GPHG: de nominerade i kategorierna Dam och Herr

Text: Britta Rossander


I kategorierna för dam- och herrur ska det ju helst vara rätt tillgängliga klockor men så är inte fallet i år. På damsidan strösslas det med diamanter och på herrsidan är det exklusivt och limiterat. Eqotime’s Britta Rossander ger er detaljerna.Damklockor

Beauregard Lili

Beauregards specialitet att elegant tolka utseendet hos naturliga blommor och föra över det till delikata juvelklockor är en fest för ögat.


Beauregard Lili

Boett i roséguld med läderband och dekorerad med 180 diamanter (0,90 ct). De svarta blombladen är i onyx. I boetten som är vattentät till 30 m sitter ett quartz-verk. 

Pris 16 092 SFR


Bovet Miss Audry

I många kulturer är grönt en symbol för hopp, tur, tillväxt och natur. Bovets Miss Audry har en grön urtavla i emalj med guilloché inspirerad av lotusblomman.  Datum är placerat vid klockan 6. 


Bovet Miss Audry

Boett i stål, vattentät till 30 m, dekorerad med diamanter (1.04 ct) och band i läder. Automatiskt verk med 42 timmars kraftreserv. 

Pris 20 500 SFR


Chanel Mademoiselle Privé Bouton Perle

Kollektionen Privé bouton är en hyllning till Chanels berömda knapp. På denna klocka genom en söderhavspärla med en diameter på 15 mm. Den omges av gult guld och med 52 briljantslipade diamanter (0,46 ct). Under finns en urtavla i vitt guld med 142 briljantslipade diamanter ( 0,52 ct). Boetten fäst på en manschett i guld och tweed. 


Chanel Mademoiselle Privé Bouton Perle

Klockan är vattentät till 30 m och har quatzverk.

Pris 49 200 SFR.


Dior Grand Bal Ruban

I boetten av stål och vitt guld sitter ett automatiskt verk med 42 timmars kraftreserv och vars rotor syns på framsidan. Den har formen av en dubbel rosett där öglorna har fått diamanter. 


Dior Grand Bal Ruban

Bandet är i sammet, den totala mängden diamanter är 2.40 ct och klockan är vattentät till 50 m.

Pris 51 900 sfr. 


Hermès Arceau Petite Lune med diamanter och safirer

Modellen har 87 safirer och 68 diamanter i jeté-stil, vilket betyder att de är spridda över både boett och den vita urtavlan i pärlemor. Månfas mellan klockan 10 och 11, datum vid klockan 6 och ett safirblått alligatorband är pricken över i. 


Hermès Arceau Petite Lune

Boett i stål, vattentät till 30 m, diamanterna är på 0.066 ct, verket aär automatiskt, med 50 timmars kraftreserven 50 timmar.

Pris 9 760 SFR 


Piaget Limelight Gala Precious Saphire Gradient

Klockan har handgraverat armband i vitt guld, urtavla omringad  20 stora diamanter (ca 1.46 ct) och 22 safirer (ca 4.01 ct), i graderad blå ton. Urtavlan är täckt av genomskinlig blå grand feu-emalj. Utmaningen vid tillverkningen av denna modell är att hitta de rätta stenarna när det gäller både färg och storlek. I boetten sitter ett qiartzverk


Piaget Limelight Gala Precious Saphire Gradient

Pris 106 000 SFR och den säljs i numrerad upplaga.


Herrur

Bvlgari Octo Finissimo S Blue Dial

Klocka i stål med det tunnaste automatiska verket och vattentät 100 meter. Detta har gjorts möjligt genom att öka boettens höjd till 6,4 mm med plats för en skruvad krona.


Bvlgari Octo Finissimo S Blue Dial

Boett i satinpolerat stål och lackerad blå urtavla med sunburst finishering är ett bra exempel på diskret lyx.

Diameter 40 mm, automatiskt verk med 60 timmars kraftreserv.

Pris 11 500 SFR


De Bethune DB28xp Starry Sky

Till serien db28s 10-årsjubileum har De, Bethune gjort db28xp med ultralätt, spegelpolerad titanboett med hela himlen i urtavlan. Den stjärnklara natten kan formges efter kundens önskemål om tid och plats varifrån man kan titta upp mot stjärnorna


De Bethune DB28xp Starry Sky


Boetten är 43 mm och vattentät till 30 m, verket är manuellt och kraftreserven är 144 timmar.

Pris 77 500 SFR


Lauret Ferrier Classic Origin Green

Ytterligare ett jubileumsur, Laurent Ferrier firar 10 år med denna kristallklara elegans med raffinerad minimalism. Tunna visare i vitt guld med skarpa gula siffror ger en sportig känsla. Kronan har husets ikoniska ”kulform”.


Lauret Ferrier Classic Origin Green

Boett i titan, honungfärgat ”timberland” läderband fodrat med alcantara. Diamatern är 40 mm, vattentätheten 30 m och verket är manuellt med 80 timmars karftreserv. 

Pris 30 700 SFR


Petermann Bédat Dead Beart Second

Gaël Petermann och Florian Bédat är vänner sedan urkmakarskolan. De är specialicerade på att renovera ur från de historisk sett bästa urmakarna. 2017 bestämde sig Petermann och Bedat att skapa sitt första egna verk. Den tävlande klockan har halvöppen urtavla som skapats för att lyfta fram hantverket inom urmakeriet.


Petermann Bédat Dead Beart Second

Boetten om 39 mm är i gult guld med läderband, verket är manuellt med 36 timmars kraftreserv. 

Pris 64 400 CFR 

Modellen tillverkas i limitera upplaga om tio exemplar. 


Romain Gauthier Insight Micro-rotor Squelette Manufacture-only Carbonium Edition 

Modell som firar 15 år för Romain Gauthier med skeletterat verk i boett av ultralätt, naturligt titan. Inhouseverk med rotor i 22 k guld. Verkets totala vikt är bara 15,95 gram!


Romain Gauthier Insight Micro-rotor Squelette Manufacture-only Carbonium Edition 

Boett (42 mm) i materialcarbonium® som är vattentär till 50 m, band i gummi, automatiskt verk med 80 timmars kraftreserv.

Pris 166 000 SFR


Voutilainen 28sc

Klockan visar på ett perfekt sätt vad Kari Voutilainen filosofi går ut på. Dess eleganta verk är monterat i en boett av titan med en tunn krona som har en större diameter än vanligt. Ett extra stort balanshjul, tillverkat inhouse, gör att perfekt reglering av gången underlättas. Åtgången på energi blir också mindre vilket är bra för både livslängd och stabilitet i daglig användning.


Voutilainen 28sc

Tavlan är även den tillverkad inhouse och bandet är i läder. Boetten (38,5 mm) är vattentät till 30 m, verket är manuellt med 65 timmars kraftreserv. 

Pris 74 000 SFR, görs i limiterad serie om 8 – 10 exemplar.