Urbildningsradion

Urbildningsradion är en avslappnad och smånördig underhållningspodd om armbandsur och allt som hör till.
Vi släpper ett avsnitt i veckan där vi varvar teman och spännande gäster. Podcasten produceras tillsammans med Lejon Media Ab.

urbildloggo

Urbildningsradion släpps (oftast) en gång i veckan. Varje avsnitt hittar du här på Eqotime eller där poddar finns. Prenumerera gärna och följ oss på våra sociala medier. Bilder och  info till varje avsnitt postar vi här på siten.

Varje vecka sätter sig Denke i studion tillsammans med en spännande gäst och ett nytt ämne att fördjupa sig i. Högt som lågt, allt som rör klockor riskerar att dyker upp i Urbildningsradion.

Out Of Time Magazine

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout.

Alla avsnitt

    

Podcast: IWC med Jarl Sandin

I dagens avsnitt av Urbildningsradion blir det en IWC-special hos Jarl Sandin. På plats i Göteborg tittar Denke och Theo från Jarl Sandin närmare på märket IWC och det aktuella modellutbudet. Det blir en djupdykning i märkets historia och hur det utvecklats fram till idag. Det blir bland annat en djupdykning i modellen Portugieser. Vi tar också en titt på urmakeriet hos Jarl Sandin och pratar service med deras urmakare Simon.

    

Urbildningsradion: Smycken och klockor med Jarl Sandin

I dagens dubbelavsnitt av Urbildningsradion åker vi till Göteborg och träffar ett av stadens mest anrika och trevliga företag, Jarl Sandin.

  

Podcast: Urbildningsradion. Favoriter från Kaplans Klockkvalite

Kaplans stora auktion Klockkvaliten är en av årets höjdpunkter för klockintresserade och samlare både i Sverige och internationellt. Även i år är auktionskatalogen fullmatad med trevliga auktionsobjekt. I veckans avsnitt gästas Denke av Georgios Batselas, Klockansvarig hos Kaplans. Tillsammans väljer de ut sina favoriter från Kaplans Klockkvalite den 14:e november.

  

Podcast: Urbildningsradion träffar MKRGG. Eller som han också kallas, Kristofer

I dagens avsnitt av Urbildningsradion träffar Denke klockentusiasten och northern soul-nörden MKRGG. I det dagliga livet är han mer känd som Kristofer och i det här sympatiska avsnittet berättar han mer om sitt klockintresse, sitt cykelnörderi och varför Linde Werdelin är det nya svarta. Det blir också ett par avstickare in i musiknörderiet. Enjoy!

  

Podcast: Urbildningsradion träffar NiklasF, mannen bakom KS Explorers Club

I dagens avsnitt av Urbildningsradion träffar Denke klocksamlaren NiklasF. Inte bara känd som en sympatisk och kunnig vintageentusiast utan också grundaren av KS Explorers Club. Det blir ett initierat samtal om klockors form och funktion, vintageklockor, militära ur och allsköns äventyrsklockor. Vi får också en liten djupdykning i modellen UG Polerouter och ges hela bakgrunden till och upplägget för KS Explorers Club.

  

Podcast: Urbildningsradion – ett perfekt varv med Nova Racing!

Urbildningsradion har varit i Göteborg och spelat in en riktig gottispåse med podcasts. Första pralinen i påsen är vår intervju med bröderna Oskar och Edvin Hellsten från Nova Racing som nyss kört hem en 3:e-plats i Porsche Carrera Cup.

  

Podcast: Urbildningsradion firar in hösten med en tävling!

I dagens korta men högoktaniga avsnitt av Urbildningsradion summerar Denke och Albin upp september. Det blir en del prat om Rolex nyheter och Denkes nya bok som släpps i dagarna. Vi firar också in hösten med en rejäl tävling där vi lottar ut en riktigt snygg Catalina-klocka i brons från våra kompisar på Malm Watches!

  

Podcast: Urbildningsradion kör en meet up med samlaren Eriksson850

Veckans avsnitt av Urbildningsradion är en entusiastprofil i raskt tempo med samlaren Eriksson850. Det blir ett samtal om allt från hur en Tissot för 20kr kan dra igång ett livslångt intresse för armbandsur, Cartiers tilltagande popularitet, klockor från Ralph Lauren och en hel del vintage.

