Nyheter från TAG Heuer – LVMH Watch Week 2024

Text: Mia Litström


TAG Heuer kickar igång det nya året med två kronografer och en gnistrande skönhet som väcker habegär. 

LVMH Watch Week i Miami bjuder på flera härliga nyheter och från TAG Heuers sida är det tre nyheter som vi vill lyfta fram här. Vi börjar med de två nya TAG Heuer Carrera Chronograph som tydligt visar att den mustigt gröna färgen fortfarande är en levande hit att bära på handleden. Carrera har en gedigen historik där modellen gjorde debut redan 1963. Till en början var den utan datumvisning men som några år senare introducerades den mer ovanliga placeringen vid kl.9 och fick smeknamnet ”the iconic Dato layout”.

De två nya modellerna har en skön vintageinspirerad look som gör att klockorna visar tydligt på sitt arv från ursprungsmodellen som är en stilren kronograf, inte för rejäl utan mer slimmat elegant och sparsmakad. Dessutom har de den så kallade ”Glassbox” som också är hämtad från föregångaren och som innebär att saffirglaset är välvt ut mot boettkanten. Och den blågröna färgen är inte heller inte tagen ur tomme intet utan det är en hyllning till racingen, det var speciellt från 1920 till 60-talet som denna färg användes ofta.


TAG Heuer Carrera Chronograph Tourbillon CBS5011.FC6566

Vi börjar med värstingen. Här har de verkligen tagit ut svängarna. En sportig men ändå elegant kronograf i storlek 42 mm som innehåller en komplikation som alltid är lika fascinerande, en tourbillon. Vid kl. 6 har de placerat sin tourbillon som gör mycket gott för sinnet bara av att titta på den men den gör också mycket för looken för klockan vilket gör att den får en mycket exklusivare stil. Och likadant som den andra modellen har även denna välvt glas som gör att man ser tourbillonen på ett bra sätt. Klockan har ett automatverk, caliber TH20-09, som har en kraftreserv på 65 tim. Kronograffunktioner visas vid kl.3, 30-minuter skala och vid kl. 9 visas 12 timmars skala. Längst ut mot boettringen visas också en minut och sekundskala. Visarna för timmar och minuter har Super-LumiNova och armbandet är i svart alligatorskinn. Pris 284 700 kronor. 


TAG Heuer Carrera Chronograph CBS2211.FC6545

Den mest stilrena av dem och i den trevliga storleken 39mm, är den som inte har så avancerade komplikationer som tourbillon utan är utrustad med klassiska kronograffunktioner, är också den som knyter an till sina rötter extra mycket med sin datumvisning placerad vid kl 9. Det enda som finns på urtavlan är just datumvisningen och minutvisning för kronografen i 30 minutersskala. Dessutom längst ut mot boettens kant, ofta kallad ”flange”, finns en sekund och minutskala. Automatverket är caliber TH20-07 som har en kraftreserv upp till 80 tim och boetten är vattentät till 100 m. Super-LumiNova finns på stora visarna för timme och minut. Armbandet är i svart alligatorskinn och vikspänne utrustat med dubbellåsknappar. Priset är 77 550 kronor.


TAG Heuer Carrera Date Plasma Diamant d´Avant-Garde WBN2344.FC8335

Den sista nyheten från TAG Heuer är en fortsättning på deras tidigare Carrera Date Plasma Diamant d´Avant-Garde som presenterades förra året. Den nya versionen har precis som den första syntetiska diamanter som tas fram i laboratorium och man har inte sparat på krutet utan hela urtavlan är beströdd med diamantkristaller som ger en gnistrande effekt. Utöver det är varje index i form av en baguetteslipad syntetisk diamant med vitt guld runt om. Toppen av det sitter en gul syntetisk diamant nedanför kl. 12 och under Carrera-logotypen. Storleken på klockan är 36 mm med en boett i vitt guld. Det fascinerande är också att kronan är en gul syntetisk diamant på 1,3 karat. En mycket speciell klockan som har ett automatverk, TAG Heuer Caliber 7 som också går att se genom den öppna baksidan. Kraftreserven är upp till 56 tim och klockan är vattentät till 50 m. Ett passande vitt armband i alligatorskinn pryder klockan ytterst bra också. En mycket speciell klocka och som har många syntetiska diamanter och det stoppar nog inte här utan det känns som TAG Heuer har fått smak av detta med syntetiska diamanter och där vi säkert kommer att få se flera kreationer i framtiden. Inget pris har släppts för denna finns än men den tidigare Carrera Date 36mm Plasma Diamant d’Avant-Garde – den rosa versionen – hade en prisbild på 90 000 CHF.


Läs mer om klockorna hos TAG Heuer