Urbildningsradion

Urbildningsradion är en avslappnad och smånördig underhållningspodd om armbandsur och allt som hör till.
Vi släpper ett avsnitt i veckan där vi varvar teman och spännande gäster. Podcasten produceras tillsammans med Lejon Media Ab.

urbildloggo

Urbildningsradion släpps (oftast) en gång i veckan. Varje avsnitt hittar du här på Eqotime eller där poddar finns. Prenumerera gärna och följ oss på våra sociala medier. Bilder och  info till varje avsnitt postar vi här på siten.

Varje vecka sätter sig Denke i studion tillsammans med en spännande gäst och ett nytt ämne att fördjupa sig i. Högt som lågt, allt som rör klockor riskerar att dyker upp i Urbildningsradion.

Out Of Time Magazine

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout.

Alla avsnitt

 

Podcast: Välkommen 2021! Prisvärda klockor och The Dirty Dozen

I årets första avsnitt av Urbildningsradion tar Denke och Albin sikte på klockor av det mer prisvärda slaget. Tillsammans väljer de ut prisvärda favoriter och tips bland både gammalt och nytt. Det blir också en liten genomgång av The Dirty Dozen, klocktävling och hyfsat aktuell fransk popmusik.

   

Podcast: Entusiastprofil, Jimmy från Sefina

I dagens avsnitt träffar vi återigen Jimmy från Sefina Pantbank. Den här gången för en entusiastprofil. Det blir ett avslappnat samtal om Jimmys klockintresse med högt och lågt i klocksvängen. Från strösslade Rolex till prisvärda Seiko-vintage. Vi pratar också om Jimmys klockbloggande och hur det påverkar klockintresset att jobba professionellt med armbandsur.

   

Podcast: det lackar mot jul!

I dagens avsnitt av Urbildningsradion summerar Denke och Albin upp december. Det blir lite sammanfattning av året, snack om nya numret av Out of Time magazine och avstickare till både ditten och datten. Det blir bland annat diskussioner om Seiko, Longines och en uppdatering på vilka klockor redaktionen testar just nu. Enjoy!

    

Podcast: Preppa dina skor för vintern!

Dagens avsnitt av Urbildningsradion presenteras i samarbete med Skolyx! Det är dags för ytterligare en skospecial och Denke gästas på nytt av skoexperten Jesper Ingevaldson som reder ut nästan allt du behöver veta om kvalitetsskor och vinterväder. Det diskuteras skotyper, vintervård av skor och vad man ska tänka på om man vill ha välklädda fötter även i sämre väder. Det blir dessutom en liten titt på avsnittssponsorn Skolyx och deras utbud av randsydda kvalitetsskor för vinterhalvåret.

  

Podcast: Klockor & varumärkesskydd, nu reder vi ut det

I dagens avsnitt av Urbildningsradion försöker vi reda ut det här med varumärkesskydd och juridiken kring design, varumärken och patent. I avsnittet träffar Denke juristen och klocknörden Tobias som är expert på just de här frågorna. Förutom en entusiastprofil på Tobias så blir det massor av folkbildande juridiksnack runt varumärken och patent.

  

Podcast: Urbildningsradion pratar klockförsäkringar med Brookfield Underwriting

I dagens avsnitt av Urbildningsradion gästas vi av Daniel Nylund från Brookfield Underwriting. Vi talar om försäkringar och klockor vilket är ett område där Brookfield är specialister. Daniel är partner i företaget och även klockentusiast vilket är en perfekt kombination när vi reder ut när, hur och varför man ska försäkra sitt armbandsur.

  

Adventsmys med SeikoSthlm & Modalo

I dagens avsnitt av Urbildningsradion gästas vi av Niklas/SeikoSthlm. Det blir ett mysigt adventsavsnitt där Niklas och Denke går igenom valda delar av Niklas klocksamling. Bland annat granskas en Rolex 1680 med lasersvetsad boett och några udda militärklockor. Det blir också en skön tävling tillsammans med avsnittssponsorn Modalo där ni som lyssnar har chansen att vinna en winder!

    

Podcast: IWC med Jarl Sandin

I dagens avsnitt av Urbildningsradion blir det en IWC-special hos Jarl Sandin. På plats i Göteborg tittar Denke och Theo från Jarl Sandin närmare på märket IWC och det aktuella modellutbudet. Det blir en djupdykning i märkets historia och hur det utvecklats fram till idag. Det blir bland annat en djupdykning i modellen Portugieser. Vi tar också en titt på urmakeriet hos Jarl Sandin och pratar service med deras urmakare Simon.