   

Podcast: Urbildningsradion träffar Mikael Wallhagen!

I dagens avsnitt träffar Denke klockprofilen Mikael Wallhagen från Sothebys för ett livligt samtal om samlande, auktionsvärlden och att arbeta professionellt med klockor och armbandsur. Det blir också lite spontana reaktioner på de senaste släppen från Rolex. Allt toppat med smarta tips om du skall köpa eller sälja klockor på auktion. Enjoy!

 

Podcast: Augustiladd med Urbildningsradion!

I veckans avsnitt av Urbildningsradion blir det en liten augustisummering med Denke och Albin. Det rolexspekuleras, diskuteras svensk independenttillverkning och så reder Denke ut hur det egentligen ligger till med kinesiska uppköp av gamla schweiziska maskinparker för klocktillverkning.

  

Podcast: Nattsudd i sommarnatten!

I dagens avsnitt av Urbildningsradion blir det nattsudd med Denke och en icke försovd Albin. Det diskuteras högt och lågt, allt från reseklockor och Daytonas i guld till vilka klockmodeller som kan räknas till modeller som producerats obrutet sedan lansering. Typiskt nattsudd med Urbildningsradion alltså.

  

Urbildningsradion träffar Malm Watches!

I dagens avsnitt av Urbildningsradion träffar Denke entreprenören Marcus Malm, grundaren av Malm Watches. Det blir ett dynamiskt samtal om historien bakom Malm, armbandsuren från Malm, kopplingen till flyget och om hur det funkar att starta ett helt nytt klockmärke. Som vanligt blir det också en hel del trevligt surr om annat klockrelaterat. Avsnittet presenteras i samarbete med Malm Watches.

  

Urbildningsradion: Entusiastprofil – LESA!

I dagens avsnitt av Urbildningsradion träffar Denke entusiasten, samlaren och pensionerade militären LESA. En klocksamlare med utlandstjänstgöring innanför västen och massor av goda historier i bakfickan! Allt krönt med att Denke får en egen stridsvagn 41.

  

Urbildningsradion: Panerai! Nu igen!

I veckans avsnitt av Urbildningsradion träffar vi paneraiexperten Palenkovich. Det blir nyhetsgenomgång och skvaller om vad Panerai hittat på denna märkliga vår. Albin dyker också upp för lite tips om sommarklockor och en kort presentation av vår franska avsnittssponsor ZRC. Enjoy!

  

Urbildningsradion: Seikoevent, barnklockor, mera Berns och Fråga urmakaren!

I dagens avsnitt diskuterar Denke barnklockor med Folke. Det blir intervjuer från Prospex-eventet med Seiko och Klockmaster Globen samt ett snack om radhustripplar med vår vän Berns. Allt avslutas med frågor till Urbildningsradions urmakare Ingemar. Fullmatat, festligt och fartfyllt!

 

Urbildningsradion: Lägesrapport Juni!

I dagens avsnitt tar Denke och Albin tempen på klockbranschen med nyheter, infall och vad som ligger top of mind i juni. Bland annat dryftas Glashütte Original SeaQ Panorama Date och varför Denke är besviken på Glycine. Det blir fransk pop också!

  

Tävlingsvinnare korad! Grattis @staberyd !

I avsnittet av Urbildningsradion med Sthlm-Nicklas utlyste vi en tävling där deltagaren skulle dela med sig av sitt bästa klockminne. Den lycklige vinnaren skopar hem en vansinnigt cool klocka från Mr Jones-watches. Priset i form av modellen The Promise of happiness från Mr Jones Watches är donerat av Sthlm-Nicklas. Juryn bestående av Sthlm-Nicklas och Denke har sammanträtt och utsett en vinnare!

  

Urbildningsradion: SeikoSthlm – nu igen!

Det var ett år sedan sist men nu är SeikoSthlm tillbaka i studion. Denke är på semester så istället träffar SeikoSthlm Eqotime’s sommarvikarie Albin för ett samtal om nyheter, klockmarknaden och om vad en MRPSA-boett egentligen är. De unga herrarna nördar också ner sig i ämnet vintagedykare. Enjoy!

