Guide: 10 klockor med rosa urtavlor

Text: Mia Litström


Färgstarka urtavlor är en trend som håller i sig och trots att sommaren är över så är det roligt att bära en klocka med en läcker färg. Rosa har länge varit ett populärt val där framförallt Rolex och Patek Philippe firade av startskotten för härliga färger. Många varumärken hakade på och nu har det tillkommit fler modeller med rosa. Om det har med den nya Barbie-filmen att göra får vi låta vara osagt men här kan ni läsa om 10 modeller med just rosa urtavla i olika nyanser. 


Tag Heuer Carrera Date 

Vi börjar med den mest omtalande rosa urtavlan just nu, det var inte just den som satte fart på den rosa urtavle-trenden men är absolut är den klockan som nu är den mest välkända eftersom Ryan Gosling bar den under en premiär av Barbie-filmen. Storleken är 36 mm, höjd 10 mm vilket gör att den passar de flesta handleder mycket bra. Den är verkligen för de som föredrar den intensiva och utstickande rosa som är mer än starkt cerise. Boett och länk är i stål och den har deras automatverk calibre 7 med kraftreserv på 56 tim. Både visare och index har Super-LumiNova, den visar timmar, minuter och sekunder samt datum via ett fönster vid kl. 6. Snygg detalj som förhöjer är den yttersta ringen för sekundvisning och att den har öppen baksida. Stållänken har både polerad och borstad yta på klassiskt vis som gör helheten riktigt snygg. Sportig klocka som är en perfekt vardagsklocka för den som gillar en mer cerise än ljusrosa nyans. 

Referensnummer WBN2313.BA0001
Pris 35,700 kronor

Oris Divers Sixty-Five

En läcker dykarklocka med rosa urtavla som har en touch av en aprikos nyans. Den är i storlek 38 mm, höjd 12,8 mm med boett och länk i borstat stål som ger en soft och mjuk känsla tillsammans med urtavlan. Den har ett automatverk som heter Oris 733 som är deras version av Sellita SW200-1 och baksidan är stängd. På visare och index är det Super-LumiNova och den har vridbar ring, visar timmar, minuter, sekunder samt datum vid kl. 6. Kraftreserven är upp till 38 tim och den är vattentät till 100 m. Det är en klocka man blir glad av och vill man piffa till det hela med ännu mera färg finns det perlonarmband som man kan välja till.

Referensnummer 01 733 7771 4058-07 8 19 18
Pris 28,400 kronor

Maurice Lacroix Aikon Summer Edition

En spännande modell av Maurice Lacroix. Modellen Aikon växer och mognar till. Tidigare har inte modellerna känns som en fullträff i just storlek 35 mm men med deras senaste sommarlansering blev det något annat. Den rosa har en mjuk puderrosa nyans och den finns också i trendigt turkost samt i större storlek – 39 och 42 mm – men just 35 mm blev riktigt bra. Den har ett automatverk ML 115, baserat på Sellita SW200-1 med öppen baksida. Klockan visar timmar, minuter och sekunder samt datum vid kl. 3. Urtavlan har vackert Clous de Paris-mönster och just storlek 35mm (10mm tjock), har åtta diamanter som index samt Super-LumiNova på visare och på resterande index. En trevlig klocka som ligger bra på handleden och som har sin egen stil på sin boett i stål med polerade detaljer på boettringen. Den är även vattentät till 200 m och återfinns med två armband, ett rosa i gummi samt länk i stål som man byter enkelt själv via klick-funktionen. Limiterad till 888 exemplar i varje storlek 35, 39 och 42 mm.

Referensnummer A16006-SS00F-E
Pris 31,100 kronor.

Nomos Glashütte Tetra

Annorlunda och inte traditionellt är riktigt roligt. Nomos kvadratiska modell som heter Tetra finns i flera olika färger och en av modellerna har just rosa urtavla. Den är i storlek 29,5 x 29,5 mm, höjd 6,3 mm och den har en puderrosa färg som snyggt kombineras med en mindre urtavla som visar sekunder och som är i grått vid kl. 6. Dessutom är sekundvisaren i gult, snygg detalj. En klocka i ren enkelhet som med sin kombination av färger gör den rolig. Boetten är i stål och den har stängd baksida fäst med fyra skruvar. Den har deras in-house, manuella, urverk calibre Alpha som har en kraftreserv på upp till 43 tim. Armbandet är i alcantara och vegansk velour i en mjuk grå nyans som stämmer bra ihop med den rosa urtavlan. Den tål vattenstänk men rekommenderas inte att bada med, vattentät till 30 m. Grått och rosa passar väl ihop och perfekt för den som gillar den kombon samt en klocka med egen stil i kvadratisk form. 

Referensnummer 426
Pris 1860 euro.

