Eqotime möter Blakens ägare Alexander Klingbeil

Text/bild: Britta Rossander & Mia Litström


Eqotime tog ett snack med Blakens starke man – supertrevlige Alexander Klingbeil. Vi ville veta hur de arbetar vilket är särskilt intressant nu när deras tjänster går att köpa för klockälskare på den svenska marknaden. 


Att addera specialdetaljer till sin favoritklocka har under de senaste åren blivit en riktig hype och flera innovativa unga företag har tagit upp facklan och gör enastående förändringar på sina kunders klockor. För Blakens del startade det hela startade för elva år sedan i staden Menden strax utanför Dortmund, Tyskland. Där ligger företaget kvar och vd Alexander säger som svar på vår fråga om vad är det egentligen de gör?

-We customize your luxury watch to a personal unique piece. 

Och bland de varumärken Blaken tar sig an står Rolexklockor för den största delen men de har inget emot att ta in klockor från till exempel Omega eller Patek Philippe med flera. 

Sedan två säsonger är Blaken med på Geneva Watch Days. Alla vet att de är där men på skylten för vilka som ställer ut på Hotel Beau Rivage, som är navet för GWD, står de inte med. Det verkar dock inte bekymra någon och allra minst Alexander själv som är medveten om att han och hans företag gör något annat… De är ju inte klocktillverkare som de andra utställarna utan levererar en tjänst som innebär en förfining av en redan existerande klocka.

-När jag för länge sedan började inom klockbranschen var det för att jag blev förälskad i klockor. Enligt min mening handlar det till stor del om känslor, de som skapas av produkten och de som skapas av dess användare. Blaken är ett serviceföretag där vi kan vara som en bro mellan dessa känslor. Så jag har byggt upp företaget till ett serviceföretag baserat på vad våra kunder önskar och förväntar sig vilket är design, kvalitet och teknik på toppnivå. Det vi tillhandahåller är en tjänst för våra kunder att kunna vara annorlunda och uttrycka sin egen idé och förhållningssätt genom att addera specialdetaljer till deras alldeles egna klocka.