Tre klockor, tre auktioner

Eqotimes redaktion scoutar löpande klockauktionerna på internet. För den tålmodige finns det alltid guldkorn som är värda att kolla in lite extra. Tre klockor, tre auktioner är precis vad det låter som. Vi har kollat igenom tre auktioner och valt ut några armbandsur som vi tycker är värda att ta en extra titt på. Redaktionen har denna gång hittat tre riktiga godbitar i det aktuella auktionsutbudet hos de mest tongivande svenska auktionshusen.


Panerai hos Kaplans

Redaktionen gillar Panerai. Vi gillar det så mycket att vi gjort några specialavsnitt om just Panerai i Eqotime Podcast. Avsnitten hittar ni här och här.

Panerai är inte supervanliga på auktioner i Sverige. Särskilt inte om man jämför med andra stora tillverkare som Breitling, Rolex, Omega. På Kaplans Klockauktion den 2:a oktober hittar vi ett fint exemplar av en PAM359. Klockan är en så kallad ”Dirt dial” och komplett med alla tillbehör hela vägen ut till ytterkartongen. En klocka väl värd att kolla in. Du hittar auktionen här.Hublot hos Bukowskis

Hublot har funnits långt längre än deras 44mm Big Bang-klockor som lanserades för ca 10 år sedan. Marknaden för Hublot har även lugnat ner sig en del sedan dess. Och det finns allt fler möjligheter att hitta roliga exemplar för bra pengar sett till vad man får. Hublot tillverkade en bit in på 2000-talet en serie under namnet Super B. Detta var automatiska sportklockor med ETA-verk, kronografer på Hublots karaktäristiska gummi, men runt sunda 40mm i storlek. På Bukowskis Market hittar vi ett exemplar av Hublot Super B från 2005. Objektet förefaller vara i rätt bra skick för sin ålder. Och redaktionen gillar helheten med den vita tavlan mot rostfritt stål och gummibandet.

Hublot Super B 42mm klubbas på Bukowskis Market den 25/9 och du hittar auktionen här.Rolex Daytona hos Auktionsverket Malmö

På Auktionsverket Malmö som numer ägs av Auctionet hittar vi en Rolex Daytona 116523. Det här är långt ifrån ett perfekt exemplar. Men objektet ser ut att var i bra skick och Daytona i tvåton har blivit allt mer populära på sistone. Just denna är även tillverkad år 2000. Vilket var det första året som Rolex använde sitt då nya inhouse-urverk cal 4130. Detta istället stället för Zenith-verket som användes till Daytona från 1988. Länken som sitter på är även tillverkad senare än klockan. Men i helhet ser vi ett fint objekt där den röda Daytona-texten bryter av mot silvertavlan.

Rolex Daytona 116523 klubbas den 19/9 på Auktionsverket/Auctionet. Du hittar auktionen här.