Guide: De mest spännande nyheterna för kvinnliga handleder 2022

Text: Mia Litström


Gränsen mellan dam och herrklocka har varit väldigt tydlig. Men det har skett en förändring på senare år och idag är det mer friare och mer accepterat att bära exakt vilken klocka man vill utan att det är stilbrott. Detta gör att också klockmärkena lanserar fler unisexmodeller än någonsin. Roligt och behövligt tycker Eqotime’s Mia Litström och uppmanar till att bära den klocka som tilltalar hjärtat!

Det är framförallt det som är trenden för dam. Det finns inga gränser längre. Utan välj vilken färg, dekoration, komplikation och storlek du vill. Här har vi listat de mest intressanta nyheterna hittills för kvinnliga handleder 2022 uppdelat i fyra olika kategorier. 


För den som älskar avancerat och exklusivt

Patek Philippe 

En klocka i djup blå färg med månfas och en boettring med enastående diamantsättning satt med den avancerade stensättningstekniken ”Dentelle”. Det gör den här klockan slående vacker. Men det som är det bästa är urverket. Det är Patek Philippes minsta avancerade urverk som heter 215 PS LU med manuell uppdragning som visar månens faser. En riktigt fullträff som sticker ut på sitt alldeles egna sätt med den rena designen på urtavlan där komplikationen månfas får ta för sig på så läckert sätt. Det gör den här klockan väldigt speciell och dessutom har den en öppen baksida som är en självklarhet på en klocka i den här klassen. Det här är klockan för den kräsna och som älskar avancerade urverk. 

Patek Philippe 7121/200G

Pris på begäran.

Mer info hittar ni här.

Vacheron Constantin

Ytterligare en med ytterst avancerat urverk men i ännu mer vackert feminint format äTraditionnelle Perpetual Calender. Evighetskalender är en komplikation som är mycket ovanlig till damversioner och finns vanligtvis bara till klockor i maskulin stil. Men Vacheron tycker att även den komplikationen ska finnas för de som älskar den romantiska puderrosa stilen kombinerat med komplicerade urverk utan att designen blir alltför annorlunda. Och att de har lyckats få plats med urverket i storlek 36,5 mm utan att den blir för hög är imponerande. Urtavla i pärlemor samt diamanter på boettringen. Avancerade klockor finns det mycket av men med denna feminint vackra look gör den här till något alldeles eget som också har sitt pris därefter. Det här är klockan för dem som passionerat tycker om avancerade urverk i vacker klassisk stil. 

Vacheron Constantin Traditionnelle Perpetual Calender ultra-thin

Pris 90,500 euro.

Läs mer här


Audemars Piguet

Företagets mest ikoniska modell Royal Oak firar 50 år och med detta har de tagit fram en limiterad edition av modellen. Redan för deras 40-års jubileum samarbetade AP med den Italienska juveldesignern Carolina Bucci vilket de även har gjort till detta jubileum. Hon har fått sätta sin prägel igen på en Royal Oak. Och det som gör klockan extra rolig i utseendet är att den är i svart keramik. Tidigare har det varit mer feminint och i guld. Nu är det betydligt coolare stil och vid första anblick ser urtavlan svart ut men när man låter ljuset slå in på urtavlan i olika vinklar ser man regnbågens färger skimra. Det är en mycket speciell klocka och gillar man Royal Oak och vill ha något mer ovanligt i stil kan den här vara värd att kika på. Däremot är den limiterad till 300 exemplar så man får bestämma sig fort och den har högt pris. Automat med öppen baksida och att den är i svart keramik gör denna ytterst coola Royal Oak i storlek 34 mm kaxigt snygg på en självsäker kvinnas handled.

Audemars Piguet Royal Oak Carolina Bucci Limited Edition 

Pris 48 500 CHF

Läs mer här


För den som söker klassisk elegans

Cartier

Panthère i liten modell som är den mest klassiska och tidlösa i urvalet från vår lista med quartzverk. Designens vackra och okomplicerade stil gör att den övervinner allt. Att Cartier ger den en ny färg på urtavlan gör att den får ännu mera liv och egen stil istället för att vara alltför klassisk med ljus urtavla. Helheten är som en varm sommardröm med sin kombination av roséguld, plommonnyans på urtavlan och diamanter på boettringen. Finns också i andra färger samt i guld eller stål. 

