Längtan efter att känna vind i håret – BMW M8

Text: Mia Litström


Nu uppdaterar BMW sina lyxiga sportbilsmodeller i 8-serien, både exteriört och interiört. Och det är helt klart bilar som berör men för oss skandinaver som är svältfödda på sol och värme, väcker en modell i serien extra stor längtan – cabrioleten. Eqotime’s Mia Litström har tagit en titt på nya BMW M8.

Tänk bara tanken, att via ett knapptryck, fälla ned suffletten med automatik samtidigt som du känner hur solstrålarna slår ned i kupén. Magisk känsla och verkligen något man längtar efter. Att dessutom kunna uppleva detta samtidigt som du får höra ljudet av en maffig V8-bensinmotor är rätt ovanligt idag.


M8 Competition Cabriolet

BMW var tidiga med att elektrifiera och gjorde succé med deras lilla elbil i3 där de i dagarna har meddelat att modellen ska sluta tillverkas. I juli gör de den sista. Anledningen är den sviktande försäljningen för modellen som det blivit med den stora konkurrensen på elbilsmarkanden. Men nog om detta, än så länge finns det modeller med maffiga förbränningsmotorer, men de är inte många till antalet. Det är en unik tid på det sättet. Utbudet på nybilar är ytterst speciellt eftersom du fortfarande kan köpa – antingen en ny bil med maffig V8 eller en med den vassaste elbilstekniken.


Det härliga med denna V8-bensinmotor på 4,4 liter är att den levererar en effekt på hela 625 hk vilket är fantastiskt i kombination med BMW M´s härliga sportchassi. Bara prestandan i sig är en underbar njutning, 0-100 km/h på endast 3,3 sekunder och 0-200 km/h 11,1 sek. BMW M8 Competition Cabriolet är namnet!M8 Competition finns i tre olika karosstyper, Cabriolet, Coupé och Gran Coupé. För den svenska marknaden lanseras M850i och M8 Competition. Och det är inte drivlinorna i sig som är uppdaterade utan det har lagts arbete på att förnya designen som exempelvis grillen, BMW-njurarna har fått ”Iconic Glow” som standard. En belysning av grillen som ger extra läcker ljuseffekt och aktiveras när man öppnar bilen eller så kan den också aktiveras manuellt i bilen.Skärmen interiört har också fått större storlek och för den som tycker om färg är en av nyheterna också att det har tillkommit fyra nya exteriöra färger som heter Skyscraper Grey metallic, San Remo Green metallic, M Portimao Blue metallic och BMW Individual Frozen Tanzanite Blue metallic. Som tillval finns M-fälgar i 20-tumsformat annars är det 19-tums.

Modellerna lanseras i mars.