GPHG: de nomirerade i kategorierna Metiers d’art och Petite Aiguille

Av: Britta Rossander


Kategorierna Metiers d’art och Petite Aiguille en salig blandning av det mesta. Romantiskt så det förslår från Dior och helt galet från Jacob & Co. Fullständigt otroligt välgraverat från Bovet och en Muuminklocka från Sarpeneva tillsammans en regnbågsklocka till våra hjältar från Breitling.

Kategori Metiers d’Art/Artisric Craft
Andersen Genève

“Jumping Hours” en klocka för Andersens 40-årsjubileum med urtavla i 21 karats blått guld med

avancerad guillochédekoration i ”Magical Losages” stil. På bakboetten sitter en blå guldring med gravyren  “40 years of independent timepiece creation”. Timmarna visas i fönstret vid klockan 12.

Boett i rött guld med alligatorband. Den är vattentät till 30 m och 38 mm i diameter. Verket är automatiskt med 60 timmars kraftreserv.

Pris 37 800 SFR.


Andersen Genève

Bovet 1822

Amadéo Tourbillon Squelette 7 days

2013 presenterade Bovet Amadéo Fleurier 7-days Tourbillon Squelette. Nu lanseras en begränsad upplaga med en extra urtavla på baksidan i aventurin (bilden på den är inte klar än). Det skeletterade verket har en extremt förfinad gravyr på de olika delarna på båda sidorna vilket kan ses om man vänder på klockan, även boettring och bandfästen har enastående gravyr.

Boett i rött guld med läderband, vattentät till 30 m, diamater 45 mm, manuell uppdragning, 168 timmars kraftreserv.

Limiterad upplaga om 50 exemplar

Pris 247 000 SFR


Bovet Amadéo Fleurier

Dior

Dior Grand Bal-kollektionens nya modell Plym har en en överraskande blandning av dyrbara ädla material och material direkt från naturen. Kombinationen av naturligt färgglada fjädrar på den oscillerande vikten mot den vita pärlemorskivan är fantastiskt. Ett bevis på att skicklighet inom Haute Couture, Haute Joallerie och Haute Horlogeri kan användas i skön kombination.

Boett i stål och guld läderband med diamanter 1.0 ct, verket är automatiskt med 42 timmars kraftreserv.

Limiterad serie om 88 exemplar.

Pris 31 100 SFR


Dior Grand Bal Plyme

Hermès

Arceau into Canadian Wild tar in naturen i urtavlan. Motivet, med en snöuggla (Quebec’s symbol) som flyger mitt i norrskenet (aurora borealis), kommer från scarfen från 2017 designad av brittiska konstnären Alice Shirley anledning av Kanadas 150-årsjubileum.

Basen för tavlan är glittrande aventurin på vilken de olika figurerna placerats

Klockan har automatiskt verk, 50 timmars kraftreserv, vattentät till 30 m, månfas, diamanter 0.63 ct. Och läderband självklart tillverkat inhouse

Limiterad upplaga om 24 exemplar.

Pris 68 000 SFR.


Hermès Arceau into Canadian Wild

Jacob &Co

Astronomia sky Phoenix använder astronomiska detaljer för att visa unika skulpturer integrerade runt de fyra armarna i det astronomiska verket. Det har tagit sju månader för en konstnär att skapa dem och detaljrikedomen är enastående.

Boett (47 mm) i vitt guld med läderband. Klockan har skeletterat verk, 1 ct diamanter, manuellt verk med 60 timmars kraftreserv och dubbelaxlad tourbillon

1-piece limited serie. Pris 900 000 SFR.


Jacob & Co Astronomia sky Phoenix

Van Cleef & Arpels

Van Cleef & Arpels är kända för extraordinära urtavlor och Lady Arpels Soleil Féerique är en hyllning till det de kallar Astronomi Poétique®. Himlen och stjärnornas skådespel i skön kombination där man också kan se tidens gång. 

Boett i vitt guld med diamanter (6.62 ct) emalj ”plique-à-jour”, gula safirer, lapis lazuli, onyx och grå samt vit pärlemor. Manuellt verk med 40-timmars kraftreserv.

Numrerad och begränsad upplaga om 3 exemplar.

Pris 342 000 SFR


Van Cleef & Arpels

Kategori Petite Aiguille
Bell & Ross

BR 05 Skeleton med integrerat armband, skeletterad tavla med index fyllda med Superlunimova.

Svart ribbat gummiband, boett 40 x 40 mm i stål med satinborstad yta och stålband. Automatiskt verk, vattentät till 100 m 

Begränsad upplaga om 500 exemplar

Pris 6 400 SFR


BR 05 Skeleton

Breitling

En regnbåge till förmån för våra hjältar. Alla detaljer om klockan finns på ett tidigare längre inlägg på Eqotime.com

Begränsad upplaga om 1 000 exemplar.

Pris 4 350 SFR.


Breitling

Habring Chrono Felix Panda

Pandabjörnar är inte bara symbolen för WWF utan också de stora attraktionerna i stora djurparker och denna ”Panda” är en ny variant av kronografen som presenterades förra året med Habring² A11C-H1 (A står för Österrike och 11 står för 2011 då familjen Kärnten startade utvecklingen av verket).

Modellen har det klassiska ”Panda-utseendet” med två svarta horisontellt placerade mindre urtavlor på vit bakgrund. Boett i stål, band i läder, manuellt verk med 48 timmars kraftreserv, vattentätt till 30 m.

Pris 5 650 SFR


Habring Chrono Felix Panda

IWC Portugieser Automatic 40

Bara ett fåtal modeller är tidlösa. Med Portugieser skapade IWC en ikon i slutet av 1930-talet och jag har tidigare beskrivit den i kategorin Ikoner.

Boett i stål med läderband, automatiskt verk med 60 timmars kraftreserv. Diametern är 40,4 och den är vattentät till 30 meter

Pris 7 500 SFR


IWC Portugieser Automatic 40

Sarpaneva X Moomin

I år firar befolkningen i Mumiedalen 75 år. Att det är Sarpaneva som gör en klocka av det är inte så förvånande. Det går ju att i Finland sälja i stort sett allt som har en bild på en Moomin, som de säger. Svensk-finska illustratören och författaren Tove Jansson cementerade verkligen alla finnars kärlek till de knubbiga varelserna.

Sarpanevas klocka har skelettiserad urtavla med en gallerring innanför boettringen. Boett i stål med canvasband, automatiskt verk med 42 timmars kraftreserv och vattentäthet till 100 m.

Begränsad upplaga om 75 exemplar uppdelat på 3 x 25

Pris 5 380 SFR.


Sarpaneva X Moomin

Trioble Secret

En bespoke klocka med en himmel där stjärnorna visas på en av kunden bestämd tid från en bestämd plats. I mörker lyser de luminovaindränkta stjärnorna precis så som de gjorde då.

Tre roterande ringar visar timmar minuter och sekunder. Boett i stål, automatiskt verk med 48 timmars kraftreserv, vattentät till 50 meter.

Pris 9 800 SFR


Trioble Secret