Seikoevent med Klockmaster Globen, rapport och bildbonanza!

Mängder av efterlängtade nyheter, coronasäkert klockhäng och en mindre sekretesskandal. Seiko Prospexeventet i Stockholm i juni hade något för alla. Eqotimes Ola Jacobsen var på plats för lite Seiko Prospex Speed Dating!

Text och foto: Ola Jacobsen


När Klockmaster Globen och Fältöversten bjöd in till Seiko Prospex-event gick det som en kollektiv rysning genom folklagren. Efter en vår av inställda klockmässor, inget umgänge med andra klockintresserade och framför allt inga lokala klockevent var vi verkligen svältfödda. I kombination med osedvanligt många riktigt bra släpp från Seiko Professional Specification-sektion hade det här alla förutsättningar för en riktigt bra kväll.Genom att använda sig av en restaurangs coronasäkra processer med enskilda bord och strategiskt utplacerad handsprit hade Klockmaster Globen och Fältöversten hittat ett sätt att visa klockorna för ett 50-tal inbjudna personer.

Eventet kallades för Seiko Prospex Speed Dating och klockorna presenterades således på 13 bord för två.Framför allt var det ett gäng riktigt lyckade reissues av älskade vintageseikos som drog uppmärksamheten till sig. Det gäller både 1965 Diver’s Modern Re-Interpretation Seiko Prospex SPB143, SPB147 och SPB149 LE samt ’70s Diver Contemporary Interpretation Seiko Prospex ”Captain Willard” Reissues SPB151 och SPB153.Den limiterade historiska trio som hyllar Seikos 55-årsjubileum för dykarklockor visades också. En samling med klassiska reissues med blå tavlor för mellan 52 950 och 79 950 kronor.

På grund av någon sorts missförstånd råkade distributören även visa ett gäng klockor som inte är officiellt lanserade ännu, varefter en lågmäld jakt tog vid där deltagarna artigt ombads att avpublicera alla bilder och poster på sociala medier som fritt flödade från eventet i en strid ström.

Flera nyheter från Grand Seiko visades också upp. Här fanns bland annat en rejäl dykare (Grand Seiko SLGA001) med det nya spring driveverket med fem dagars gångreserv.

Även Grand Seiko SBGJ237 fanns på plats med glasringen fullproppad med lysmassa.Eqotime riktar ett stort tack till Klockmaster Globen och Fältöversten för att ni hittade ett sätt att visa alla nyheter för oss klocknördar.


Om du är sugen på att höra intervjuer från eventet rekommenderar vi en genomlyssning av Urbildningsradions eventavsnitt som du hittar här!