Urbildningsradion

Urbildningsradion är en avslappnad och smånördig underhållningspodd om armbandsur och allt som hör till.
Vi släpper ett avsnitt i veckan där vi varvar teman och spännande gäster. Podcasten produceras tillsammans med Lejon Media Ab.

urbildloggo

Urbildningsradion släpps (oftast) en gång i veckan. Varje avsnitt hittar du här på Eqotime eller där poddar finns. Prenumerera gärna och följ oss på våra sociala medier. Bilder och  info till varje avsnitt postar vi här på siten.

Varje vecka sätter sig Denke i studion tillsammans med en spännande gäst och ett nytt ämne att fördjupa sig i. Högt som lågt, allt som rör klockor riskerar att dyker upp i Urbildningsradion.

Out Of Time Magazine

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout.

Alla avsnitt

   

Urbildningsradion! Entusiastprofil: Sthlm-Nicklas + tävling!

I dagens avsnitt av Urbildningsradion träffar vi entusiasten och renässansmannen Sthlm-Nicklas i ett vidlyftigt samtal om klockor, klocksamlande och livet! I avsnittet utlyser vi också en tävling!

  

Podcast: Urbildningsradion. Favoriter från Kaplans Klockkvalite.

I dagens avsnitt träffar Denke Kaplans klockansvarig Georgios Batselas. De pratar om Klockkvaliten den 16:e Maj och väljer ut personliga favoriter ur auktionskatalogen.

   

Urbildningsradion! Entusiastprofil: Widowmaker

I veckans avsnitt av Urbildningsradion blir det en stillsam entusiastprofil där Denke träffar klockentusiasten Widowmaker. Det blir ett soft samtal där det avhandlas allt från instegs-Seikos till blingiga Rolex och utvecklingskurvan kring intresset för Panerai. Enjoy!

    

Urbildningsradion – nytt avsnitt! Lägesrapport April!

I veckans avsnitt av Urbildningsradion kommer det en lägesrapport för april månad. Denke och Albin diskuterar senaste nytt om Basel, klockpriser och diverse klocknyheter. Rappt och röjigt!

  

Urbildningsradion: Butikssnack hos Erikson Urhandel

I veckans dynamiska avsnitt av Urbildningsradion besöker Denke kompisarna på Erikson Urhandel för ett klocksnack med Richard Dahlgren. Tillsammans passar de på att klämma lite på nytt och fräscht från bla Breitling, Sinn och Omega. Enjoy!

   

Podcast: Branschsnack med Britta Rossander.

I veckans avsnitt av Urbildningsradion träffar Denke profilen Britta Rossander för ett samtal om klockor, nyheter och den allmänna statusen i branschen i spåren av pandemin.

   

Entusiastprofilen 2.0 – Margarinkungen revisited

I veckans avsnitt återkommer den gode Margarinkungen för en uppföljare till sitt tidigare avsnitt. Det blir ett frejdigt och flamsigt samtal där allt från klockor till de stora världshändelserna avhandlas. Allt inspelat på en plats bortom den vanliga studiomiljön (en disclaimer för ljudet…). Och krönt med en avslutning där Margarinkungen försöker ge Denke och lyssnarna en introduktion till tjusningen med pennor. Puh!

    

Entusiastprofil – Berns. Samlande, nörderier & konceptet #OWGmarch

I dagens avsnitt av Urbildningsradion möter Denke upp med klockentusiasten Berns. Det blir ett samtal om samlande, samlartyper, och favoritklockor. Men de diskuterar också vansinnesprojektet OWG March. Ett projekt som Berns drog igång och som vi håller honom ansvarig för. Nu får han förklara sig kring varför det är en bra idé att klockfasta med enbart en klocka på armen under hela mars månad.

  

Panerai-tajm! Del 1 & 2 – paneraijtantajtan med en paneristi

I dessa två specialavsnitt bjuder vi på fläskig Paneraispecial med en tvättäkta paneristi. Mannen som går under nicket Palenkovich. Det blir initierat paneraisnack, massor av referenser samt en offentlig ursäkt från Denke till alla paneristi som är arga på honom. Enjoy!

  

Rolex Datejust firar 75 år! Podcast-special med Kaplans Auktioner!

I veckans avsnitt av Urbildningsradion blir det en special kring den ikoniska modellen Rolex Datejust tillsammans med Gergios Batselas från Kaplans Auktioner. Rolex Datejust är en modern klassiker som fyller 75 år i år.

  

Urbildningsradion har varit däcktestare för en dag!

Urbildningsradion har varit Umeå och testat vinterdäck på Michelin X-ICE SNOW Expedition 2020. Här är vår rapport!

 

Glycine-special!

