Eqotime möter Bulgaris VD Jean-Christophe Babin

Text/bild: Britta Rossander & Mia Litström


Eleganten Jean-Christophe Babin, VD för Bulgari sedan 2013, är italienare vilket man hör när han talar och entusiasmen över det Bulgari har uppnått under hans ledarskap går inte heller att ta miste på. Jean-Christophe handplockades från tjänsten som VD för Tag Heuer som ingår i LVMH’s bukett av klockvarumärken sedan 1999. Det var i och med det jobbet som han flyttade till Schweiz och när LVMH Group 2011 köpte Bulgari blev det dags att packa ihop sakerna på skrivbordet för att ta över dirigentpinnen på Bulgari.  


Babins bakgrund inom klockvärlden var förstås en väsentlig del i beslutet att låta honom ta ansvaret för Bulgaris framtid men också hans engagemang och den kunskap samt fingertoppskänsla han har om hur ett varumärke inom lyxsegmentet bör drivas vägde tungt. Jean-Christophes öppna och medryckande sätt har gjort att han kunnat skapa arbetsgrupper som många gånger ”lyft sig i håret” för att kunna åstadkomma och förverkliga ledningsgruppens visioner. Det går nästan inte att räkna alla de priser Octo-seriens olika modeller blivit belönade med. Att Babin tillsammans med sitt team dessutom lyckats med konststycket att leverera klockor som kvinnor faller som furor för är ytterligare en bedrift. I intervjun berättar han om receptet för att nå och behålla de kvinnliga handledernas behov. 

Att samarbete och glädje över konkurrenternas segrar är också ett utmärkande drag hos Babin. Eqotime träffade honom under Geneva Watch Days, som han tillsammans med framförallt George Kern från Breitling varit drivande för dess tillblivelse. Geneva Watch Days är idag, efter bara tre gånger, en viktig spelare när det gäller tillgänglighet och närvaro för framförallt oberoende varumärken. Ytterligare ett bevis på Babins öppna famn när det gäller att skapa broar inom en bransch som till stor del består av individualister.