Text/bild: Aleksandar Mladenovic


Man fascineras varje gång man ser Bulgaris supertunna urverk till Octo Finissimo och förstår deras otroliga expertis. Och de tar även fram mycket intressanta material där de nu har tagit ut svängarna extra mycket igen när det gäller material och presenterar nyheter både i titan och kolfiber.


Bvlgari Octo Finissimo CarbonGold Automatic ref 103779

Här har de lyckats skapat en mycket speciell matt yta av kolfiber med inslag av antracit. Men det är dock inte första gången de tar fram den här typen av material, redan 1993 tog de fram en CarbonGold men jag måste säga att den nya är i mycket snyggare format. Octo Finissimo CarbonGold är i storlek 40 mm, höjd 6,90 mm med deras ultratunna automatverk, caliber BVL138, som har mikrorotor i platina.

Urtavlan är även den i kolfiber med guldfärgade visare och index och liten sekundvisning vid kl.8. Kraftreserven är upp till 60 tim. Baksidan är öppen och dessutom är kronan i polerad roséguld toppad med svart keramik. Det är en otroligt läcker variant av Octo Finissimo och är perfekt för den som vill ha något annorlunda både i utseende och material. Dessutom går den att bada med eftersom den är vattentät till 100 m. Det finns också en till modell i CarbonGold med evighetskalender.

Pris 337 000 kr

Bvlgari Octo Finissimo Skeleton 8 Days ref 103610

En annan riktigt cool Octo Finissimo i storlek 40 mm som vi fick se på plats, en skelleterad modell som har boett och länk helt i titan. Den matta finishen på titanet till det skelleterade urverket är en fantastisk kombo och dessutom att den är ultratunn gör den riktigt spännande att titta på. Modellen har också ett ultratunnt manuellt urverk som heter BVL 199 SK (2,50 mm i tjocklek) med en kraftreserv på 8 dagar. Detta är en klocka man inte kan titta sig trött på. Den är otroligt detaljrik både på fram och baksida, som självklart är öppen, och på framsidan sitter också en lite sekundvisare samt kraftreservindikator vid kl.8. Höjden på boetten är bara 5,95 mm. Vattentät till 30 m.

Pris 331 000 kr


Bvlgari Aluminium Capri Edition ref. 103815 & 103844

Klockor som verkligen kan kopplas till medelhavet är deras Aluminium Capri Edition. Det är två modeller där den ena är en mer stilren variant som visar timmar, minuter, sekunder och datum och den andra är en kronograf med datumvisning. Boetten är i aluminium med baksida samt krona i titan med DLC överdrag. Båda har blå färg på urtavlan som är ljusast upptill och sedan tonar till mörkblått mot botten och på så sätt ska efterliknar havet. Visare samt index är belagda med luminisserande material.

Storleken är 40 mm och kronografen har ett automatverket B130 och den andra B77, båda har en kraftreserv upp till 42 timmar och är vattentäta till 100 m. Dessa klockor är verkligen för de som älskar medelhavet och dess stil och framförallt Capri eftersom baksidan har gravyr som föreställer Faraglioni, Capris vackra och berömda klippor. Armbanden är i gummi med länkar och spänne i aluminium. Båda är limiterade till 1 000 exemplar per modell.

Priset för kronografen är 60 400 kr och den andra 41 800 kronor. 

Bvlgari Aluminium Match Point Edition ref. 103854

Ytterligare en modell limiterad till endast 800 exemplar i grön aluminium 40 mm. Den är skapad för tennisälskare och vänsterhänta eftersom kronan är placerad på vänster sida. Den vita urtavlan till det gröna gör den riktigt fräsch. Dessutom, för att knyta ihop säcken med tennis, är baksidan också i titan med DLC-överdrag med en graverad tennisboll. För övrigt är den lik de andra i kollektionen med boett i aluminium och samma automatverk som Capri Editionen, caliber B77 med kraftreserv på 42 tim och vattentät till 100 m.

Priset är 41 800 kr.


Bvlgari Aluminium svart ref. 103868 & vit 103383

Slutligen kikade vi på två kronografer som är mer stilrena i och med att de är i svart eller vitt. Antingen så gillar man den helt i svart vilket är riktigt snyggt till aluminiumet eller så föredrar man en vit urtavla som bryts av med svarta krongraftavlor. Automatverket är B381 med en kraftreserv på 42 tim. Storleken är 41 mm och höjden 11,1 mm. Båda har ett svarta armband i gummi med länkar och spänne i aluminium som tillhör kollektionen. Och jag måste säga att just armbandet med länkarna i gummi är en riktigt cool detalj och framförallt bekvämt för handleden. Det blir mycket mera följsamt. Det är sportigt läckra klockor i en mer dämpad look som också gör båda varianterna stilrena.

Priset är 58 100 kr för vardera ur.  


Läs mer hos BVLGARI