mer.

   

Cars & Watches for Ladies testar nya Land Rover Defender

Ni har väl inte missat den eminenta youtube-kanalen Cars & Watches for ladies som drivs av journalisten och Out of Time-medarbetaren Mia Litström? Den här veckan testar hon helt nya Land Rover Defender. Häng med på en titt!

  

LVMHs köp av Tiffany Co hävs

Lyxgiganten LVHM (Louis Vuitton Moet Hennessy) som äger ett stort antal lyxvarumärken och kedjor har dragit sig ur köpet av Tiffany Co. Affären, som var värd 16.2 miljarder dollar, skulle ha blivit en av världens största transaktioner inom lyxsektorn. Men nu ser den ut att gå i stöpet

   

Versace + Rosenthal = tyskt hantverk möter italiensk design

Från catwalken till inredningsgallerier runt om i världen. Det handlar om färgstarkt och dyrbart porslin som säkert ger upphov till snack vid matbordet. Huset Versace’s senaste kollektion med porslin i samarbete med Rosenthal är verkligen extra allt. Eqotime’s Britta Rossander har tagit en titt.

   

Efter 10 år i källaren släpps den – Dom Pérignon 2010 vintage.

Benediktmunken Dom Pierre Pérignon (1638 – 1715) var intresserad av vinproduktion. Han utvecklade tekniker för tillverkningen, skrev instruktioner om val av druvor, blandningar av cuvées och sättet att försluta flaskorna med kork och metallkorg. Dock var det inte han, vilket ofta påstås, som uppfann det mousserande vinet, det var inte heller han som tillverkade den första champagnen. Eqotime’s Britta Rossander har tittat närmare på den ädla drycken och det senaste släppet från Moët & Chandon, Dom Pérignon 2010.

  

IWC i somrigt samarbete med Orlebar Brown.

Modehuset Orlebar Brown och IWC har tillsammans tillsammans skapat en kollektion med plagg och en specialdesignad IWC Portugieser Yacht Club ”Orlebar Brown edition”.

  

Arild Links gör en Triwa och försöker förbättra världen.

Helsingborgsföretaget Arild Links vill att deras produkter ska bidra till en bättre värld och drömmen är att bli en global spelare. För att nå dit arbetar de med viktiga värderingar och fokus på att bygga varumärket som är döpt efter orten där guldsmeden Håkan Orrling bor.

   

Klockor och jeans? Oris i samarbete med japanska Momotaro.

Oris är en av flera tillverkare som på sistone tagit en blick bakåt på på sina vintagemodeller och släppt reissues och vintageinspirerade modeller. En av Oris främsta framgångar nyligen har varit deras 65-dykare som tagits emot väl i klocksvängen och tillverkats i ett antal olika utföranden. Nu startar man ett samarbete med jeansmärket Momotaro.

   

Frihet på flaska?

Populära whiskymakarna Mackmyra har varit i blåsväder. Bland annat för sitt användande av bilder i marknadsföringen av sina produkter på sina plattforma i social media. Och nu släpper man en whiskyserie för att kunna ta en tuff fajt med Patent och Marknadsdomstolen. Britta Rossander har talat med Mackmyras VD Magnus Dandanell.

    

Out of Time Magazine #2 – snart i din brevlåda!

Det är speciella tider och bakom oss har vi några speciella månader som påverkat hela samhället på ett aldrig tidigare skådat sätt. Detta har också påverkat senaste numret av Out of Time magazine som skulle ha landat i brevlådorna nu i maj och gjort att vi halkat lite efter i tidsschemat. Men nu ljusnar läget och det färdiga magasin som vi har liggande på redaktionen går snart på tryck!

  

LV Pont 9 – framtida klassiker i läder från Louis Vuitton

Louis Vuitton har lanserat vad vi tror kan vara en ny framtida klassiker, Pont 9. Eqotime’s Britta Rossander berättar mer om Pont 9 och de senaste nyheterna från Louis Vuitton.

  

Svenskt pang för pengarna; TRIWA Time for Oceans

En aktör som kanske inte är den första att omnämnas i entusiastkretsar är den svenska tillverkaren Triwa som nyligen skapade en snackis med modellen Comb-Over. En klocka med en tavla som för tankarna till en viss amerikansk president där håret agerar visare. Modellen togs väl emot även i entusiastkretsar vilken redaktionen noterat bland vänner och i sociala medier.

   

Fyra trådlösa högtalare som gör det lättare att vara hemma

Sitter du också hemma hela dagarna? Eqotime’s Ola Jacobsen har letat upp fyra bra högtalare som genom att fylla hemmet med trådlöst ljud kan göra både hemarbetsdagen och den stundande hemestern lite lättare att utstå.

