Omega lanserar ny Speedmaster med vit urtavla

Text: Mia Litström


Omega Speedmaster Moonwatch har fått en ny urtavla och just den här versionen med vit urtavla är en efterlängtad version då modellen, har tidigare kunnat setts på ambassadör Daniel Craigs handled under en Omegautställning i New York förra hösten. Nu är den äntligen lanserad och tillgänglig för kund.


En viktig egenskap hos Speedmaster-klockor är just deras lättavlästa urtavlor. Tidigare har den vanligaste modellen haft en svart urtavla med vita visare och index, men med den nya modellen är det istället tvärt om. Den har en lackad vit urtavla och snygga kontraster med tydliga svarta visare, index och övriga detaljer. Och det hela toppas med en röd Speedmaster-logotyp som ger en extra touch och visarna samt den yttre delen av index har också självklart Super-LumiNova som lyser läckert grönt i mörker.

Den nya färgkombinationen av vitt och svart är inspirerad av astronauternas rymddräkter, särskilt de som används under rymdpromenader. Även den röda accentfärgen är tagen från detta och finns i form av linjer på dräkterna som representerar befälets grad. Det har även funnits tidigare modeller av klockan med vit urtavla som till exempel Alaska Project som hade ett extra rejält skyddshölje i rött.

Boetten är tillverkad av stål och är 42 mm i diameter och 13,18 mm hög. Den drivs av manuell kronograf, Co-Axial Master Chronometer Calibre 3861, med en kraftreserv på 50 timmar och en vattentäthet på 50 meter.

Denna stilrena och klassiska Omega Speedmaster Moonwatch är tidlös och passar både för de som föredrar en vintageinspirerad stållänk och för de som föredrar svart läderarmband med perforerade hål för en mer retro-look. Det finns också ett svart gummiarmband för mer sportig stil. För de som älskar nördiga detaljer har modellen även den berömda “Dot over Ninety” på tachymeterskalan.

Nya Omega Speedmaster har referensnummer 310.30.42.50.04.001 med stållänk och priset är 106 900 kr.


Läs mer hos Omega