TRIWA lanserar nya Ocean Plastic Timer

Text: Albin Johansson
Foto: Aleksandar Mladenovic


TRIWA lanserar en ny modell återvunnen havsplast i form av Ocean Plastic Timer. Klockan är en lekfull klocka inspirerad 70-talet som presenteras i två olika utföranden som även visar en andra tidszon för den som är på resande fot.


TRIWA har under ett par år tillverkat klockor i återvunnen havsplast i sin ”Time for Oceans” kollektion och tidigare skrev vi om deras senaste samarbete med svenska SSAB där man tillverkat den första klockboetten i stål som är helt fossilfri.

Utöver detta så har man i serien ”Time for Peace” även tillverkat klockboetter av nedsmälta illegala vapen. TRIWA tillverkar och säljer klockor där det finns ett större tänk än att bara tjäna pengar. Man vill sända ett budskap med dessa klockor. 

I det nya släppet uppdaterar Triwa sitt utbud med en ”Plastic Timer” i blått ”Deep Blue” eller svart ”Octopus” utförande, båda med en andra tidszon för den som är på resande fot. Den vänstra subtavlan håller koll på din andra tidszon och ställs in via tryckknapparna som justerar 24-timmars visaren framåt eller bakåt. Den högra subtavlan håller koll på din andra tidszon och är synkroniserad mot den stora tim och minutvisaren.

Modellen kommer med boett om 40mm och en urtavla som ger ett vintage-inspirerat intryck. Triwa kallar själva modellen för ”inspirerad av 70-talet” vilket är tydligt både boettens utformning och de färgrika detaljerna med sub-tavlor i kontrasterande toner.

Både boett och armbandet är tillverkade av återvunnen havsplast.

Inuti tickar ett quartzverk från Miyota och klockan är vattentät ner till 100m. 

Allt som allt är Ocean Plastic Timer en rolig klocka från ett svenskt varumärke. Prislappen är väldigt human sett till vad man får, och vi på Eqotime tycker de lyckats lite starkare än vanligt på just denna modell.

Priset för Triwa Ocean Plastic Timer är 1,995kr.


Mer information om klockan hos TRIWA