Hands-on: Certina DS-7 Chrono Auto – ny sportklocka från Certina

Text/bild: Aleksandar Mladenovic


Certina fortsätter sin resa inom sportklockor och lanserar nu DS-7 Chrono Auto, en modell som hämtar inspiration från dels padelvärlden men också 1970-talet och dess sportklockor med integrerad länk. Förra året debuterade Certina denna kategori och vi har tagit en närmare titt på nästa modell i serien DS-7.


Den nya DS-7 Chrono Auto kommer i en storlek om 42 mm och boetten är tillverkad i stål. Boetten kombinerar borstade och polerade ytor som skapar en skön kontrast och ger klockan en modern och sportig känsla. Glasringen är tunn och är utrustad med en tachymeterskala och klockan har safirglas både fram och bak. Kronan skyddas av kronskydd och kronografen startar och stannar med distinkt känsla. Klockan levereras med ett integrerat armband i stål, vilket även detta har Certinas ”quick-change”-system för smidiga bandbyten. Klockan är även vattentät ner till 100 meter.

DS-7 Chrono Auto finns i tre färgalternativ: mörkblå, grön och svart. Samtliga varianter har en rutnätsstruktur på urtavlan, som hämtar sin inspiration från de korslagda linjerna på padelbanans nät. Vid klockan 9 finner man sekundvisaren och vid klockan 3 en 30-minuterskronograf. Index är tydliga och fyllda med Super-LumiNova. Vi tog en närmre titt på den gröna modellen som har en skön nyans och som skiftar från djupt grön, nästan åt det svarta hållet till smaragdgrönt i starkt ljus.


Tidigare modeller i DS-7-kollektionen har använt quartzverk, men med den nya DS-7 Chrono Auto tar Certina steget över till ett mekaniskt urverk. Modellen drivs av kaliber ETA A05.231, en uppgraderad version av det klassiska Valjoux 7750. Det integrerade kronografverket har en Nivachron-spiralfjäder som motstår magnetism, och erbjuder en gångreserv på imponerande 68 timmar. Urverket tickar med en frekvens på 28,800 vibrationer per timme.


Med DS-7 Chrono Auto tar Certina sin sportklocka till nästa nivå. Den moderna designen med retroinfluenser, robusta konstruktionen och det mekaniska urverk gör detta till ett intressant tillskott i märkets sportiga sortiment. Oavsett om du är på padelbanan eller på kontoret är DS-7 Chrono Auto en mångsidig följeslagare. Modellen kommer att finnas tillgänglig från oktober 2024 hos din lokala Certina återförsäljare med ett listpris på 22 800 kronor.


Läs mer hos Certina.