Mission to the Moonphase – ny MoonSwatch med Snoopy

Text: Mia Litström


Det har varit relativt tyst sedan den enorma framgången med MoonSwatch som spred sig över världen. Blancpain X Swatch blev också populär, men inte i samma utsträckning. Många har spekulerat om det kommer att finnas en uppföljning till MoonSwatch eller om det var slutet på historien. Nu är det dock officiellt: två år efter MoonSwatch-lanseringen kommer en ny modell; en hyllning till fullmånen och NASA:s legendariska maskot, Snoopy, en hyllning som bjuder på charmiga detaljer med den ikoniska figuren.


Klockan har en boett i Bioceramic, precis som tidigare modeller och är en kronograf med en ny charmig twist: en månfasfunktion och det är här en av Snoopy-detaljerna kommer in. På den högra subdialen visas månfasen med Snoopy liggandes på en måne. Och skalan på subdialen visar en 29,5-dagars cykel, vilket motsvarar en fullmånecykel. Det är första gången Swatch kombinerar månfas med en kronograf. När båda Snoopy-figurerna syns i lodrätt linje visar det på fullmåne.

Klockan har en diameter på 42 mm och en höjd på 13,75 mm som är samma storlek som de tidigare modellerna. Den drivs av ett quartzverk och är vattentät upp till 30 meter. Super-LumiNova finns på visare och index i en grön nyans. På månfasskivan finns också ett dolt citat från Snoopy, ”I Can’t sleep without a night light!”, som lyser upp under UV-ljus, tillsammans med månarna och stjärnorna. Baksidan av klockan pryds även den av en bild på fullmånen samt ett litet tasstryck av Snoopy.

För entusiaster av månklockor och Snoopy är den här klockan riktigt intressant. Den är charmig och modern, och det är roligt med en helt vit klocka, särskilt nu när Omega har lanserat Speedmaster Moonwatch med vit urtavla. Och precis som den, har den bra läsbarhet tack vare kombinationen vit urtavla med svarta visare. Klockan har också elegant tachymeterskala, med den ikoniska detaljen ”Dot over Ninety”. Alla väntar nu ivrigt på att få se den i verkligheten och det ska bli intressant att se hur det vita håller sig fräscht vilket vi på redaktionen ser fram emot att testa. 

Nya Omega Speedmaster har referensnummer 310.30.42.50.04.001 med stållänk och priset är 106 900 kr.

Klockan levereras med ett vitt Velcro-armband och är inte limiterad men kommer däremot bara att säljas i deras egna utvalda butiker, precis som med tidigare modeller. Lansering är 26 mars till ett pris av 3 350 kronor.


Läs mer hos Swatch