Butiken: Omega öppnar butik i Stockholm

Text: Britta Rossander
Foto: Aleksandar Mladenovic / Omega


Biblioteksgatan är den hetaste adressen och den uppgraderades i veckan med ytterligare en ”monobrand store” för klockor. Denna gång är det Omega som från och med nu har möjlighet att visa sitt sortiment i helhet för svenska konsumenter i en egendesignad miljö. Adressen är Biblioteksgatan 3 i Stockholm.


En efterlängtad butiksöppning

Att vi fått en Omegabutik i Stockholm har länge varit mångas önskemål, både från konsumenthåll och varumärkesrepresentanter. Köpenhamn var först ut i Skandinavien och de har visat goda resultat enligt Omegas representant från HQ i Biel, Schweiz och nu var det en förväntansfull man som stod i Stockholm redo att markera vår stad med en Omeganål på kartan.

I höstas slog Breitling upp dörren till sitt universum ett par nummer längre ner på samma gata. Dessa butiksöppningar sker i samarbete med det engelska företaget Watches of Switzerland, de har även intagit Mall of Scandinavia och vi lär få se fler öppningar i deras regi inom kort. De har specialiserat sig på att öppna klockbutiker för ett varumärke i taget och har tidigare varit mest verksamma på den engelska och amerikanska marknaden men har nu vänt blickarna till Skandinavien som de tycker är outvecklat när det gäller monobrand butiker. 

Omegas första boutique i Sverige är stor, generös, med sina över 150 kvm, och bjuder in till en elegant shoppingupplevelse. Det som gör butiken extra intressant för vissa kunder är att de limiterade modellerna blir mer tillgängliga, likaså klockor som bara säljs i egna butiker, vilket detta räknas som när det gäller tilldelning, kommer att kunna ses här. På pressvisningen fick vi se senaste Bondklocka gjord till 60-årsjubiléet (mer om den här) Den var på blixtvisit över dagen vilket var kul. Försäljningen av modellen startar inte förrän i början av nästa år och då ska det kunna gå att köpa den över disk här på Biblioteksgatan.    

Raynald Aeschlimann VD och koncernchef för Omega och företagets enda officiella talesperson säger om den nya butiken:

-Vi är alltid måna om att leverera bästa möjliga shoppingupplevelse. Den nya boutiquen i Stockholm kommer att representera och erbjuda det bästa ur vårt sortiment och dessutom göra det mer tillgängligt för våra befintliga och potentiella nya kunder. 

Personalen i butiken gjorde ett trevligt intryck och de som vi talade med hade koll på klockorna och kunde sin sak när det gällde att berätta om dem.

I diskarna kunde vi se Speedmaster, Seamaster, De Ville och Constellation-kollektioner samt en mindre smyckekollektion. På sikt kommer även den egna kollektionen med solglasögon finnas på plats.


Liten bildkavalkad

Vi hade som sagt turen att få titta lite närmare på den senaste lanseringen i form av den nya Seamaster Diver 300M 60 Years of James Bond. Den rörliga animationen som visar öppningsscenen i alla Bond-filmer är något utöver det vanliga!

Vi passade även på att ta en titt på en hel del intressanta och efterfrågade Speedmasters, främst deras snygga versioner i Moonshine Gold, här med den gröna urtavlan på länk och läderband samt med Moonshine gold-tavla på gummiband.

Självklart behövde vi även titta närmare på ”Silver Snoopy Award” – en av de mest eftertraktade klockorna i kollektionen.

Nya Speedmaster 57 ser riktigt bra ut med den matta, vinröda urtavlan

En annan intressant modell från Speedmaster-familjen är denna Speedmaster Moonphase ”Blue Side Of The Moon” med magisk urtavla tillverkad av aventuringlas.

Den stenhårda Seamaster Planet Ocean Ultra Deep som klarar av ett djup av hela 6,000m med boett i titan.

Vår skribent Mia föll för denna Aqua Terra med beige urtavla och matchande gummiband.

Avslutningsvis, något lite mer dressat i guld med grön urtavla – De Ville Trésor i 18k gult guld med grön urtavla

Läs mer om klockorna på Omegas hemsida.