Eqotime möter Maurice Lacroix VD Stéphane Wasser

Text/bild: Britta Rossander & Mia Litström


Han tog jobbet som VD för Maurice Lacroix 2014 efter att ha arbetat på marknadssidan sedan 2008. Stephane är också ansvarig för “Your Time is Now” en slogan som myntades 2016 och som är en hörnsten när det gäller kommunikation. 


Wasser har blåst nytt liv i varumärket och med hjälp av ett enastående initiativ bestående av att rena havet från den plast som kastats i har Maurice blivit ett varumärke som attraherar de unga, engagerar dem att delta i arbetet och samtidigt kunna producera väldesignade färgstarka klockor i ett tillgängligt prissegment. 

När Stéphane började på företaget blev hans första uppgift att förvandla en produkt till ett varumärke. Att implementera denna strategi innebar en grundlig genomgång av företagets identitet, antalet klockor i katalogen, produktionsrationalisering, positionering, målgrupp och PR. För att klara det senare skapade han ett lyckat partnerskap med FC Barcelona och magazinet Wallpaper. Och eftersom han förstod betydelsen av sociala medier, lanserade han Wasser den prisbelönta digitala kampanjen ”The French Job”. Så med en mer ungdomlig och modern energi skickade Maurice Lacroix på detta sätt ut ett tydligt budskap som tilltalade millennials – en kundkrets som varumärket var fast beslutna att nå. 

När det kom till kollektionen insåg Wasser att märket behövde en bästsäljare. När han tittade igenom arkiven formades idén om att tillverka en ny version av Calypso, en framgångsrik klocka producerad av Maurice Lacroix på 1990-talet, som han döpte om till Aikon. Resultatet blev en prisvärd schweizisk gjord klocka prissatt mellan CHF 1 000 och CHF 3 000. Den fick omedelbar framgång och sortimentet utökades. Samtidigt satte Wasser igång med att marknadsföra företagets urverkskunnande med ett antal avantgardistiska komplikationer i Masterpiece-kollektionen. 

Idag fortsätter varumärket att ta andelar i volym och de millennials de ville nå ingår nu i deras trogna kundkrets och Waser är väl medveten om att även om det kan ta lång tid, är framgång frukten av tålamod och uthållighet. Det engagemang för miljön som Maurice Lacroix idag omfamnar hade vi möjlighet, mellan kollektionsvisningarna, att tala lite om på en solig terrass i Geneve.