  

Urbildningsradion! Entusiastprofil: Sthlm-Nicklas + tävling!

I dagens avsnitt av Urbildningsradion träffar vi entusiasten och renässansmannen Sthlm-Nicklas i ett vidlyftigt samtal om klockor, klocksamlande och livet! I avsnittet utlyser vi också en tävling!

  

Podcast: Urbildningsradion. Favoriter från Kaplans Klockkvalite.

I dagens avsnitt träffar Denke Kaplans klockansvarig Georgios Batselas. De pratar om Klockkvaliten den 16:e Maj och väljer ut personliga favoriter ur auktionskatalogen.

   

Urbildningsradion! Entusiastprofil: Widowmaker

I veckans avsnitt av Urbildningsradion blir det en stillsam entusiastprofil där Denke träffar klockentusiasten Widowmaker. Det blir ett soft samtal där det avhandlas allt från instegs-Seikos till blingiga Rolex och utvecklingskurvan kring intresset för Panerai. Enjoy!

    

Urbildningsradion – nytt avsnitt! Lägesrapport April!

I veckans avsnitt av Urbildningsradion kommer det en lägesrapport för april månad. Denke och Albin diskuterar senaste nytt om Basel, klockpriser och diverse klocknyheter. Rappt och röjigt!

  

Urbildningsradion: Butikssnack hos Erikson Urhandel

I veckans dynamiska avsnitt av Urbildningsradion besöker Denke kompisarna på Erikson Urhandel för ett klocksnack med Richard Dahlgren. Tillsammans passar de på att klämma lite på nytt och fräscht från bla Breitling, Sinn och Omega. Enjoy!

   

Podcast: Branschsnack med Britta Rossander.

I veckans avsnitt av Urbildningsradion träffar Denke profilen Britta Rossander för ett samtal om klockor, nyheter och den allmänna statusen i branschen i spåren av pandemin.

   

Entusiastprofilen 2.0 – Margarinkungen revisited

I veckans avsnitt återkommer den gode Margarinkungen för en uppföljare till sitt tidigare avsnitt. Det blir ett frejdigt och flamsigt samtal där allt från klockor till de stora världshändelserna avhandlas. Allt inspelat på en plats bortom den vanliga studiomiljön (en disclaimer för ljudet…). Och krönt med en avslutning där Margarinkungen försöker ge Denke och lyssnarna en introduktion till tjusningen med pennor. Puh!

    

Entusiastprofil – Berns. Samlande, nörderier & konceptet #OWGmarch

I dagens avsnitt av Urbildningsradion möter Denke upp med klockentusiasten Berns. Det blir ett samtal om samlande, samlartyper, och favoritklockor. Men de diskuterar också vansinnesprojektet OWG March. Ett projekt som Berns drog igång och som vi håller honom ansvarig för. Nu får han förklara sig kring varför det är en bra idé att klockfasta med enbart en klocka på armen under hela mars månad.

  

Panerai-tajm! Del 1 & 2 – paneraijtantajtan med en paneristi

I dessa två specialavsnitt bjuder vi på fläskig Paneraispecial med en tvättäkta paneristi. Mannen som går under nicket Palenkovich. Det blir initierat paneraisnack, massor av referenser samt en offentlig ursäkt från Denke till alla paneristi som är arga på honom. Enjoy!

  

Rolex Datejust firar 75 år! Podcast-special med Kaplans Auktioner!

I veckans avsnitt av Urbildningsradion blir det en special kring den ikoniska modellen Rolex Datejust tillsammans med Gergios Batselas från Kaplans Auktioner. Rolex Datejust är en modern klassiker som fyller 75 år i år.

  

Urbildningsradion har varit däcktestare för en dag!

Urbildningsradion har varit Umeå och testat vinterdäck på Michelin X-ICE SNOW Expedition 2020. Här är vår rapport!

 

Glycine-special!

Äntligen får Denke och PB prata om klockor från den Schweiziska tillverkaren Glycine! I dagens avsnitt blir det helt enkelt en liten märkesspecial om Denke’s gamla favoritmärke med fokus på Airman-modellerna. Enjoy!

Varukorg
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0