Butiken: Rado pop-up i Mall of Scandinavia

Text/foto: Aleksandar Mladenovic


I Mall of Scandinavia har Rado öppnat upp sin första pop-up butik i Norden där ni kan ta en närmare titt på stora delar av deras kollektion, från de supertunna modellerna True Thinline till den senaste och limiterade versionen av Captain Cook helt i High-Tech Ceramic.

Butiken är öppen fram till den 15 januari och vid köp av en klocka får man även en gåva i form av en Rado-winder eller en väska. I ett samarbete med Rado passade vi på att besöka pop-up butiken och ta del av klockorna, för det finns en hel del att titta på.


Ett exklusivt tillfälle att ta en titt på nya Captain Cook

Rados Captain Cook har, sedan den återlanserades 2017, kommit i flertalet olika storlekar och material. Vi tog tidigare i år en titt på deras High-Tech Plasma Ceramic version som ni kan läsa om här. Den senaste limiterade utgåvan är nog den häftigaste hittills och i butiken finns nu det första och hittills enda exemplar i hela Skandinavien att titta närmare på.

Denna limiterade utgåva (1962 exemplar, naturligtvis) är den första Captain Cook som är utrustad med deras nya urverk kaliber R808. Till skillnad från de tidigare skeletterade versionerna av Captain Cook som dels haft ett annat urverk men också mindre insyn tack vare ett tonat safirglas så får man i denna nya modell en helt annan insyn i mekaniken.

Klockan och länken är tillverkade helt i svart High-Tech Ceramic vilket även vridring och krona är för första gången. Man har även implementerat en ny teknik som ska minska mängden fingeravtryck på boett och länk. Det nya urverket är testat i 5 positioner (i vanliga fall 3) och har en imponerande gångreserv om 80 timmar. Prislappen är satt till 53,500kr vilket känns väldigt rimligt sett till dels dess höga kvalitet och materialval men även med ett helt nytt och fräscht urverk som är exklusivt för Rado.

Rados keramiska länkar och boetter är tillverkade i en process som man utvecklat under många år och som ur ett tekniskt perspektiv är väldigt avancerad och där slutprodukterna, dvs. deras länkar och boetter har en väldigt bra känsla i sig. Mer om processen och materialet kan man lära sig om vid ett besök.


Captain Cook

Utöver den senaste limiterade modellen passade vi även på att titta på lite fler klockor ur Captain Cook-sortimentet, en kollektion som blir allt viktigare för varumärket.

Bland annat en av modellerna i brons, här med blå urtavla och detaljer samt matchande NATO-band:

Och även denna gröntavlade Captain Cook i stål på en snygg ”Beads of rice”-länk:

Lite annat smått och gott från kollektionen:


True Square

En av Rados bästsäljande modeller är deras True Square. En högintressant modell i vit och svart keramik med skeletterad urtavla och med eller utan diskreta diamantindex:


True & True Thinline

En annan glimmrande modell med som sitter exceptionellt trevligt på handleden med sin tunna keramiska boett om endast 5mm – True Thinline i High-Tech Plasma Ceramic och vit keramik:

Modellen finns även i automatiskt utförande i modellserien True, fortfarande tunn men inte lika tunn som True Thinline och här med skeletterad urtavla i svart keramik.


Stort utbud av klockor att titta närmare på

Man har inte sparat på krutet när det kommer till utbud av klockor att bekanta sig närmare med. Det finns ett stort utbud av andra modeller från Captain Cook-serien men även en hel del annat godis för handleden. Totalt finns det klockor från fem av deras modellserier, från tuffare dykarur i brons till avskalade keramiska klockor.

Rado är ju kända för sina keramiska klockor och dom gör det med bravur. Från lite råare modeller med skeletterade urtavlor till lekfulla och färgglada modeller från den välkände arkitekten Le Corbusiers färgpalett.


Rado i Mall of Scandinavia

Mer information om Rados modeller hittar ni på deras hemsida.