TRIWA lanserar nya Ocean Ally Watch

Text: Albin Johansson
Foto: Aleksandar Mladenovic


TRIWA lanserar en ny modell återvunnen havsplast i form av Ocean Ally Watch ”Octopus”. Klockan är en del av projektet Ally Fund som är ytterligare ett steg i Triwas arbete för att bekämpa plastförorening i havet där en del av vinsten i varje såld klocka går till fonden.


TRIWA har under ett par år tillverkat klockor i återvunnen havsplast i sin ”Time for Oceans” kollektion och tidigare skrev vi om deras Ocean Plastic Timer.

Ally Fund lanserades av Triwa för att skydda haven från plastförorening. Ally Fund investerar i projekt för en bättre havsmiljö och 50kr för varje såld klocka går till fonden. Triwa har även tagit fram ett skärp i samma serie som likt klockan är tillverkat av återvunnen havsplast.

I det nya släppet uppdaterar Triwa sitt utbud med en klocka med svart boett och ljus urtavla som drar åt silver i nyansen. Klockan är vattentät ner till 50 meter vilken även är märkt klockan fem på tavlan med texten ”5 ATM”. Klockan har arabiska siffror och en sekundvisare i rött som bryter av fint mot urtavlan.

Både boett och armbandet är tillverkade av återvunnen havsplast. Klockan mäter 37mm vilket är en bra storlek för de flesta handlederna, kvinnliga som manliga.

Inuti tickar ett quartzverk från Miyota och klockan är vattentät ner till 50 meter. 

Priset för Triwa Ocean Ally är 1,195kr.


Mer information om klockan hos TRIWA