Text/foto: Mia Litström


En närmare titt på TAG Heuers nyheter från Watches & Wonders 2024 där det bjuds på en värsting Monaco, en Carrera Skipper i guld, en ruskigt snygg Carrera Chronograph och fler versioner av Carrera Date.


TAG Heuer Monaco Split-Seconds Chronograph ref. CBW2182.FC8339

En av höjdarna hos TAG Heuer som visar på deras höga kunskap inom Haute Horlogerie d`Avant-Garde är TAG Heuer Monaco Split-Seconds Chronograph. 

Jag hade en otrolig tur under mässan som fick tillfälle att känna på denna speciella hyllningsklocka då de endast hade två exemplar med på mässan och de var inlåsta i glasmontrar. Märkets gedigna arbete och kunskap genom åren med tidtagning har gjort att deras modell TAG Heuer Monaco blivit ett signum för det och jubilerar nu som 55 åring. Detta firas med en speciell och häftig version av Monaco döpt till Split-Seconds Chronograph och finns i två versioner, en röd och en blå. Klockan är i titan, även urverket, vilket gör att klockan är mycket lätt. 

Den har ett automatverk, kaliber TH81-00 med split-second-funktion vilket på franska kallas ”rattrapante” och betyder att den kan visa två separata tider. Urverket är deras lättaste kronografurverk någonsin och har tagits fram i samarbete med Vaucher Manufacture Fleurier.  

Klockans boettstorlek är 41 mm med en höjd på 15.2 mm och den har en mycket speciell urtavla där man till en viss del ser urverket. Index och de stora visarna är fyllda med Super-LumiNova och rattranpantfunktionen aktiveras vid kl. 9. Den har också en öppen baksida som visar deras typiska schackmönster som urverket dekorerats med. Rotorn har dessutom en färgdetalj i antingen blått eller i rött beroende på vilken färgversion av klockan det är. 

Kraftreserven ligger på 65 timmar och är vattentätheten är ner till 30 meter. Den har ett handsytt armband i kalvskinn med textilmönster och vikspännet är också i titan. En mycket häftig och annorlunda Monacomodell från TAG Heuer som verkligen är godis för samlare. 

Säljstart juni, pris 1 500 000 kr.


TAG Heuer Carrera Skipper Chronograph ref. CBS2241.FN8023

Det marina temat gick som en röd tråd genom Watches and Wonders och TAG Heuers version av detta är en läcker Carrera Skipper Chronograph i roséguld. Klockan har ett automatverk Heuer 02 (ref. TH20-06) ett inhousverk som har kraftreserv på 80 timmar och den är vattentät till 100 m. Storleken är 39 mm med en höjd på 13.9 mm och boetten är i roséguld.

Modellens stil har inspirerats mycket av den historiska Skipperklockan från 1968 ref. 7754 som har blå urtavla med två små urtavlor i annan färg som visar 12 tim och den andra,15 min regatta delat i tre = fem minuter vardera. Ursprungsmodellen lanserades under ledning av Jack Heuer för att fira segern av New York Yacht Clubs ”Intrepid” i Americas Cup där färgvalen på klockan är tagna från båtens detaljer. 

Visarna för minuter och timmar  är i roséguld, fyllda med vit Super-LumiNova där toppen är lackad i orange så som även den tredje stora visaren är i och modellen har öppen baksida. Till det ett snyggt blått textilarmband. Carrera Skipper Chronograph har en varm ton med sin roséguld och en extra härlig stil med sina färger som gör att den här klockan verkligen är något eget.

Pris 254 400 kr. 


TAG Heuer Carrera Chronograph CBS2216.BA0041

En riktigt godbit bland TAG Heuers nyheter är deras Carrera Chronograph som har en mycket härlig och tidlös stil. Boett i stål och storleken är 39 mm med en höjd på 13.86 mm. Urtavlan har en silverfärgad borstad sunraylook. 

Kombinationen av silverfärgad urtvala, svarta detaljer och röda visare till de små urtavlorna gör det hela harmoniskt snyggt och att den är i den trevliga storleken 39 mm gör att den passar till de flesta handleder. Och dessutom är en klocka med Panda-look ett säkert kort som gör den tidlöst läcker och som dessutom bär på Heuer Carreras fina historik.  

Pris 78 750 kr


TAG Heuer Carrera Date WBN2350.BD0000 / WBN231C.BA0001 / WBN2351.BD0000

Slutligen kommer vi till de mer eleganta klockorna där TAG Heuer fortsätter sin succé med Carrera Date i storlek 36 mm, höjd 10.20 mm med att lansera tre nya versioner.

Versionerna har en lättburen stil och sticker inte ut i någon extrem färg utan är framför allt eleganta och passar därför till alla sorters outfits. En version har urtavla i varm kopparton med en borstad finish som gör att den skiftar nyans från brunt till beige och index, visare samt logotyp är i roséguld. Boetten är i stål med en boettring i guld samt länk med mittenlänk i guld och de yttre i stål. En mycket elegant klocka i varm ton.

Den andra har urtavla i pärlemor med index, visare och logotyp i roséguld med boett i stål. Läckert nog är denna boettring fylld med vackra diamanter som är till antalet är 76 st.

Den tredje versionen är bicolor, boett i stål med boettering i roséguld och likadant länken har mittenlänkarna i roséguld och de yttre i stål. Urtavlan är i pärlemo och är vackert dekorerad med elva diamanter som index. Visare och logotyp är i roséguld och denna har också 76 diamanter på boettringen vilket gör den till den lyxigaste varianten med flest diamanter och beroende på att den är i bicolor med guld och stål. 

Alla versionerna har automatverket kaliber 7 som har en kraftreserv på 56 timmar och är vattentät till 50 m. Alla visar datum via fönster vid kl. 6. 

WBN231C.BA0001 stål med diamanter 56 950 kr

WBN2350.BD0000 koppar, bicolor 58 750 kr 

 WBN2351.BD0000 bicolor med diamanter 81 800 kr

Läs mer om klockorna hos TAG Heuer