En regnbåge för hjältarna i vården. Breitling stöttar kampen mot Covid-19.

Text. Britta Rossander


I april lanserades Breitling Superocean Heritage ’57 Limited Edition, en serie som Albin Johansson gjorde tummen upp för här på Eqotime. Det var många som gjorde som Albin och särskilt för modellen med regnbågeinspirerade index. Lyckliga över den positiva feedbacken bestämde Breitling sig för att lansera en andra upplaga med blå urtavla i en upplaga om 1 000 exemplar med en rejäl andel av intäkterna som donation till olika välgörenhetsorganisationer.

En rejäl del av intäkterna från klockan doneras till välgörenhet i form av organisationer som stöttar sjukvårdsarbetarna i några av de mest pandemi-drabbade länderna. Breitling är också väldigt tydliga med hur stor donationen är vilket ger respekt. Det är så många gånger vi journalister får höra att pengar går till välgörenhet, men vid frågan om hur hur många SFR det handlar om är det många som svajar på målet. Här är det riktigt raka rör. BRA där! 


Superocean Heritage ’57 Limited Edition II

Donationerna kommer att delas lika mellan sex välgörenhetsorganisationer, och Breitling uppmuntrar alla sina partners i detaljhandeln att också bidra. Organisationerna som får donationer är:

Frankrike – Fondation de France, en välgörenhetsorganisation som hjälper sjukvårdspersonal att finansiera forskningsprojekt och lokala socialarbetare som arbetar med de mest utsatta. Stiftelsen är det ledande filantropiska nätverket i Frankrike.

Italien – Humanitas Hospitals group som tar hand om människor som drabbats av pandemin. Humanitas i Milano är certifierat av Joint Commission International som ett akademiskt sjukhus och arbetar i frontlinjen med ett botemedel mot Covid-19.

Japan – National Center for Global Health and Medicine (NCGM), en nationell forsknings- och utvecklingsbyrå som tillhandahåller medicinsk behandling och undersöker olika infektionssjukdomar, inklusive COVID-19.

Spanien – hälsoministeriet. Donationerna kommer användas för att täcka de mest krävande kraven med fokus på finansiering av masker, skyddskläder och material för hälso- och sjukvårdspersonal tester.

Storbritannien – NHS Charities Together, välgörenhetsorganisation som stödjer NHS-personal och Covid-19-patienter.

USA – Direct Relief. En humanitär hjälporganisation vars syfte är att förbättra hälsa och livet för människor som i fattigdom eller nöd.


Superocean Heritage ’57 Limited Edition II

Breitlings vd Georges Kern säger:

– Vi blev glatt förvånade över responsen för Superocean Heritage ’57 Limited Edition och bestämde oss för att göra något för de som arbetar inom sjukvården. Vi vill visa att vi bryr oss genom en specialversion av vår ”regnbåge”.

Ett exemplar av Superocean Heritage ’57 Limited Edition II-klockorna kommer att auktioneras ut i juni av Charitybuzz, känt för auktioner av unika föremål och upplevelser till stöd för behjärtansvärda ändamål. Den vinnande budgivaren kommer som grädde på moset att få en digital livechatt med Kelly Slater, medlem i Breitling Surfers Squad och den största surfaren genom tiderna. Intäkterna från Charitybuzz-auktionen kommer gå till Direct Relief i USA.

Klockan

Superocean Heritage ’57 Limited Edition II är 42 mm, har stålboett med roterande blå keramisk ring och blå urtavla index och visare täckta med Super-LumiNova® i regnbågens alla färger; gult, grönt, blått, indigo, violet, rött och orange. Bakboetten är graverad med ONE OF 1 000 ex och den kommer på ett band i vintagepatinerat läder eller integrerat Ocean Classic stålband.


Superocean Heritage ’57 Limited Edition II

Breitling’s vd Georges Kern uppmuntrar alla som kan att göra en donation till någon av de organisationer de samarbetar med.

– De står inför episka utmaningar och varje bidrag hjälper. Tack för att du stödjer en av dessa enastående välgörenhetsorganisationer!

Breitling själva donerar ytterligare CHF 1000 till dessa organisationer för var och en av de första 100 Superocean Heritage ’57 Limited Edition II-klockorna som säljs via www.breitling.com. Totalt kommer Breitling’s donation landa på imponerande 500 000 CHF (= 4 500 000 SEK).