Butiken: Panerai öppnar butik i Stockholm

Text: Mia Litström
Foto: Mia Litström / Nymans Ur


På den klocktäta gatan, Biblioteksgatan i Stockholm, har nu Panerai öppnat butik i samarbete med Nymans Ur 1851. För de som älskar varumärket är det numera ett måste att besöka Biblioteksgatan 1. Detta är en öppning som länge varit efterlängtad av alla som tycker om varumärket men också för alla de som är nyfikna på varumärkets produkter. Eqotime var självklart på plats när butiken med en härlig Italiensk atmosfär invigdes med gäster från huvudkontoret på plats. 


Solen strålande och Stockholm visade upp sig från sin allra bästa sida. Bara ett par steg från entrén till Nymans ur sitter nu en snygg Panerailogga för den nya butiken. Många som passerade under invigningsdagen tittade nyfiket och undrade vad som var på gång. Allt gick i blått, till och med den så kallade ”röda mattan” var havsblå vilket är Panerais signaturfärg. 

Invigningsceremonin gjordes på klassiskt härligt vis med att klippa band. Tal och klippning gjordes av Olof Larsson, ägare av Nymans Ur 1851 tillsammans med Åsa Sparrmo VD Nymans Ur 1851 och Alain Hokayem Managing Director Panerai. 

Det som är positivt med egen butik är att modellutbudet för den svenska marknaden utökas med modeller som tidigare inte varit tillgängliga på den svenska marknaden. Nu går det att köpa modeller som bara sälj exklusivt i deras egna butiker vilket oftast är fallet med deras eftertraktade limiterade modeller. Den närmaste Panerai butiken för oss i norden har tidigare varit den i München och nu ligger den här i centrala Stockholm på en otroligt bra adress. 

Stockholmsbutiken har samma stil när det gäller inredning som deras andra butiker. Nyligen öppnade de också en butik i New York, visserligen i en större storlek, men det är många detaljer som färger och material på inredning som är gemensamt för dem. Butiken på Biblioteksgatan är på 40 kvadratmeter och det första man möts av när man stiger in är en läckert upplyst Luminorurtavla på väggen och som fungerar som hjärtat i affären. Den varma tonen i inredningens färger gör det behagligt och trevligt samt att varumärkets signum är dykarklockor visas tydligt både med läckra bilder samt detaljer som dykmask bland annat. Det finns två bord med stolar där man bekvämt kan sitta i lugn och ro att titta samt prova ut klockor. Det är en snygg och trevlig butik som har den rätta läckra Italienska Paneraiatmosfären.

På plats finns ett brett utbud från de olika kollektionerna där även nyheten Luminor Due 38 mm i pastellfärger ingår. En klocka som vi nyligen har gjort en hands-on artikel om och har ni inte hunnit läsa den hittar ni den här.

Utöver det vanliga sortimentet finns också andra butiksexklusiva modeller som deras maffiga Luminor Tourbillon GMT med boett i den egna blandning av guld som är döpt Goldtech. Den tonen på guldet i kombination till den djupblå färgen på de skeletterade delarna är en vinnande kombo och riktigt snyggt. En mycket speciell och avancerad klocka som också är lika härlig att se baksidan av där man också ser alla spännande delar av urverket. Det är helt klart en klocka man inte kan se sig trött på och den är i en rejäl storlek på 47 mm. Något för den som älskar komplikationer i skeletterad look och som gärna låter klockvalet sticka ut. 

En annan spännande modell är en Luminor Perpetual Calendar 44 mm också den i Goldtech med urtavla i djupblå färg. Även den är en maffig klocka där det är extra roligt att titta på den öppna baksidan som visar microrotorn samt de olika kalenderfunktionerna. 

Till sist tittade vi också noga på en Submersible Quarantaquattro Luna Rossa 44 mm i borstat stål som är sportigt läcker med sina röda detaljer på sekundvisare och på armbandet. Den är limiterad till 1 500 exemplar. Luna Rossa-modellerna finns tack vare att de är sponsorer för seglingsteamet Luna Rossa Prada Pirelli Team. De tävlar i den stora seglingstävlingen Americas Cup och samarbetet startade redan 2017 vilket resulterat i flera härliga limiterade modeller. Just denna klocka är vattentät till 300 m.

Vill man följa vad som händer i butiken har de startat ett Instagramkonto som heter Panerai Stockholm som ni hittar här