Nya Maurice Lacroix Pontos S Diver

Text/bild: Aleksandar Mladenovic


I ett soligt Dubrovnik presenterade Maurice Lacroix en ny och uppdaterad version av Pontos S Diver som först lanserades 2013. Klockan har utvecklats i samråd med världsmästaren i fridykning, Lidija Lijic, och återlanseras i 3 olika versioner. Eqotime var på plats under världspremiären av de nya klockorna.


Under senare år har stor del av fokus legat på Maurice Lacroixs bästsäljande serie Aikon, en sportklocka med integrerad länk i en human prisklass. Förra året släppte man t.ex. Aikon #tide – tillverkad av återvunnen havsplats i somriga färger. I år ligger fokus främst på nya Pontos S Diver, ett robust dykarur i ”compressor”-stil (vridring på insidan av glaset som manövreras med kronan klockan 2).

Den nya modellen kommer i tre utföranden: svart urtavla med struktur, vit lackerad urtavla där bägge har boett av stål samt en limiterad upplaga om 500 exemplar i brons med blå urtavla med samma struktur som den svarta.

Vad som skiljer den nya modellen från föregångaren är en rad lite större och mindre detaljer. Först och främst har man krympt boetten från 43mm till 42mm. Nya Pontos S Diver är vattentät ner till 300m jämfört med tidigare 600m och man har även tagit bort heliumventilen på boettens vänstra sida. En stor skillnad är boettens tjocklek, tack vare den lägre graden av vattenresistens och ett omarbetat baklock mäter nu klockan komfortabla 12mm i tjocklek (jämfört med 15mm på föregångaren).

Man har även finjusterat mindre detaljer som index och visare och även texten på urtavlan. Index och visare är rhodiumpläterade och fyllda med den senaste lysmassan från SuperLuminova vilket medför god läsbarhet under ytan och i mörkret.

Kalibern ML115 är ett omarbetat Sellita SW200-1 urverk med en frekvens på 4 Hz och en gångreserv på 38 timmar.

Den nya Maurice Lacroix Pontos S Diver är tillgänglig på en rad olika band: gummiband i svart, blått, oranget och vitt – nylonband i svart och blått samt även ett läderband i vintagestil till versionen i brons. Alla band är utrustad med quick-switch bandstift för enkla bandbyten.

Pris för Maurice Lacroix Pontos S Diver i stål är 23,990 kronor och för den limiterade upplagan i brons 29,990 kronor.


Läs mer om klockorna hos Maurice Lacroix