Breitling i partnerskap med Brittiska Triumph

Text: Britta Rossander


Att Breitlings vd Georges Kern gillar att frottera sig med hollywoodkändisar såg vi när han var på IWC. En förtjusning han tagit med sig till Breitling. Att han också gillar tvåhjuliga fordon till förfång för flygplan stripade med Breitling har också märkts sedan han klev på som VD 2017. Och många är bilderna som har kablats ut över världen som visar när han cyklar för välgörenhet mm. Nu ingår man partnerskap med motorcykeltillverkaren Triumph. Eqotime’s Britta Rossander berättar mer.


Triumph ny partner

På den motordrivna sidan ingicks förlovning med Brittiska Norton år 2019. Och vi kunde se en nöjd Kern gränsla en hoj i montern på det årets Baselmässa. En klocka kom strax efter det, Premier B01 Chrono Norton Edition. Den alliansen är nu ett minne blott. Breitling har istället hittat en ny tvåhjulig partner i Triumph vilket eklaterades den 14 juli.Det nya partnerskapet kommer att vara långsiktigt säger båda parter. Och den synbara frukten av detta kan vi se i början av nästa år. I form av en klocka i begränsad upplaga samt en skräddarsydd motorcykel. De säger att: ”våra båda varumärken är innovativa och står för en cool faktor som bara blir bättre med åren. Vi har också djärv designfilosofi och en skarp känsla för precisionshantverk”.

Kern tillägger: ”ni kan förvänta er målmedveten teknik i kombination med modern retrodesign”.


Klockor och motorcyklar

En motorcykel är ju en intim och mycket personlig tingest, precis som en klocka. Man köper den oftast till sig själv och avsikten är inte att den ska användas av andra. En manlig kollega säger: ”Klockor är förmodligen det mest personliga vi (män – reds anm) kan ha eftersom de ligger mot huden”.

Klockor och motorcyklar har ett gammalt symbiotiskt förhållande. Men när ett klockmärke i modern tid lanserar en klocka med motorcykeltema tenderar kopplingen ibland att bli lite för uppenbar och osofistikerad. Men av erfarenhet vet vi att Breitling är återhållsamma. Så de fixar nog att göra en klocka som ser snygg ut både på och vid sidan av cykeln.Triumph Motorcyklar grundades 1902 och är baserat i Hinckley i Leicestershire. De producerar ikoniska cyklar. Och idag är man den största brittiska motorcykeltillverkaren. Detta med mer än 75 000 motorcyklar levererade under det senaste räkenskapsåret och nära 700 återförsäljare över hela världen. Man kan också undra om det var Nortons mer sparsamma tillverkning som gjorde att Breitlings blickar riktades mot Triumph.Thruxton

De har förutom en stor produktion en strålande racinghistoria och går vinnande ut ur nästan alla tävlingsklasser. Deras succéer innehåller allt från att vinna den andra Isle of Man TT 1908. Till 1960-talets dominans och fram till samtida Supersports racingprestationer. I december 2019 tillkännagavs att Bond kör en av deras hojar i den 25:e James Bond-filmen No Time To Die. En film vars premiär i nuläget är satt till 8 oktober. Då får vi se Craig köra Triumph med Omegaklocka på handleden.Triumph Thruxton RS-motorcyklar finns sedan mitten av juli i utvalda Breitling-butiker runt om i världen. Och tillverkningen av specialutgåvorna av både klockor och cyklar lär vara i gång. Båda varumärkena är förtjusta i svart och guld så om drygt ett halvår lär vi få se om det syns.