    

Urbildningsradion: Smycken och klockor med Jarl Sandin

I dagens dubbelavsnitt av Urbildningsradion åker vi till Göteborg och träffar ett av stadens mest anrika och trevliga företag, Jarl Sandin.

  

Podcast: Urbildningsradion. Favoriter från Kaplans Klockkvalite

Kaplans stora auktion Klockkvaliten är en av årets höjdpunkter för klockintresserade och samlare både i Sverige och internationellt. Även i år är auktionskatalogen fullmatad med trevliga auktionsobjekt. I veckans avsnitt gästas Denke av Georgios Batselas, Klockansvarig hos Kaplans. Tillsammans väljer de ut sina favoriter från Kaplans Klockkvalite den 14:e november.

  

Podcast: Urbildningsradion träffar MKRGG. Eller som han också kallas, Kristofer

I dagens avsnitt av Urbildningsradion träffar Denke klockentusiasten och northern soul-nörden MKRGG. I det dagliga livet är han mer känd som Kristofer och i det här sympatiska avsnittet berättar han mer om sitt klockintresse, sitt cykelnörderi och varför Linde Werdelin är det nya svarta. Det blir också ett par avstickare in i musiknörderiet. Enjoy!

  

Podcast: Urbildningsradion träffar NiklasF, mannen bakom KS Explorers Club

I dagens avsnitt av Urbildningsradion träffar Denke klocksamlaren NiklasF. Inte bara känd som en sympatisk och kunnig vintageentusiast utan också grundaren av KS Explorers Club. Det blir ett initierat samtal om klockors form och funktion, vintageklockor, militära ur och allsköns äventyrsklockor. Vi får också en liten djupdykning i modellen UG Polerouter och ges hela bakgrunden till och upplägget för KS Explorers Club.

  

Podcast: Urbildningsradion – ett perfekt varv med Nova Racing!

Urbildningsradion har varit i Göteborg och spelat in en riktig gottispåse med podcasts. Första pralinen i påsen är vår intervju med bröderna Oskar och Edvin Hellsten från Nova Racing som nyss kört hem en 3:e-plats i Porsche Carrera Cup.

  

Podcast: Urbildningsradion firar in hösten med en tävling!

I dagens korta men högoktaniga avsnitt av Urbildningsradion summerar Denke och Albin upp september. Det blir en del prat om Rolex nyheter och Denkes nya bok som släpps i dagarna. Vi firar också in hösten med en rejäl tävling där vi lottar ut en riktigt snygg Catalina-klocka i brons från våra kompisar på Malm Watches!

  

Podcast: Urbildningsradion kör en meet up med samlaren Eriksson850

Veckans avsnitt av Urbildningsradion är en entusiastprofil i raskt tempo med samlaren Eriksson850. Det blir ett samtal om allt från hur en Tissot för 20kr kan dra igång ett livslångt intresse för armbandsur, Cartiers tilltagande popularitet, klockor från Ralph Lauren och en hel del vintage.

   

Podcast: Urbildningsradion träffar Mikael Wallhagen!

I dagens avsnitt träffar Denke klockprofilen Mikael Wallhagen från Sothebys för ett livligt samtal om samlande, auktionsvärlden och att arbeta professionellt med klockor och armbandsur. Det blir också lite spontana reaktioner på de senaste släppen från Rolex. Allt toppat med smarta tips om du skall köpa eller sälja klockor på auktion. Enjoy!

 

Podcast: Augustiladd med Urbildningsradion!

I veckans avsnitt av Urbildningsradion blir det en liten augustisummering med Denke och Albin. Det rolexspekuleras, diskuteras svensk independenttillverkning och så reder Denke ut hur det egentligen ligger till med kinesiska uppköp av gamla schweiziska maskinparker för klocktillverkning.

  

Podcast: Nattsudd i sommarnatten!

I dagens avsnitt av Urbildningsradion blir det nattsudd med Denke och en icke försovd Albin. Det diskuteras högt och lågt, allt från reseklockor och Daytonas i guld till vilka klockmodeller som kan räknas till modeller som producerats obrutet sedan lansering. Typiskt nattsudd med Urbildningsradion alltså.

  

Urbildningsradion träffar Malm Watches!

