Longines Spirit Collection

Av: Albin Johansson
Bilder: Ola Jacobsen & Longines


Longines fortsätter på den inslagna banan med att producera nya och intressanta modeller. Vi har tidigare tagit en närmare titt på nyheter från deras heritage-serie. Moderna versioner av modeller som producerats det senaste århundradet. Eqotimes redaktion har varit positiva till Longines tillbakablickar och Longines Spirit Collection är inget undantag. Eqotime’s Albin Johansson har tillsammans med vår fotograf Ola Jacobsen tagit en närmare till på Spirit Collection hos våra vänner på Franks Ur i Stockholm.Longines Spirit Collection

Just Spirit Collection som släpptes i mitten av 2020 tillhör egentligen inte heritage-serien, men är uttalat inspirerad från pionjärer inom flyget. Bland annat av Amelia Earhart och Howard Hughes som under 30-talet utmärkte sig med banbrytande prestationer inom flyget. Båda två använde ur från Longines under sina resor. Trivia på ämnet är att också brittiska RAF använde armbandsur från Longines under 30 och 40-talet. Vad vi nu har i Spirit Collection är en enklare modell och en kronograf, vi kan välja om vi vill ha mattsvart, silver eller mörkblå tavla, länk eller läder runt armen, samt om boetten ska mäta 40 eller 42mm där kronografvarianten enbart finns tillgänglig som 42. Totalt hamnar vi på 18 separata referenser i kollektionen. 
För att återkoppla till flyget så märker vi direkt några viktiga detaljer i basmodellen. Stora arabiska siffror, stor krona, och en sekundvisare som är tydligt rödmarkerad i änden för ökad läsbarhet. Vi ser även en tydlig tavla utan ”plotter” utöver Chronometer-texten strax ovanför kl sex med fem stjärnor ovanför.  Allt för att knyta an till bra funktionalitet i pilotmiljö.


Foto: Ola Jacobsen

Samtliga modeller är bestyckade med COSC-certifierande Longines in-house-urverk.  Nämnvärda funktioner är quickset av datum på kronografen via en separat pusher kl 10, och quick release-lösning för armband och länkar vilket är allt mer förekommande på tillverkarens nyare modeller.

Longines Spirit finns i butik och är väl värd att ta en närmare titt på!


Specifikationer
Longines Spirit

Boett: Rostfritt Stål 40mm eller 42mm
Tavla: Silver, Blå eller svart
Urverk: Automatiskt L888.4 Longines in-house Chronometer 
Band: Länk i stål eller flera färger av läder 

Longines Spirit Kronograf

Boett: Rostfritt stål 42mm
Tavla: Silver, blå eller svart.
Urverk: L688.4 Longines in-house Chronometer
Band: Länk i stål eller flera färger av läder