REM-straps, ny butik med kul take på klockarmband

Utbudet av klockarmband är enormt. Och det är gott om onlinebutiker som säljer klockarmband i alla tänkbara kvalitets- och prisnivåer. En notering i marginalen är att utbudet i många svenska butiker är ganska snarlikt, om än bra. Därför kändes det extra kul när den nyöppnade webbshoppen REM Strap lanserades i förra veckan. En butik med fokus på svenskproducerade klockarmband och med en alldeles egen take på utformningen av klockarmband. Eqotime har tagit en snabbtitt.

REM-straps startades av de två klockentusiasterna Totte el Siddig och Roger Clementz som lärde känna varandra på ett klockforum. När de väl bestämde sig för att starta upp verksamheten hade de stor nytta av Tottes bakgrund som AD/designer och Rogers bakgrund som ingenjör. Två kompetenser som behövdes för att sätta den gemensamma visionen i verket.


Totte el Siddig och Roger Clementz

Unik lasergravyr

– Visionen är att göra någonting mer med klockbanden. Att låta olika klockors historia rinna ut över bandet. Det finns så många spännande samband mellan olika företeelser, händelser och ögonblick med starka kopplingar till armbandsur. Så många historier att berätta, säger Totte.

Alla band hos REM Straps är ”made to order” och all produktion sker i Sverige. Exempelvis använder man bara remläder från Tärnsjö Garveri. Banden bearbetas sedan i Nissafors och Olofström innan de graveras och sys i Lund. Och det är just gravyren som är det speciella med REM. Banden lasergraveras och till en början har man valt ut ett antal färdiga motiv där bandet Moon DNA är ett av de som sticker ut mest.

– Vårt Moon DNA är bandet för alla Speedy-lovers, berättar Totte. I färgen vi använder för att kolorera Neil Armstrongs citat och fotavtryck har vi blandat med nermalda fragment från fyra månmeteoriter. Så du bär månen på din handled, bokstavligen.


Moon DNA

Utöver månbandet har man ett antal andra färdiga designer. Var och en med sitt egna tema och exotiska namn som Gun Barrel och Nippon Legends.Utöver de lasergraverade banden erbjuder man också en kollektion ograverade band som valt att kalla Plain Swedish.

Våra ograverade band finns i flera olika infärgningar, dessutom kan man välja mellan 27 olika färger på stygnen så det matchningsmöjligheterna är närmast oändliga, fortsätter Totte.


Plain Swedish

REM Straps band kostar från 89 euro och hela sortimentet hittas i deras nyligen lanserade webbshop.

Håll utkik! Tillsammans med REM Straps kommer vi i ett kommande avsnitt av Eqotime Podcast att lotta ut två graverade band bland poddens lyssnare!