Armand Duplantis slår världsrekord i Omega

Text: Mia Litström


Omega gjorde ett djärvt och spännande val genom att lansera en ny modell av Seamaster Aqua Terra utan att förhandsmeddela detta via pressreleaser eller likande utan de tog tillfället i akt och visade nyheten på Armand Mondo Duplantis handled när han genomförde sin enastående insats i OS.


Duplantis har varit ambassadör för Omega sedan 2020. Hans prestation i OS i Paris är fantastisk, där han både tog hem guldet och satte ett världsrekord i stavhopp på 6,25 meter. Han fick hela världen att hålla andan när han utförde sitt hopp, vilket skapade historia. Omega gjorde ett smart och stilfullt drag genom att se till att han bar den nya modellen som dessutom går i de svenska färgerna.

Klockan har en boett i titan, specifikt sandblästrad gamma titan i storlek 41 mm och med en höjd på 13,55 mm – ett perfekt material för en elitidrottare som behöver ultralätta tillbehör under tävling. Titanet ger också en snygg matt yta som är kombinerad med en boettring i kiselnitrid. Urtavlan är även den i titan (Grade 5) och blå, med horisontella linjer där sekundvisaren, Seamaster-logotypen, minutvisningen vid 30 och 60 samt Omegas logotyp på kronan är i dekorativt gult. Tim- och minutvisarna har Super-LumiNova.

Baksidan är öppen och visar det manuella urverket kaliber 8928 Ti, som delvis är tillverkat i titan. Det är ett mycket dekorativt och stiligt urverk, med en gångreserv på 72 timmar, vilket gör den öppna baksidan extra tilltalande. Klockan är vattentät ner till 150 meter.

Det integrerade armbandet i blått och gult är tillverkat av både gummi och textil. Detta är en elegant hyllning till Armand Mondo Duplantis, som verkligen skrev historia med sitt OS-guld och världsrekord. Klockan kan tänkas vara attraktiv för samlare som brinner för sporten och Omegas Seamaster Aqua Terra för modellen har ett pris på 677 800 kronor. (Ref. 220.92.41.21.03.002).


Läs mer hos Omega