Kaplans klockexpert väljer sina auktionsfavoriter.

Imorgon den 2:a Maj är det dags för klockauktion hos Kaplans Auktioner. En auktion fylld till bredden med massor av härliga kvalitetsur. Inför auktionen Eqotime bett Kaplans klockspecialist Georgios Batselas att tillsammans med sina kollegor välja ut några favoriter.


Kaplans Auktioners klockexpert Georgios Batselas.

– Mitt första tips är en fin Longines, säger Georgios. Perfekt för den som vill ha en snygg kronograf i vintage-stuk men inte vill tänka på underhållet. Denna är köpt maj 2019 och har fortfarande garantin kvar.Ett annat fint och ganska nytt ur som är med i katalogen är en IWC Fliegeruhr kronograf. Denna med blå urtavla vilket är lite udda, vanligare att vi ser svart och vit. Även denna med cert och box såld augusti 2016.Sjöö Sandström brukar alltid vara populärt på våra auktioner, fortsätter Georgios. Och vi har även den här gången med en Royal Steel. Just denna modell firar 25 år sedan starten 1993 och är limiterad till 100 tillverkade klockor. Den röda urtavlan sticker helt klart ut och klockan såldes april i år.– Seiko blir allt populärare även utanför de mest hardcore klockkretsarna. Denna ”Tuna” i nyskick är såld april i år och endast i limiterad upplaga på 800 stycken med Seikos egna behandlade boett (Cermet). Bra köp för den som gillar märket och dykning, menar Gerogios.


Georgios sista tips är en betydligt äldre klocka. – Det här är en häftig Omega Officer från 1943 med tillhörande tidsenlig display. Setet är verkligen något för Omega-älskaren och vintagenörden.


Auktionen hos Kaplans går av stapeln den 2:a maj och bud kan redan nu läggas online. Mer info om auktionen hittar ni här.