En liten söndagskrönika…

Text: Britta Rossander

Tänk att valet av klocka för handleden kan vara så viktigt att det måste avhandlas på ledarsidan i Svenska Dagbladet! Eqotime’s Britta Rossander funderar runt det här med maktens män och deras klockor.


SvD’s ledarsida den 7/2 2021

I dagens SvD beskriver Janerik Larsson (journalist som bevakar internationella medier för SvD’s ledarsida) hur en kolumnist på Washington Post 1993 ondgjorde sig över Bill Clintons klockval, en Timex Ironman Triathlon. Vi får veta att skribenten ansåg att det inte passade sig och menade att något sådant aldrig skulle kunna hända i Frankrike eftersom det franska folket inte skulle acceptera det…!Janerik fortsätter ondgöra sig över att George W Bush svor presidenteden med en Timex Indigo. Vi får också veta att Obama alternerade mellan de USA-tillverkade klockorna Shinola och Jorg Gray. Samt att han numera bär Rolex Cellini i vitt guld. Vilket också syns på hans porträtt i Vita Huset. Vad han tycker om Obamas senaste val berättar han inte.Att Donald Trump bar en Vacheron Constantin Historiques Ultra Fine 1968 ska enligt Larsson visa på makt och rikedom. Men den klockan är ju en väldigt hemlig klocka. Och det är nog inte många av Trumps väljare som känner igen den eller kan namnet Vacheron Constantin. Klockan kan ju faktiskt vara en relik från hans ungdomsår. Han var ju 22 år när den kom.


Trump med Vacheron Constantin.

Joe Biden bar en Rolex Datejust (en present från hustrun) när han svors in. Och Larsson frågar sig vad det valet har för betydelse för Bidens politik eftersom hans gamla slagord är ”Buy American”.


Joe Biden.

Biden har ju också signerat en order om att ”regeringen bara ska köpa amerikanska produkter som tillverkats av amerikanska arbetare med amerikanstillvekade komponenter”.  Han skriver också att: John Gapper (Finacial Times) noterade att när Biden signerade sin Buy American-ordet med högerhanden bar han på vänsterhanden sin Rolex tillverkad i Schweiz…

Ja det är märkvärdigt det här med mäns val klocka och hur det kan uppröra…