Fem favoriter ur auktionskatalogen. Kaplans expert Georgios Batselas väljer sina favoriter.


Imorgon den 4: april är det dags för Kaplans Auktioners stora klockspecial. En auktion fylld till bredden med massor av härliga kvalitetsur. Inför auktionen Eqotime bett Kaplans klockspecialist Georgios Batselas att tillsammans med sina kollegor välja ut några favoriter.


Georgios Batselas, klockspecialist hos Kaplans Auktioner

BREITLING, Cosmonaute (T Swiss Made T), ”Scott Carpenter Mercury 7”


En ovanlig Navitimer med 24-timmarsvisning med klassiskt skön tritium-urtavla, säger Georgios. Dessutom limiterad till 1000 exemplar och manuellt Lemania-urverk på köpet. Tillverkad 1996 och såld med cert maj 2001. Riktigt trevlig!


OMEGA, Speedmaster, Professional, ”Tachymètre”, s.k. ”Moon Watch”


– Klassiskt modern Speedmaster ”Månklocka” som aldrig är fel i något sammanhang, Denna från 2005.


SINN, 104 St

Alltid kul med Sinn för någon som gillar kvalitetsklockor från de mindre kända tillverkarna. Skräddarsydd av den tidigare ägaren med annan urtavla (vit) och visare tagna från en anna Sinn-modell.


OMEGA, Seamaster Professional (300m/1000ft)
OMEGA, Seamaster Professional (300m/1000ft), Chronometer, Cal 2500, midsize, 36,25 mm, 2016.

– Det är aldrig fel med en robust och relativt ny Omega Seamaster 300 m med Omegas Co-Axial-verk caliber 2500, berättar Georgios. Denna är komplett med den uppgraderad skruv-länken som tål tuffare slitage för en något smalare eller femininare handled. Storleken är s.k. ”midsize” vilket betyder en diameter på 36,25 mm. Såld med certifikat augusti 2016 och komplet med träboxen.


CHOPARD, L.U.C 1937 Classic

– Här en favorit från min kollega Cecilia. År 1937 fattade Paul-Louis Chopard beslutet att flytta det anrika företaget från La Chaux-de-Fonds till Geneve, därav modellnamnet på denna klocka, Chopard, L.U.C 1937 Classic. Klockan är i 18K rosa guld, kronometercertifierad och i exceptionellt bra skick från 2019. Närmare nyskick är svårt att hitta.


Auktionen går av stapeln hos Kaplans Auktioner i Stockholm lördagen den 4:e april. För er som vilja följa den online så hittar ni hela auktionskatalogen på Kaplans webbplats.