Hands-on + Video: NOMOS Club Sport neomatik 39mm

Text/Foto: Mia Litström


Med nya färger och ny storlek utökar Nomos sin kollektion Club Sport neomatik. Det har varit mycket intensiva färger vi fått se på flertalet av de nya urtavlorna den senaste tiden men Nomos Glashütte från Tyskland, har nu istället satsat på mer ljuva färger när de utökar sin kollektion Club Sport neomatik. Det är en harmonisk kombination och en fullträff till de som gillar mer mjukt varma toner. Färgerna de valt passar klockmodeller mycket bra.


Det är tre nya kulörer där det inte bara är färgernas ton som är ny utan även storleken som mäter in på 39,5 mm. De tidigare modellerna ligger på 37 mm och 42 mm. Den mindre varianten tog vi en ordentlig titt på under slutet av 2022 och ni kan läsa mer om den här. Därför känns det som ett naturligt och bra val att lägga till modeller i storlek 39,5 mm som passar de flesta handleder väldigt bra. 

Urtavlorna har en snygg sunbrust-finish och de tre olika färgerna är döpta till Tabac, Ember och Smoke. Och trots att det är ganska snarlika nyanser har de ändå helt egna karaktärer och är riktigt roliga att kombinera till olika outfits och de passar till mer dressade tillfällen men framförallt till den mer lediga stilen för vardagen. Det är just det som är den här klockans styrka, det är en stilren sportklocka med ljuva toner och den är tålig eftersom den är vattentät till 200 m. Precis som de tidigare modellerna av Club Sport är visare samt index fyllda med vit superluminova som ger en starkt och tydlig avläsning i mörker. 

Automatverket är deras eget utvecklade urverk som också sitter i deras tidigare modeller som heter DUW 3001 där urverksdelarna också är snyggt dekorerade vilket går att se via den öppna baksidan. Kraftreserven ligger på 43 tim.

I stort sett hela klockan är polerad, både boett och mittdel på länken och på de yttersta delarna har de fixat till en snygg och lätt satinborstad yta. Länken är också utrustad med ett enkelt viklås där även spännet är blankpolerat vilket är väldigt snyggt när klockan är ny, men det kommer däremot bli repigt rätt fort och kommer nog rätt fort tappa sitt vackra blänk. Positivt är dock att det vid behov går att microjustera armbanden och det finns även snabbfästen om man är sugen på att byta länk. 

Det som framförallt faller oss i smaken med dessa modeller är just färgerna. De är vackert sobra vilket gör dem lätta att ta till sig. De har en tidlös stil och storleken är bra. Modellen har däremot långa bandhorn, vilket Nomos av tradition använder sig av, som gör att på smalare handleder kan de bli något för långa så det är bra att prova och testa noga om man är intresserad av modellen och känna av hur längden på bandhornen blir på handleden. Nomos Club Sport neomatik 39 är en trevligt snygg och vacker sportklocka som också är elegant tack vare sin slimmade stil och höjd som ligger på 8,5 mm. Tekniska specifikationer

Märke: NOMOS Glashütte
Modell: Club Sport neomatik 39
Referensnummer: Tabac 759, Ember 761, Smoke 763

Diameter: 39,5mm
Tjocklek: 8,5mm
Boettmaterial: Rostfritt stål

Urtavla: Sunburst polerad yta i brunt, beige eller grått. Visare och index med superluminova.
Vattentäthet: 200m
Armband: Länk i rostfritt stål med viklås

Urverk: DUW 3001 (in-house)
Komplikationer: –
Gångreserv: 43h
Uppvridning: Automatiskt

Pris: 2,820 euro


Läs mer om klockorna hos NOMOS