Butiken: Urservice i Norr


I perioder av social distansering flyttar många butiker ut på nätet. Något som märks inte minst i klockbranschen. Samtidigt finns det urmakare som har funnits på nätet sedan länge och som satsat på distansurmakeri redan från början. Eqotime har träffat Ingemar Forsberg som driver Urservice i Norr och har webbsajten lagaklockan.nu för ett samtal om urmakeri på distans och hur man som Skellefteåbaserad urmakare kan hålla ångan uppe i pandemitider.

Urservice i Norr och lagaklockan.nu har funnits sedan 2016 och har i Ingemars regi byggt upp en verksamhet som baseras på urmakeritjänster på distans.

Innan jag startade min verksamhet 2016 var jag anställd i 20 år som ansvarig urmakare hos en Stjärnurmakarbutik i stan. Men jag kände att det var dags att testa något nytt så jag drog igång min egna verksamhet istället, berättar Ingemar.


Service av urverk

Ingemar, som gick ut från urmakeriutbildningen redan 1995 har både gesäll- och mästarbrev i yrket. Specialiteten har alltid varit just armbandsur även om det ibland blir en del skruvande även i fickur och väggur.

Armbandsur är det jag fokuserar mest på och jag är auktoriserad för de flesta märken. Sedan jobbar jag mycket med vintageur. Som urmakare skruvar man ju nästan alla typer av ur men jag har några favoriter. Kronografer från Omega har alltid legat mig varmt om hjärtat. De gillar jag verkligen att serva!


Service av fickur

En fördel med en redan från början internetbaserad verksamhet i rådande samhällssituation med pandemi och social distansering är ju att man redan från grunden jobbar med kunder på distans.

Att skicka en klocka för service har väl aldrig varit bättre läge egentligen, menar Ingemar. Urmakeri på distans har ju många fördelar i det rådande läget, kanske mest att man som kund slipper trängas med andra på stan. Men det finns fördelar annars också. Många i Sverige har långt till närmsta urmakeri och då är det ju perfekt med urmakeri på distans, även om det inte är en pågående pandemi.

Processen kring att hantera objekt som ska servas är enligt Ingemar inte heller så komplicerad.

Jag hjälper kunder med hela kedjan av serviceförloppet. När en kund hör av sig så tar vi först ett samtal kring vilken typ av service det handlar om. Därefter ordnar jag med fraktsedel så att kunden enkelt kan skicka den. När jag undersökt klockan så skickar jag ett kostnadsförslag/offert. Efter godkännande från kunden så genomför jag servicen och skickar sedan klockan försäkrat tillbaka till kunden. Enkelt och smidigt!

Att bilddokumentera arbetet för kunden är naturligt för Ingemar och för den som vill följa valda delar av Ingemars urmakeriarbete finns massor av bilder att ta del av på Urservice i Norr’s instagramkonto.Varukorg
Din varukorg är tom
Fortsätt handla
0