Chopard Happy Sport

Happy Sport från Chopard är en fantastisk flört med dem som älskar diamanter just för att den har diamanter som rör sig fritt på urtavlan beroende på hur man rör handleden. Den här versionen är nättare i storlek med sina 25 mm, höjd 8,74 mm, och den har ett kvartsverk. Urtavlan har en mjuk rosa nyans med satinborstad finish och romerska siffror samt fem diamanter som rör sig fritt över urtavlan. Boetten är i deras Lucent Steel som innehåller återvunnet stål. Helheten av denna klocka är oerhört feminin med sin storlek samt det violetta armbandet i kalvskinn är extra långt så det går runt handleden två varv. En dekorativ detalj är att kronan är prydd med en safir. Detta är den klocka i urvalet som är mest vackert feminin. 

Referensnummer 278620-3004
Pris 58,000 kronor.

Frederique Constant Highlife Automatic

De utökar sin kollektion Highlife med tre nya modeller där den ena är med rosa urtavla. Enkelt snyggt med boett samt länk i stål. Urtavlan har ett mönster som påminner om en jordglob. Den har ett automatverk, FC-303 baserat på Sellita SW200, med en kraftreserv upp till 38 tim. Den visar timmar, minuter och sekunder samt datum vid kl. 3. Ren snygg design i storlek 34 mm, höjd 9,67 mm. Länken är snyggt kombinerad med polerad yta i mitten samt ytterdelarna som har borstad yta precis som boetten. Vattentät till 50 m. 

Referensnummer FC-303LP2NH6B
Pris 19,095 kronor. 

Omega Seamaster Aqua Terra Shades

Söker man en riktigt klassisk klockmodell som är tidlös är denna ett säkert val. Med en boett i stål i storlek 34 mm, höjd 11,88 mm med rena och stilfulla linjer och riktigt bra finish. Den rosa färgen på urtavlan har en lätt körsbärsnyans och passar den som gillar den mer mustiga rosa färgen. Boetten innehåller Omegas egna automatverk calibre 8800 med en kraftreserv upp till 55 tim. Den visar timmar, minuter och sekunder samt datum vid kl 6. Visare, index och Omegas logotyp är vitt guld. Detta val kan aldrig bli fel utan är en klocka som känns tidlös och perfekt till vardags som till fest.

Referensnummer 220.10.34.20.10.003
Pris 82,700 kronor. 

Breitling Chronomat

Den här är en klocka som har en skön retrokänsla tack vare sin karaktäristiska stil på sin boett i stål samt länk som heter Rouleaux som formar sig skönt efter handleden. Den är i storlek 32 mm, höjd 8,5 mm och klockan har ett kvartsverk som heter Breitling 77. Urtavlan har en behagligt ljusrosa färg och den visar timmar, minuter och sekunder samt har datum vid kl.6. Också en härlig klassiker för den som gillar stilen och designen. Sportigt skön stil men som också passar till mer dressade tillfällen.

Referensnummer A77310101K1A1
Pris 56,700 kronor. 

Baume & Mercier Riviera

Här har vi ytterligare en snygg klocka i kombinationen med boett och länk i stål med rosa urtavla. Den är i storlek 33 mm, höjd mm med ett automatverk Sellita SW200. Den visar timmar, minuter och sekunder samt datum vid kl.3. Klockan har en egen karaktär med sin 12-kantiga boettring som också är på kronan, samt fyra skruvar. Urtavlan har ett snyggt vågmönster som passar snyggt till den ljusrosa färgen. Visare och index har Super-LumiNova. Roligt är också att den har öppen baksida samt att man enkelt kan byta armband på några sekunder själv tack vare att snabbfäste och byter man till ett vitt gummiarmband blir det en helt annan karaktär på klockan. 

Referensnummer 10675
Pris 32,450 kronor. 

Speake Marin Dual Time Pink

Egentligen helt galen men också rolig att ta med i listan just för att den är så speciell. Den är inte för alla men är ögongodis för de som gillar den här typen av annorlunda kreationer inom klockvärlden. Den är limiterad till endast tio exemplar i storlek 38 mm och 28 st i storlek 42 mm. Den har deras nya generation av boett Piccadilly som har svart DLC-yta över titan grade 5 och är till en viss del skelleterad på framsidan där man ser en del av urverket som är ett automatverk, calibre SMA02, via den öppna baksidan kan man se microrotorn som dessutom till en viss del är i rosa. Likadant graveringen på urverksdelarna på baksidan som också är dekorativt rosa. Inte den lättaste klockan att läsa av men förutom de stora visarna som visar tiden med hjärtformade visare, den har även 24-timmarsvisning på den lilla tavlan till vänster placerad vid kl. 9 och tavlan vid kl. 1.30 visar sekunder. Härlig knasig och rolig som bjuder på mycket rosa.

Referensnummer 413809430 & 414209430
Pris på förfrågan