Guide: 8 klockor till henne i Alla hjärtans dag-present

Text: Britta Rossander


Eqotime listar 7 klockor i olika priskategorier för dig som söker lite inspiration till hennes Alla hjärtans dag-present.


Alla hjärtans dag är en rätt ny tradition i Norden trots att dagen har sitt ursprung i medeltiden. 

Det finns ju massor med klockor som passar som gåva till just denna kärlekens dag. Här har jag valt ut några som kanske skulle passa, priserna varierar och utbudet av klockor är ju stort så jag har passat på att blanda in några prisvärda designklockor som passar bra till denna dag. 

Rolex Oyster Perpetual 31mm

Med underbar rosa tavla och både boett och band i Oystersteel. Dessa klockor är ju gjorda för att hålla i generationer och kanske kan den bli en present till en eventuell dotter så småningom. Det är en riktig önskeklocka som är tålig och klarar att bäras i alla sammanhang och passar att bära varje dag och den är även perfekt till festklänningen

Pris 64.450 kronor.

Chopard Happy Hearts

I stål med lyckliga diamanter som tillsammans med två hjärtan, ett rött och ett med diamanter, som trillar runt i boetten. Det matchande läderbandet gör att det röda hjärtat riktigt lyser. Datumvisning syns mellan klockan 4 och 5. Det är de glada diamanterna som är Caroline Scheufeles signum och som kreativ chef på företaget lyckas hon variera dem på ett läckert sätt varje säsong. 

Pris 7,290 Euro + skatt.

Maurice Lacroix Aikon

Klockan har en boett av granulat tillverkat av plast från havet utanför Thailand. Maurice Lacroix samarbetar med en organisation där och i arbetet ingår att de lär befolkningen att sanera havet och förstå vikten av det samt lära nya generationer hur man ska tänka. Modellen finns självklart även i rosa men det blå med glittrande stenar för index symboliserar vattenglitter på ett snyggt sätt.

Pris 8,490 kronor.

Rado Captain Cook Heartbeat design Marina Hoermanseder

En klocka färgad helt i guld men med boettring i keramik och som extra dekoration har färgade stenar placerats på urtavlan vid åtta index. Armbandet är en välarbetad så kallad ”beads of rice” länk med många små länkar bredvid varandra som gör att det sitter bekvämt och är följsamt på handleden. I boetten sitter ett automatiskt verk.

Pris 35,200 kronor.

Cartier Tank Francaise

Cartiers nyligen lanserade och uppgraderade Tank Francaise ref. nr WSTA0065 utstrålar gedigen Cartierdesign. Den är en ny klassiker, lite uppnosig och väldigt välgjord med sina satinpolerade delar. Modellen finns i tre storlekar – detta är den minsta och i boetten sitter ett pålitligt quartzverk. För den som vill läsa mer om modellen kan ni spana in vår artikel som ni hittar här.

Pris 41,500kr

Mockberg i samarbete med Lars Wallin

En tickande accessoir i guldfärg med intressant form på boettringen och där armbandets fästen är en förlängning av den. En mycket prisvärd designklocka som passar till både fest och vardag, modellen finns även i stål. 

Pris 2,400 kronor.

Tudor Clair de Rose

I stål med en cabochonslipad blå spinell i kronan. En klocka från Rolexgruppen med hög kvalité och överkomligt pris. Boetten är 34 mm och i den sitter ett automatiskt verk kaliber T601 som har 38 timmars kraftreserv. Urtavlans romerska siffror, som är ganska generösa i storleken, gör klockans utseende tilltalande. 

Pris 27,000 kronor. 

Garmin Vivomove

en väldigt trevlig smartklocka från varumärket som specialiserat sig på rätt manliga verktygsklockor som är perfekta för olika äventyr. Men den här klockan är en av de kvinnligaste de har i kollektionen och med den kan bärarinnan ha koll på både eventuell graviditet och menscykel.

Pris från 3,749 kronor.