Nya Omega Planet Ocean 600M, Aqua Terra 150M & Constellation Meteorite

Text: Mia Litström


Omega har släppt flera nyheter, Aqua Terra med grön urtavla i storlek 38 mm, Planet Ocean 600 M i härligt nya färger samt Constellation med urtavlor i meteorit. Vi tar en närmare titt!


Omega Seamaster Aqua Terra 150M 38 mm

Vi börjar med Omega Seamaster Aqua Terra med grön urtavla som nu lanseras i den härliga storleken 38 mm, tjocklek 12,2 mm. Klockan är i stål och den nya storleken passar de flesta handleder och gör klockan ännu mer tillgänglig. Den gröna färgen är inte bara trevlig utan också tidlös, och Aqua Terra-modellen är känd för sin enkelhet och elegans.

Urtavlan har en grön PVD-beläggning med en sun-brushed yta och horisontellt teakmönster, som påminner om trädetaljer på en vacker segelbåt. Datumvisningen vid kl. 6 är diskret och både visare och index är rhodiumpläterade och fyllda med Super-LumiNova.

Klockan har deras automatverk Master Chronometer caliber 8800 som även finns i deras tidigare Aqua Terra. Urverket har en kraftreserv 55 tim och är vattentät till 150 m. 

Klockan erbjuds med två armbandsalternativ: ett sportigt gummiarmband med grå sömmar och vikspänne, perfekt för en aktiv livsstil, samt en elegant stållänk, 3-bitars, med en klassiskt polerad och borstad yta, som ger klockan en tidlös charm.

Gummiarmband 79 800 kr. Ref. 220.12.38.20.10.001

Stållänk 82 800 kr. Ref. 220.10.38.20.10.003


Omega Seamaster Planet Ocean 600M

Omega lanserar också en ny elegant Seamaster Planet Ocean 600 M i sex exklusiva versioner, tillgängliga endast i deras egna butiker.

Modellen Planet Ocean introducerades redan 2005 och har blivit en populär dykarklocka som hedrar Omegas fina arv. Till dessa nya modeller har Omega valt att arbeta med mer subtila färgtoner, såsom grå, beige och grönt, vilket ger dem en mycket elegant look. Varje färg finns i två versioner, en enklare modell som visar tid och datum och en med kronograf. Alla modellerna har också heliumventil placerat vid kl.10. 

Kronografmodellen är den största med storlek på 45,5 mm och en höjd på 19 mm, medan den mindre modellen mäter 43,50 mm i diameter och 16,2 mm i höjd. Den mindre modellen drivs av ett automatiskt Co-Axial Master Chronometer caliber 8900, kronografen har ett automatiskt Co-Axial Master Chronometer caliber 9900 med en kraftreserv på 60 timmar och är vattentät ner till 600 m.

Den mest eleganta är den med grå färg på urtavlan, som har fått det finurliga namnet ”gunmetal”, och har en snygg sandborstad yta och kronografens små urtavlor har fått en ljusare grå nyans, likaså är en del av texten på urtavlan i grått. Till detta är det snyggt kombinerat med index och visare som är fyllda med beige Super-LumiNova vilka ger en varm och fin ton till det grå nyansen. Boettringen är i svart borstad keramik och helheten toppas med ett grått gummiarmband med ljusa sömmar. 

Gummiarmband 93 400 kr. Ref.  215.32.44.21.01.002

Kronograf 119 000 kr. Ref. 215.32.46.51.01.004

Vidare till den modell som är den läckraste av dem alla om man gillar en mjuk och varm nyans på sin klocka. Den har en beige ton där boettringen är i nytt material som heter ”silicon nitride ceramic”. Den har en snygg borstad look i en mörkare brunbeige nyans som också finns på kronografknapparna. Det är en riktigt snygg kombination och kronografens små urtavlor är i samma mörka brunbeige nyans. Visare och index är fyllda med vit Super-LumiNova, dessutom är en del av texten på urtavlan i brun färg. En mycket elegant färgkombination som är perfekt till den som gillar den beige tonen. Gummiarmbandet är även det i beige med ljusa sömmar.

