Hands-on + Video: NOMOS Club Campus i somriga färger

Text/bild: Aleksandar Mladenovic


Våra vänner från NOMOS Glashütte lanserade nyligen två nya färger i deras lite lekfullare modellserie Club Campus. Färgerna Electric Green och Cream Coral passade utmärkt att testköra en solig dag i Stockholm.


Modellen Club Campus är en av NOMOS mest populära klockor och det är inte svårt att förstå varför. En perfekt vardagsklocka med ett lite ledigare och lekfullare uttryck än deras lite mer klassiska modeller som Tangente. Club Campus finns sen tidigare i en hel del olika färger och nu adderar man ytterligare två i båda storlekarna – 36 och 38,5mm.

Att modellen är NOMOS instegsmodell med lägst prislapp är inget man tänker på när man har klockorna i handen och på handleden. Slanka och tunna profiler – 8,2 och 8,5mm – med helt polerade boetter som har de för NOMOS karakteristiska långa bandhornen där.

Urtavlornas finish är matt och har så kallade ”California” urtavlor, en mix mellan arabiska och romerska siffror. Timindex är målade med SuperLuminova och har en diskret ljusgrön kontur. Ovanför klockan 6 på urtavlan återfinner vi subsekunden med orange sekundvisare.

Kronan är inte skruvad, men klockorna är vattentäta ner till 100m, så får man ett infall en varm sommardag och vill hoppa ner i plurret behöver man inte vara orolig för lite vatten med klockan på handleden.

Baklocket är solitt, så tyvärr får vi inte ta en närmare titt på deras Alpha-kaliber som är ett urverk med manuell uppvridning som har 43 timmars gångreserv och som är tillverkat in-house av NOMOS i Glashütte. Trots att det inte är synligt genom bakboetten är urverket i vanlig ordning välfinisherat och snyggt dekorerat.

Samtliga 4 referenser lanseras på ett snyggt och skönt läderband i grå mocka som dom kallar för ”velour”.

Vi på Eqotime gillar de nya färgerna starkt och det är några av de snyggaste urtavlorna i Club Campus serien vi sett på senare år. För den som söker en färgstark vardagsklocka med genomgående hög kvalitet och egen design bör man spana in de nya NOMOS Club Campus Cream Coral och Electric Green.

Pris för modellen i 36mm är 1,300 euro och i 38,5mm 1,400 euro.


Läs mer om klockorna hos NOMOS.