Hands-on: TAG Heuer lanserar nya Carreror och Aquaracer i guld

Text: Aleksandar Mladenovic
Bild: Aleksandar Mladenovic / TAG Heuer


TAG Heuers nyheter på Watches & Wonders 2023 innehöll en rad nya Carreror i olika storlekar och nya Aquaracers helt i guld men även i tvåton. Eqotime fick klämma och känna på nyheterna på plats i Genève.


TAG Heuer Carrera Chronograph Glassbox

2023 är året då TAG Heuers Carrera fyller 60 och man presenterade en rad olika nyheter inom kollektionen på mässan i Genève. För den som vill förkovra sig ytterligare i modellen och dess historia rekommenderar vi varmt Filips artikel som skrevs ifjol som ni hittar här.

Den nya TAG Heuer Carrera Chronograph Glassbox i 39mm lanserades i två versioner – en med svart urtavla och en med blå urtavla. Bägge modellerna kommer i stålboett på läderband i matchande kulörer. För svart är subtavlorna silvriga och på den blå versionen har de samma kulör som urtavlan. En annan skillnad mellan modellerna är datumfönstrets placering, kl 12 för modellen i svart och kl 6 för den blå.

Namnet Glassbox syftar på det välvda safirglaset som har precis samma kupning som plexiglasen på de ursprungliga Carrerorna. Detta skapar en väldigt trevlig tredimensionell effekt.

Modellerna har in-house urverk, kaliber TH20-00, vilket innebär automatisk uppvridning och en gångreserv på 80 timmar. Modellen är vattentät ner till 100m.

Priset för klockorna är 72,600kr.


TAG Heuer Carrera Chronograph 42mm

I storleken 42mm får modellen två nya urtavlor i svart och blått med detaljer som går i gult-oranget-rött. Det är alltså ingen ny modell vi har framför oss utan det är samma klocka som lanserades hösten 2020.

Detta innebär alltså en kronograf med in-house kalibern Heuer 02 under huven, 42mm stora stålboetter som är 14,5mm tjocka och 48,2mm långa. Vattentäta ner till 100m och levereras på läderband med viklås i stål.

Prislappen landar på 64,500kr.


TAG Heuer Carrera Chronograph Tourbillon

Sist ut bland nyheterna i Carrera-familjen är värstingen – TAG Heuer Carrera Chronograph Tourbillon.

Boetten mäter in på 42mm, är tillverkad i rostfritt stål och klockan har läcker blå urtavla med orangea detaljer. Ögonen dras direkt till tourbillonen klockan 6 och urverket är ett in-house, kaliber TH20-09 (baserad på Heuer 02) med automatisk uppvridning och 65 timmars gångreserv.

En kaxig pjäs med en prislapp på 270,700kr.


TAG Heuer Aquaracer Professional 200

I Aquaracer-familjen har vi 6 nyheter men vi fokuserar här på de 4 i storlek 40mm – två i tvåton och två helt i guld. Modellerna återfinns i antingen helt eller delvis i gult guld samt roséguld och här matchas det gula guldet med en urtavla med horisontella linjer i blått som går från ljusare blå i centrum till svart ytterst i urtavlans kanter och i roséguld från gråbrun till svart.

Den 40mm stora boetten är borstad med polerade fasningar längs med boettsidorna och vridringen har sunburst-finish. Vad gäller urverken så sitter det olika urverk i modellerna.

I helguld finner vi det nya TH31-00, vilket är ett helt nytt in-house urverk med automatiskt uppvrid, välfinisherat med kronometercertifiering och en gångreserv på 80h.

För modellerna i tvåton sitter det välbeprövade Caliber 5 med gångreserv om 38 timmar.

Modellerna lanseras på gummiband med viklås och är vattentäta ner till 200m.

Pris för modellerna är 57,000kr i guld/stål och 207,350 i solitt guld.


Läs mer om klockorna hos TAG Heuer