Tre klockor, tre auktioner

Eqotimes redaktion scoutar löpande klockauktionerna på internet. För den tålmodige finns det alltid guldkorn som är värda att kolla in lite extra. Tre klockor, tre auktioner är precis vad det låter som. Vi har kollat igenom tre auktioner och valt ut tre armbandsur som vi tycker är värda att ta en extra titt på. Redaktionen har denna gång hittat tre riktiga godbitar i det aktuella auktionsutbudet hos de mest tongivande svenska auktionshusen.


Jaeger-LeCoultre Reverso Duoface Night & Day

Hos Kaplans Auktioner har vi hittat en klassisk reverso med en komplicerad tvist som uppskattas av samlare. Reverso använder i denna modell sin vändbara boett för att ge plats åt ytterligare en urtavla med dag/natt/-tidvisning. Klockan kommer med box och certifikat. Redaktionen vill mena att det är svårt att gå fel med en rolig reverso från ”the watchmakers watchmaker”.

Jaeger-LeCoultre Duoface Night/Day klubbas på Kaplans Auktioner den 4/12.Omega Speedmaster Schumacher

På Bukowskis rullar deras löpande auktioner online och det finns allt som oftast intressanta klockor att buda på. Omega har gjort en uppsjö med Speedmasters genom åren och vissa sticker ut lite extra. Speedmaster reduced är en serie klockor med mindre boett (39mm) som både tillverkades med manuella och automatiska urverk. 1996 lanserades denna klocka i rött med Michael Schumacher som ambassadör och därav smeknamnet. Åren efter lanserades även modeller med gul och senare blå tavla. Bukowskis har lyckats hitta ett fint exemplar på länk som är värd att ta en titt på.

Omega Speedmaster Michael Schumacher klubbas hos Bukowskis den 28/11.Heuer Carrera

Även hos de mindre auktionshusen hittar vi ofta pärlor värda att kolla in. Hos Karljohan Auktioner i Södra Sandby finner vi en tidig Heuer Carrera. Heuer har en speciell plats hos racing- och kronografsamlare. Det här objektet har en hyfsat repad boett, men helhetsintrycket är fint och urtavlan är intakt. Att klockan enligt intyg har fått service 2021 och sitter på ett tropic-band ger redaktionen känslan att det bara är att vrida upp klockan och låta den hamna direkt till handleden.

Heuer Carrera hos Karljohan Auktioner klubbas den 28/11.