Tre nya versioner av MoonSwatch ”Misson on Earth”

Text: Andreas Johansson


Swatch fortsätter att släppa nya versioner av sin MoonSwatch serie. Efter ”Snoopy” och ”Moonshine gold” versionerna är det nu dags att ”Mission on Earth” att få en uppdaterad kollektion. 


De som hade hoppats på att samarbetet, MoonSwatch, mellan Omega och Swatch skulle få ett stopp kan sluta hoppas på det. Swatch producerar numera mer MoonSwatch än någonsin. Swatch skriver på hemsidan att ”De tre nya olimiterade Bioceramic Mission on Earth-modellerna hämtar inspiration från fantastiska markfenomen sedda från rymden och bjuder in oss till en resa med nyfunnen uppskattning för vår planets underverk. Varje kronograf levereras i en färg som utvecklats exklusivt för denna kollektion och har alla kännetecken för Speedmaster Moonwatch, den första klockan på månen.” De tre nya versionerna heter, Lava, Polar Lights och Desert. 

MoonSwatch Mission on Earth “Lava”

Denna version hyllar den klassiska Speedmastern “Ultraman” och naturfenomenet lava. Klockan har en orange boett, krona och tryckknappar i Bioceramic och ett svart armband med kontrasterande orange sömmar. Den har en svart urtavla med orangefärgade visare och timmarkörer. 

MoonSwatch Mission on Earth “Polar Lights”

Polar lights versionen har en turkos färg boett, krona och tryckknappar och ett blått armband med kontrasterande turkosa sömmar. Den har en mörkblå urtavla med små silverfärgade gnistor, som liknar en stjärnhimmel. Dessa gnistor är unikt placerade på varje urtavla. Klockan hyllar naturfenomenet norrsken och ser riktigt fin ut med sin ”stjärnhimmel” och sitt turkosa inslag.   

MoonSwatch Mission on Earth “Desert”

Den tredje versionen är en hyllning till öknen och boetten, kronan och tryckknapparna är sandfärgade. Urtavlan och armbandet går i en grå ton vilket ska ge känslan av ett ökenlandskap. Stora delar av jordens landmassa består av öken och landskapet är så klart väldigt synligt från rymden.  

Alla versioner kommer med Super-LumiNova och har en bild på jorden på baksidan. Klockorna listar på 3100 SEK och finns i utvalda Swatch-butiker.