Text: Britta Rossander
Foto: Mia Litström


Panerai visade upp fyra nya modeller med segling som gemensam nämnare på senaste Watches & Wonders. Teamet för Luna Rossa Prada Pirelli tänjer på gränserna när det gäller prestanda och utmaningar i Americas Cup och Panerai tillverkar verktyg i nya material med högteknologiskt innehåll som blir redskap för navigatörerna i seglingsteamet.

Panerais resa med America’s Cup startade 2017 och två år senare blev de och officiell sponsor för Luna Rossa Prada Pirelli. Ett partnerskap som föll sig naturligt med företagets historiska koppling till den marina världen. I montern hängde en prototyp av tävlingsbåten så att ingen skulle missa vad det handlade om. 


Panerai Submersible QuarantaQuattro Luna Rossa Ti-Ceramitech™ PAM01466 & PAM01543

PAM01466 och PAM01543 spelar huvudrollen för Ti-Ceramitech™, ett material med hög prestanda och som efter sju års forskning och utveckling äntligen släpptes ut i ljuset. Det har genomgått en plasmaelektrolytisk oxidationsprocess som resulterat i ett distinkt blått material som är 44 % lättare än stål samtidigt som det har en tio gånger högre ”brottseghet” än traditionell keramik. 

Hybridlegeringen av titan och keramik har en snygg mörkblå nyans med matt struktur och modellen finns med matt vit eller med blå sunburst-behandlad tavla.  

Boetten är 44 mm vilket i Panerais värld är en vanlig storlek och tack vare det smidiga textilbandet ligger dem bra på handleden.

Boett: 44mm

Urverk: P 900 automatiskt

Vattentät: till 500 meter

Band: gummi och blå textil med röd rand och Luna Rossa logotyp

Kraftreserv: 72 timmar

Funktioner: timmar, minuter, små sekunder och datum

Tillgänglig från juli 2024

Pris 16 900 €


Panerai Submersible Tourbillon GMT Luna Rossa Experience Edition PAM 1405

Den första modellen med den mekaniska P.2015/T-kalibern som innehåller den patenterade tourbillonen där buren roterar på en axel som är vinkelrät mot balanshjulet och gör en fullständig rotation på trettio sekunder. Boetten är av Carbotech™, ett material som också används i Luna Rossa-båten och som är 80 % lättare än stål, med boettring i titan med svart DLC-beläggning.

Tjugo exemplar kommer att tillverkas och de lyckliga ägarna kommer att bjudas in till den 37:e Americas Cup-finalen som kommer att gå 22 juli i Barcelona. I inbjudan ingår guidad tur bakom kulisserna och tillgång till tävlingen på första parkett.

Boett: 45mm carbotech

Urverk: P.2015 med manuell uppdragning

Vattentäthet: 300 meter

Kraftreserv: 96 timmar

Urtavla: svart Skeletterad

Band: gummi och grå textil med röd rand och Luna Rossa Logo

Limiterad till 20 ex tillgänglig fr o m juli i år 

Pris 195 000 euroPanerai GMT Luna Rossa Titanio PAM01507 

Den har boett om 42 mm i titan grade 5 har ett bra förhållande mellan styrka och vikt: 40 % lättare och 60 % hårdare än stål, med en blå keramisk boett. I den sitter kaliber P.900/GMT24H med tre dagars kraftreserv och en 24-timmars indikator för en andra tidszon. Den är vattentät till 500 meter vilket är Panerais nya täthetsklassning för att klockorna ska vara så säkra som möjligt. Med Super-LumiNova® Grade X2, menar Panerai att detta r den ultimata klockan för America Cup’s strapatser. Modellen har innehåller en nyhet för Panerai Submersible GMT, timmarkörer längs innerkanten av boettringen och en avklippt GMT-visare inspirerad av segel.

Urverk: Automatiskt P.900/GMT24H kaliber

Kraftreserv: 3 dagar

Boett: 42 mm i diameter

Tavla: sunburst

Band: Gummi och blå textil med röd rand och Luna Rossa logotyp

Funktioner: Timmar, minuter, små sekunder, datum, GMT

Tillgänglig från juli 2024

Pris 12 500 €


Läs mer om klockorna hos Panerai