Äntligen får Denke och PB prata om klockor från den Schweiziska tillverkaren Glycine! I dagens avsnitt blir det helt enkelt en liten märkesspecial om Denke’s gamla favoritmärke med fokus på Airman-modellerna. Enjoy!

  

Ännu mer militärt

En av Urbildningsradions mest uppskattade gäster, Stig aka Fliegerchronograph, är tillbaka i studien för att prata ännu mera militärt med Denke. Enjoy!

 

Klockor – så funkar det! PB är i studion…

Vår älskade klockrookie PB är i studion, och tillsammans med Denke så snackar de om klockträskets basics.

 

Natoband

I veckans avsnitt diskuterar Denke och PB klockarmband i allmänhet och natoband i synnerhet. Det blir också senaste nytt från

 

Kaplans Auktioner

I veckans avsnitt träffar vi Georgios Batselas, klockansvarig på Kaplans Auktioner. Vi tar en närmare titt på Kaplans klockverksamhet och

  

Nezumi Studios

I dagens avsnitt av Urbildningsradion träffar Denke den kompromisslöse entusiasten David Campo, mannen bakom varumärket Nezumi Studios. Det blir ett

  

UR Special: Skor!

Vi på Urbildningsradion gillar variation i nörderiet! Och klockor är inte det enda som inbjuder till nörderi.

  

Militärt!

Rättning i ledet! Det är militärt besök i Urbildningsradion. I dagens avsnitt gästas vi av röjdykaren Sixten och helikopterpiloten Stig

  

Läderslöjd med Sibirien Stockholm

Denna vecka gästas vi av läderslöjdaren Daniel Ankarstrand från Sibirien Stockholm. Det blir ett samtal om läder, klockarmband och hur

  

Entusiastprofilen – Rozzy. Dubbelavsnitt!

I två sommarheta avsnitt av Urbildningsradion är det dags för ett djupare samtal med entusiasten Rozzy. Känd för sin eklektiska

  

URS01E22 Entusiastprofilen – Margarinkungen.

I avsnittet möter vi den omstridde Margarinkungen. Av vissa sedd som en enfant terrible av andra sedd som en kär folkhjälte. På Urbildningsradion är vi kluvna. Så vi satte oss ner för att tillsammans med honom reda ut ett och annat.

  

URS01E21: Entusiastprofilen – SeikoSthlm, toolwatches, klockupplevelser och sjukligt serieflippande.

Det är många klockintresserade som har haft kontakt med Niclas då han lider av flipparsjukan – d.v.s. att han ständigt sökt nya upplevelser i form av nya spännande klockor. Här delar han med sig av sina bästa klockminnen!

  

URS01E20: Entusiastprofilen – Alekswatches, knaslyx, influencer och 230k följare. Vad var det som hände?

Är du klockintresserad, befinner dig på Instagram – då har du säkerligen inte missat alekswatches på Instagram, en man med stor påverkan i klockvärlden…

  

Entusiastprofilen – Watcherism, Serieflippande och mögelkärlek.

Här bjuder vi på ett mysigt samtal med profilen och inte minst, karaktären, Aquaracer2 aka Watcherism. Ett småputtrigt samtal där vi pratar vintage, serieflippande och av oförklarlig anledning viker ut kring vem som egentligen är bäst i rollen som James Bond.

 

Live at Budokan – Vol 4. (Vintage Seiko med Molle)

Det är dags för den avslutande delen i vår Seiko-serie med Molle. Och den här gången blickar vi bakåt. Det är äntligen dags att prata vintage.

  

Smarta klockor och Garmin MARQ. Recension och debatt!

I dagens avsnitt går vi loss på fenomenet smartwatches i allmänhet och Garmins senaste MARQ-modeller i synnerhet. Det blir också en recension av Garmin MARQ Athlete. Gäster i studion är inga mindre än Marcus Bjärneroth från Garmin och den klocksamlande stålmannen Mr Chance!

 

Live at Budokan – Vol 3 (Grand Seiko med Molle)

Efter två vilda sessions med vår Seiko-virtuos Molle skruvar vi nu upp volymen till 11 och fyrar av ett tredje avsnitt. Den här gången smyger vi in i finrummet med våra tatami-tofflor. Det är dags att snacka Grand Seiko!

 

Live at Budokan – Vol 2. (Prisvärda Seikos med Molle)

I det här avsnittet fortsätter vi vår seiko-serie med Molle. Den här gången fokuserar vi på det mer prisvärda men högkvalitativa. Billigt och bra helt enkelt. Det där som Seiko är så bra på. Enjoy!

 

Live at Budokan – Vol 1 (Seiko-basics med Molle)

I veckans avsnitt går vi loss på klockor från Seiko tillsammans med Molle, en av världens främsta Seikosamlare. I denna första del (av fyra) tittare vi närmare på märket Seiko och dess historia. Enjoy!