Pris 99 400 kr. Ref. 215.32.44.21.09.001 

Kronograf 128 000 kr. Ref. 215.32.46.51.09.001 

Den sista varianten har en kombination av silver och grönt som ger den en riktigt fräsch look. Urtavlan är i borstat stål där kronografens små urtavlor har borstad grön yta. Och likadant här har denna en del av sin text på urtavlan i grönt och boettringen är i grön borstad keramik. Visare och index är fyllda med vit Super-LumiNova. 

Pris 93 400 kr. Ref 215.32.44.21.06.001

Kronograf 119 000 kr. Ref 215.32.46.51.06.001

Alla modeller har en öppen baksida som visar urverket och den karakteristiska sjöhästen i metall på safirglaset. Seamaster Planet Ocean 600 M är en välbalanserad och elegant klocka som passar den som uppskattar subtila färgtoner.


Omega Constellation Meteorite

Omega fortsätter koppla temat till himlavalvet och har producerat unika urtavlor gjorda av meteoriten Muonionalusta, som troligen är den äldsta meteoritupptäckten som hittats på jorden hittills och upptäcktes i Pajala kommun, Norrbottens län, nära den finska gränsen 1906. Fördelen med meteoriten är att varje urtavla blir helt unik tack vare sitt naturliga mönster. För dessa nya modeller av Constellation har de använt en avancerad färgteknik som erbjuder flera olika färgalternativ att välja mellan för varje storlek, totalt 20 modeller att välja mellan, med fem val i varje storlek.

Den största modellen är i storlek 41 mm. Meteorittavlan för denna modell finns i färgerna grå, blå, grön, guld och rosé. Tre av modellerna är i stål där de med grå och grön urtavla har en boettring i keramik och i samma färg som tavlan. Den med en blå urtavla har boettring gjord av titan, grade 5. Dessa tre versioner har Co-Axial Master Chronometer Caliber 8900. De två sista versionerna är de gyllene versionerna, en i Moonshine-guld och en i Sedna-guld. Båda har en Co-Axial Master Chronometer Caliber 8901. Kraftreserven är 60 tim och är vattentäta till 50 m.

Mellanstorleken 29 mm finns i färgerna lila, ljusgrå, guld, rosé och mörkgrön. Den första i lila är i stål, och de andra två är i bicolor, den första i stål och gult guld, och den andra i stål och Sedna-guld. De har en Co-Axial Master Chronometer Caliber 8700. De två sista i gult guld eller Sedna-guld har urtavlor i rosé eller mörkgrön med en Co-Axial Master Chronometer Caliber 8701. Kraftreserven är 50 tim och är vattentäta till 50 m. Och för att toppa dessa vackra färger är de fint kompletterade med diamanter på urtavlan samt boettringen. Alla modeller har också öppen baksida. 

För mindre handleder finns det två bra storlekar. Den första är 28 mm, med urtavlor i färgerna grå, blå, grön, isblå och beige. Som de andra finns de tillgängliga både i bicolor och i guld. Den som sticker ut är den med en fantastisk isblå nyans som ser riktigt elegant ut. Diamanter på boettringen och urtavlan. Alla i storlek 28 mm har quartzverk.

Den minsta men som också är extremt elegant är storleken 25 mm. Den finns också i stål, bicolor och guld. Och precis som den större storleken har den diamanter på urtavlan och boettringen som passar fint ihop med de vackra färgerna på meteorittavlorna som är i grönt, lila, ljusgrått, rosé och guld. Alla har quartzverk.

Nya Constellation med meteorittavla är något alldeles extra. Det här kan bli en hit eftersom de flesta klockor med meteorittavlor normalt sett är större. I denna kollektion finns det ett utbud av storlekar från läckert stor till mer elegant i mindre storlek.