Panthère de Cartier 

Pris 292 000 kronor. 

Läs mer här


Tudor

Sofistikerat och behagligt vackert är Tudor´s modell Royal. En feminin automat i mindre storlek på 28 mm, finns i flera storlekar men det är bara den i minsta storleken som har diamanter på boettringen. Och det tvåfärgade bicolor-utseendet i stål och guld skapar en mycket klassisk stil. Urtavlan är i pärlemor och även index är satta med diamanter. Välgjort och snyggt i litet format som gör det lättburet.

Tudor Royal 

Pris 47 200 kronor.

Läs mer här

Raymond Weil

För den ikoniska rektangulära formen är Jaeger-LeCoultre Reverso den mest framstående och eftertraktade modellen i kategorin men söker man något annorlunda som inte är ett lika självklart val i lägre prisklass finns Raymond Weil Toccata. Nu finns den i grönt, en mycket trendig färg som håller i sig. Den djupa gröna färgen till stålboetten samt diamanterna på urtavlan gör den spännande och värd att titta på. Och att den har quartzverk gör att priset också är mer behagligt. Trendig färg i klassisk form.

Raymond Weil Toccata

Pris cirka 10 000 kronor. 

Läs mer här


Tåliga sportklockor

TAG Heuer

En mycket stilsäker sportmodell är TAG Heuers Aquaracer. Det är en robust dykarklocka som inte är för klumpig i storlek utan perfekt för den smalare handleden då den är 36 mm. Och med sin nya färg, som ska relatera till korall där de har döpt färgen och mönstret på urtavlan till ”Blue lagoon” gör den här modellen riktigt intressant. Extra läckert är också att den har diamanter på urtavlan, ingen nyhet men det ger looken en skön tvist, kombon med färgen och stenarna på en sportklocka gör att den sticker ut. Automat och vattentät till 300 meter.

TAG Heuer Aquaracer Professional 300 Date

Pris: 36 250 kronor.

Läs mer här


Breitling

Ytterst fräsch sportklocka till den solkyssta huden. Deras senaste tillskott som klär äventyraren till havs och är man surfare är den perfekt eller om man bara gillar den härliga surfstilen. Likadant här har den bra storlek på boetten för smalare handleder på 36 mm. Det är en automat och är vattentät till 300 m. Modellerna som erbjuds i mindre storlek är typiska för dam, hade varit mer vågat och roligt med annan färg och material som exempelvis brons som är en favorit men den är alldeles för stor, 44 mm. Rolig detalj är att minutvisaren har fått tillbaka sin fyrkantiga look och att den dessutom har extra fast ring med minutskala.

Breitling Superocean

Pris: 49 000 kronor. 

Läs mer här


Longines

Stilsäker sportklocka i bra prisklass är Hydroconquest är en modell som länge har varit i traditionella färger. Men nu finns den i en färg som sticker ut från mängden i storlek 39 mm. Det är en gråbeige färg på urtavlan samt boettring som är i keramik. Den färgen till boetten i stål gör den stilrent feminin i sportig format där helheten blir riktigt läcker, speciellt med länk i stål. Det är en automat och är vattentät till 300 m.

Longines Hydroconquest

Pris: 21 600 kronor.

Läs mer här


Trendigt och superkul

Det här är den största snackisen på länge i klockbranschen och speciellt i den här prisklassen. MoonSwatch, den har väckt ett ha-begär över hela världen och där alla vill köa för att få sin alldeles egna MoonSwatch. Samarbetet mellan Omega och Swatch är ett genialiskt succédrag från Swatch Group och produktionen hinner inte med. Den finns i 11 st olika modeller och priset är 2 520 kronor. På nätet säljs den nu för orimligt höga priser på andrahandsmarknaden men den är inte limiterad! MoonSwatch går inte att köpa i Sverige men finns utomlands i utvalda butiker. Lista på butiker finns på deras hemsida. Så frågan är om hur eftertraktad den är om ett år när produktionen har hunnit i kapp men just nu är det bland det trendigaste du kan bära på handleden. Inget avancerat utan har ett quartzverk med ett snyggt yttre. Härlig design och framförallt det roligaste av allt är hur eftertraktad den är. Till och med icke klockintresserade gör nu allt för att få sin alldeles egna MoonSwatch. 

Swatch & Omega MoonSwatch

Pris: 2 520 kronor. 

Läs mer här