   

Skepp o’hoj! Nytt släpp från Garmin. Quatix6.

Allt är inte mekaniska klockor. Och här på Eqotime har vi ju en softspot för ny teknik. Dessutom går vi mot ljusare tider, vilket innebär iläggning av allehanda båtar och flytetyg. Så vad kan passa bättre än en heads up för senaste släppet från Garmin? Den nya modellen Quatix 6 lanserades häromdagen och är enligt Garmin själva nästa generations marina smartwatch med GPS som är speciellt framtagen för livet på vattnet.

  

Kalligrafi – en anrik form av digital detox?

Det är inte bara i Urbildningsradion som det pratas om pennor numera. Pennor av god kvalitet är ett samlarområde som ligger många klockintresserade varmt om hjärtat. Och det bästa sättet att använda en penna är ju rimligen att använda den för att skriva. Eqotime’s Joana Grzegorz funderar i veckans krönika kring den ädla konsten att skriva vackert.

    

Stenen som är mottagarens bästa vän

Ingen annan gåva visar hur mycket mottagaren betyder som en äkta diamant. Som den mest värdefulla ädelstenen är den äkta diamantens resa från jordens inre, till fingret hos den som den är avsedd för, både fascinerande och magisk. Eqotime’s Britta Rossander ger er en guide till den äkta diamanten.

  

Bocuse d’Or Europe 2020 flyttas fram

Vi gillar ju mat här på Eqotime. Så vi bryter av med lite matrelaterade breaking news. Nu står det nämligen klart att kocktävlingen Bocuse d’Or Europe 2020 kommer att avgöras i Tallinn den 3-4 september istället för i maj.

  

Accessoarer som statement

Ibland står man i badrummet på morgonen och förbereder sig mentalt för dagens viktiga möte. Blicken hamnar på smyckesskrinet eller klocklådan och man tänker; idag bara måste jag ha den här på mig och drar ut en favorit. Denna favorit kan vara typ allt. Men favoriten behöver understryka dagsformen.

   

Du behöver inte besöka utställningar fysiskt längre. Säg hej till din nya app-kompis Google Arts & Culture.

Vi var kanske lite för optimistiskt inställda här på EqoTimes Lifestyleredaktion angående fysiska besök på museum i pestens och kolerans – äh Coronans tid. Så vad gör vi nu, när man kanske sitter i karantän och inte ens vågar ta ut hunden på en välbehövlig promenad på en meters avstånd i skogen? När man har streamat klart allt på Netflix och ostbågarna är slut? När man får ont i ryggen av att ha suttit i soffan en hel dag, då är det dags för kultur i mobilen! Vår nya kompis heter Arts & Culture App

   

Årets bästa konst- & designutställningar. Eqotime har tipsen.

Konst och design är ett brett och hett ämne. Men det är väl halva grejen med att gå på en utställning – att ha något att berätta efteråt, att stimulera de grå och få nya perspektiv? Eqotimes designglada team har skannat nätet för att ta fram de tre utställningar, som du inte bör missa i år. Här är vårt topp tre bland blommiga Frank-mönster och konstiga ljud.

  

Mässan som faktiskt blev av. Eqotime’s Hans Persson gör ett nedslag i smyckessverige.

Eqotimes Hans Persson har trotsat Coronan och varit på mässa!

”För några veckor sedan var jag på en minimässa för smyckesdetaljister. Intressant på flera vis. Men mest spännande var kanske själva formatet.”

  

Modehuset Prada släpper limiterat online. Nu är det dags för släpp #4…

Sedan i höstas jobbar modehuset Prada med koncetptet Prada Timecapsule. Ett koncept där de den första måndagen i varje månad släpper en limiterad produkt. Varje plagg är unikt och säljs endast under 24h på Pradas sajt.

  

C.P Company presenterar nytt uppdaterat material till vårkollektionen. NyBer….

Den italienska klädtillverkaren C.P Company är kända för att ligga i framkant då det gäller materialutveckling och färgningstekniker. I vårkollektionen går man nästan lite retro både i material- och designval. Det doftar 80- och 90-tal.

  

Tankar kring manssmycket

I veckans krönika från vår smyckesexpert Hans Persson görs det avbön från begreppet mans-smycke och inspireras till att våga pröva något nytt!

  

The Ark återförenas och gästar podcasten ”Hemma hos Strage”!

I sommar åker The Ark på turné för att fira att det gått 30 år sedan de bildades, 20 sedan de slog igenom och 10 år sedan de meddelade att de skulle lägga av. I nya ”Hemma hos Strage”, berättar de mer.

Smycken, herr, dam unisex,
Buy Buy buy ..Much cool!!!

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0