I dagens avsnitt av Urbildningsradion träffar Denke entreprenören Marcus Malm, grundaren av Malm Watches. Det blir ett dynamiskt samtal om historien bakom Malm, armbandsuren från Malm, kopplingen till flyget och om hur det funkar att starta ett helt nytt klockmärke. Som vanligt blir det också en hel del trevligt surr om annat klockrelaterat. Avsnittet presenteras i samarbete med Malm Watches.

  

Urbildningsradion: Entusiastprofil – LESA!

I dagens avsnitt av Urbildningsradion träffar Denke entusiasten, samlaren och pensionerade militären LESA. En klocksamlare med utlandstjänstgöring innanför västen och massor av goda historier i bakfickan! Allt krönt med att Denke får en egen stridsvagn 41.

  

Urbildningsradion: Panerai! Nu igen!

I veckans avsnitt av Urbildningsradion träffar vi paneraiexperten Palenkovich. Det blir nyhetsgenomgång och skvaller om vad Panerai hittat på denna märkliga vår. Albin dyker också upp för lite tips om sommarklockor och en kort presentation av vår franska avsnittssponsor ZRC. Enjoy!

  

Urbildningsradion: Seikoevent, barnklockor, mera Berns och Fråga urmakaren!

I dagens avsnitt diskuterar Denke barnklockor med Folke. Det blir intervjuer från Prospex-eventet med Seiko och Klockmaster Globen samt ett snack om radhustripplar med vår vän Berns. Allt avslutas med frågor till Urbildningsradions urmakare Ingemar. Fullmatat, festligt och fartfyllt!

 

Urbildningsradion: Lägesrapport Juni!

I dagens avsnitt tar Denke och Albin tempen på klockbranschen med nyheter, infall och vad som ligger top of mind i juni. Bland annat dryftas Glashütte Original SeaQ Panorama Date och varför Denke är besviken på Glycine. Det blir fransk pop också!

  

Tävlingsvinnare korad! Grattis @staberyd !

I avsnittet av Urbildningsradion med Sthlm-Nicklas utlyste vi en tävling där deltagaren skulle dela med sig av sitt bästa klockminne. Den lycklige vinnaren skopar hem en vansinnigt cool klocka från Mr Jones-watches. Priset i form av modellen The Promise of happiness från Mr Jones Watches är donerat av Sthlm-Nicklas. Juryn bestående av Sthlm-Nicklas och Denke har sammanträtt och utsett en vinnare!

  

Urbildningsradion: SeikoSthlm – nu igen!

Det var ett år sedan sist men nu är SeikoSthlm tillbaka i studion. Denke är på semester så istället träffar SeikoSthlm Eqotime’s sommarvikarie Albin för ett samtal om nyheter, klockmarknaden och om vad en MRPSA-boett egentligen är. De unga herrarna nördar också ner sig i ämnet vintagedykare. Enjoy!

  

Urbildningsradion! Entusiastprofil: Sthlm-Nicklas + tävling!

I dagens avsnitt av Urbildningsradion träffar vi entusiasten och renässansmannen Sthlm-Nicklas i ett vidlyftigt samtal om klockor, klocksamlande och livet! I avsnittet utlyser vi också en tävling!

  

Podcast: Urbildningsradion. Favoriter från Kaplans Klockkvalite.

I dagens avsnitt träffar Denke Kaplans klockansvarig Georgios Batselas. De pratar om Klockkvaliten den 16:e Maj och väljer ut personliga favoriter ur auktionskatalogen.

   

Urbildningsradion! Entusiastprofil: Widowmaker

I veckans avsnitt av Urbildningsradion blir det en stillsam entusiastprofil där Denke träffar klockentusiasten Widowmaker. Det blir ett soft samtal där det avhandlas allt från instegs-Seikos till blingiga Rolex och utvecklingskurvan kring intresset för Panerai. Enjoy!

    

Urbildningsradion – nytt avsnitt! Lägesrapport April!

I veckans avsnitt av Urbildningsradion kommer det en lägesrapport för april månad. Denke och Albin diskuterar senaste nytt om Basel, klockpriser och diverse klocknyheter. Rappt och röjigt!

  

Urbildningsradion: Butikssnack hos Erikson Urhandel

I veckans dynamiska avsnitt av Urbildningsradion besöker Denke kompisarna på Erikson Urhandel för ett klocksnack med Richard Dahlgren. Tillsammans passar de på att klämma lite på nytt och fräscht från bla Breitling, Sinn och Omega. Enjoy!

Varukorg
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0