Nezumi Studios i samarbete med metalgiganterna Anthrax

För er som följer vår podcast Urbildningsradion så är det svenska företaget Nezumi Studios inte okända. Designstudion har de senaste åren gjort sig kända som en intressant och kul tillverkare av riktigt snygga och prisvärda armbandsur. Nu släpper man en klocka i limiterad specialutgåva i samarbete med metalbandet Anthrax och med designen inspirerad av det klassiska albumet Persistence of Time.

Eqotime har vi alltid haft ett gott öga till Nezumi Studios. I sina kollektioner har Nezumi, under ledning av David Campo, lyckats fånga en som vi tycker riktigt cool och racinginspirerad estetik som gör sig mycket bra för just armbandsur. Att allt är designat från grunden av David gör det hela ännu mer intressant.Baleine P.O.T.

Utöver kronografmodeller som Corbeau, Loews och Voiture består kollektionen också av en mekanisk dykarmodell med namnet Baleine. En poppis modell som snabbt sålde slut när den introducerades men som återinfördes i kollektionen tidigare i höstas. En limiterad variant med DLC-guldboett släpptes tidigare i höstas. Och nu steppar Nezumi upp med ytterligare en limiterad variant i samarbete med metalgiganterna Anthrax för att fira 30års jubileet av albumet Persistence of Time.


Photo copyright © David Campo / Nezumi Studios, all rights reserved.

Båda modellerna ingår i Nezumi’s kollektion Specials line och är limiterade till 50 exemplar vardera. Alla med individuell numrering. Persistance of Time-modellen är dessutom ett officiellt samarbete med metalbandet Anthrax.  

– Jag har varit Anthrax-fan sen jag var tonåring på 80-talet, berättar David. Jag lärde känna bandets trummis Charlie Benante via vår gemensamma vän David Ellefson från Megadeth. Så när Anthrax planerade 30-årsjubileumet av plattan Persistance of Time frågade de om jag vill designa en klocka åt dem. Det är såklart en jättestor ära och ett fantastiskt kul projekt!Specialmodellen P.O.T släpps idag och kan beställas direkt via Nezumi’s webshop. Men det gäller att vara snabb, Nezumi’s limiterade släpp brukar ta slut snabbare än ett trash-metalriff.