Certina inbjuder oss till att fira Alla Hjärtans Dag med dem

Text: Aleksandar Mladenovic


Vi svenskar är ju historiskt sett uppfostrade med en Certina till studenten och en Omega till 50-årsdagen (tänk 1960-1970-tal). Då kunde man se de båda varumärkena i neonskylt på nästan alla klockbutiker – en och annan på landsbygden kanske har dem kvar. Sverige på den här tiden en så viktig marknad för Certina – störst i Europa – att dåvarande schweiziska chefen till och med lärde sig att prata svenska. 


Den envisa ”catchiga” sloganen Certina Tick Tack sändes ständigt av Radio Nord 1961 – 1962 så alla kunde den och i vissa nostalgiska fall lever den fortfarande kvar. 

Mycket har hänt sedan dess och den moderna modellkatalogen är matig. Till Alla Hjärtans Dag presenteras två nya klockor, DS-6 Lady (där DS står för Dubbel Säkerhet), i stål med PVD i guldfärg. 

Det är feminina modeller, en helt i guldfärg och en med guld i kombination med vit keramik. Boetterna är 35 mm i diameter och vissa partier är snyggt satinpolerade. I den inre ringen är index placerade med var annan som arabisk siffra och varannan som ”pinne”. Datumet är placerat vid klockan 6 och båda visarna har Super-LumiNova®, ett självlysande material som gör att det går lätt att se vad klockan är i mörker. På den tvåfärgade modellen har även armbandet vita inslag som vita länkar av keramik.  

I boetten sitter ett kvartsverk som ser till att ”hjärtat” slår som det ska. En praktisk livslängdsindikator ger en tidig varning för att batteriet behöver bytas ut. Boetten är vattentät till 100 meter.

Kanske människohjärtat tickar på lite extra för de som får en sådan klocka i kärleksgåva.

De två nya DS-6 Lady-modellerna med PVD-beläggning i gult guld kommer att finnas till försäljning hos officiella Certina-återförsäljare över hela världen från januari 2023. Priset för klockorna är 10,900kr.