Guide: 7 Prisvärda klockor under 10,000 kr

Text: Mia Litström


Sugen på en trevlig klocka till hösten som inte är alltför kostsam? Eqotimes Mia Litström har valt ut prisvärda klockor under 10,000 kronor som är väl värda att titta på både för dam och herr. 


Swatch Bioceramic What If?

Söker man en annorlunda klocka till ett mycket fördelaktig pris är Swatch alltid ett säkert kort att titta på. En av deras senaste lanseringar är Biocermic What If, med fyrkantig boett i deras egna material Bioceramic som består av keramik och biobaserat material som kommer från ricinolja. Materialet har en snygg matt yta och används till flera av deras modeller som exempelvis MoonSwatch. Storleken på boetten är 33 mm x 33 mmm och glaset är heltäckande och når ut på sidorna så man även kan se index från sidan. Visarna har självlysande material och modellen har kalenderfunktionen day-date som visas genom ett fönster vid kl.3. I boetten sitter ett kvartsverk och den är vattentät till 20 m. 

Referensnummer SO34M700
Pris 1,180 kronor

Seiko 5 Sports GMT SSK003

En riktigt trevlig sportklocka med GMT-funktion och urtavla i djupblå färg som är riktigt snyggt till den röda GMT-visaren. Datumvisning med förstoringsglas finns också placerat vid kl. 3. Boett och länk i stål och automatiskt urverk med en kraftreserv upp till 41 tim. Storleken är 42,5 mm med en höjd på 13,6 mm. Visare och index är belagda med självlysande material. En riktigt stilfull och trevlig sportklocka i rejäl storlek till bra pris. Dessutom en extra snygg detalj att kronan är placerad vid kl.4. Vattentät till 100 m. 

Referensnummer SSK003
Pris 5,998 kronor

Certina DS-6

Vitt kombinerat med guldfärg är en kombo som alltid stämmer väl ihop och blir härligt elegant. Certinas modell DS-6, med ett kvartsverk, är ett bra exempel på det som har en boett i stål med guldfärgad PVD. Storleken är 35 mm, höjd 7,55 mm och urtavlan är vit med gulfärgade inslag samt även på visare och index. Verket visar timmar, minuter och sekunder samt datum via ett fönster vid kl. 6. Armbandet har länkar av stål också de i guld-PVD samt med mittenlänkar i keramik som ger en lyxig känsla och är ett reptåligt material. Och det tillsammans med att den är vattentät till 100 m gör att det är en tålig klocka och kan användas både till vardags som till fest. 

Referensnummer C039.251.33.017.00
Pris 8,290 kronor.

Maurice Lacroix Aikon #tide

Älskar du svart och sportig stil? Då kommer du verkligen att tycka om den här klockan som heter Aikon #tide. Det är en lättburen klocka som har en boett i återvunnen plast från haven. Storleken är 40 mm och hela klockan är helt svart. Urtavlan har ett läckert vågmönster som de kallar ”vagues du Jura”. Den har ett kvartsverk och visar timmar, minuter och sekunder samt datum som visas vid kl. 3. En sportig look samtidigt som den också är väldigt läcker helt i svart. Den ligger lätt och bekvämt på handleden tack vare sin ringa vikt och armbandet i gummi formar sig fint efter handleden. 

Referensnummer A12008-00000-300-0
Pris 8,600 kronor.

Frederique Constant Classics Slimline Small Seconds

Detta är den mest klassiskt eleganta av klockorna i urvalet. Det är en nätt klocka i storlek 28,6 mm utrustat med ett kvartsverk. Detaljer som tillför den eleganta känslan är kombinationen av stålboett i gul guld-PVD till vit urtavla med giullochégravyr, romerska siffror och den lilla urtavlan vid kl. 6 som visar sekunder. Klassiskt vackert och till det ett armband i brunt kalvläder med krokodilmönster. Söker man en klassiskt vacker och nätt klocka till sin dressade stil kan den här vara värd att kika på.  

Referensnummer FC-235M1S5
Pris 8,995 kronor.

Tissot PRX Powermatic 80 35 mm

Denna modell är en slående hit. Vi har skrivit om den tidigare både i den större storleken och i annan färg och här passar den in så bra för det är mycket klocka för pengarna. Den har en ytterst trevlig design och ett automatverk i boetten som har en kraftreserv upp till 80 tim. Och just den gröna färgen passar bra till hösten men även året om. Mossgrön urtavla med tapisseriemönster till stålboett är klassiskt snyggt. Den visar timmar, minuter och sekunder samt datum vid kl. 3. På index och visare är det också super-luminova för bra synlighet i mörker. Det är en sportklocka med integrerad stållänk som ligger bra på handleden och just storleken 35 mm med höjden  10,9 mm klär den här modellen. Det är en tidlös sportklocka som är en perfekt instegsklocka i bra prisklass om man önskar ett automatverk. 

Referensnummer T137.207.11.091.00
Pris 9,095 kronor. 

Alpina Alpine Comtesse

En stilren klocka i stål som precis har lanserats i fräscha färger där den bruna sticker ut lite extra med sin sunray finishing på urtavlan. Det är en perfekt höstfärg och med sin stilrena design är den lätt att bära och kombinera till sin stil. Den har ett kvartsverk och storleken är 34 mm samt en höjd på 9,50 mm och klockan visar timmar, minuter och sekunder samt datum via fönster vid kl. 6. De silverfärgade index samt visare har också självlysande material och snygg detalj är den yttersta ringen som visar sekunder. Klockan är också vattentät ned till 100 m. 

Referensnummer AL-240LBR2C6B
Pris 9,895 kronor.