Stöd det ukrainska folket – 3 Timer Ukraine från Linde Werdelin

Text: Britta Rossander


Ett upprop kom till redaktionen. Meddelandet från Jorn Werdelin löd: ”Vi är chockade över barbariet och omänskligheten i det den ryska regeringen och armén (vilket förmodligen är samma sak) gör mot det ukrainska folket och det hot de utgör mot det fredliga och demokratiska livet vi är vana vid i Europa och i många andra delar av världen.”

Det är alltså tillverkaren Linde Werdelin som tagit fram en limiterad klocka där vinsten oavkortat går till Röda Korset.

– Vi står stadigt på demokratins, fredens, yttrandefrihetens och valfrihetens sida. Varje autokratisk diktatorisk stat och dess ledare bör uteslutas från att njuta av fördelarna med fria demokratiska samhällen. Detta gäller särskilt Ryssland som aktivt försöker förstöra de värderingar vi lever efter.

– Fortsätt uteslut dem från våra finansiella, kulturella och utbildningssystem – precis så som sker nu. Man kan bara hoppas (även om det är svårt att tro) att den ryska regeringen kommer inse att det omänskliga i vad de gör och sätter stopp för dessa illdåd medan det fortfarande finns tid.

– Även om vi på Linde Werdelin inte kan göra något för att stoppa dem kan vi inte ignorera vad som pågår som om det inte berör oss. För att visa vårt stöd för det ukrainska folket producerar vi en serie av vår klassiska 3 Timer med färgerna på den ukrainska flaggan i urtavlan, på boettringens siffror och på bandet.

All vinst kommer att skänkas direkt till det brittiska Röda Korsets Ukraine Crisis Appeal. The 3 Timer Ukraine tillverkas på beställning och kostar £5,500 plus skatt. Är du intresserad är det bara att kontakta Linde Werdelin direkt: sales@lindewerdelin.com eller Whatsapp +447595278407 . Men var snabb, ett antal av klockan är redan sålda så det bästa är att kontakta Jorn snarast om du vill köpa en 3 Timer Ukraine meddelar Jorns pressekreterareTeknisk spec

Boett: stål 46 mm

Tavla: blå och gul guilloche

Index: med super luminova

Verk: automatiskt med 42 timmars kraftreserv

Datum: vid klockan 4

Vattentät: till 300 meter

Band: gummi i blått och gult