Nu är det bekräftat, Geneva Watch Days blir av!

Av: Britta Rossander


Geneva Watch Days blir verkligen av! GWD, kommer som det verkar att vara schweizarnas  enda klockevenemang för flera varumärken under samma tak 2020. Initiativet lanserades i mars på initiativ av Bvlgari med ett genomförande planerat till 26-29 augusti med stöd av staden Genève. Organisationen informerar genom en pressrelease nu på förmiddagen (den 28:e maj) att arrangemanget kommer att genomföras som planerat. Arrangemanget går av stapeln på ett antal hotell i stadens centrum samt i butiker med urmakeriverkstäder hos deltagande varumärken. En gemensam ”reception” ska inrättas på Four Seasons Hotel Quai de Bergues som extra service för press och återförsäljare.

De deltagande varumärkena har helt olika profiler, huvudgruppen består idag av Bvlgari, Breitling, De Bethune, Gerald Genta, Girard-Perregaux, H. Moser & Cie, MB&F, Ulysse Nardin och Urwerk och associerade  är HYT, Louis Monet och Maurice Lacroix.

De ska under fyra dagar presentera sina nya modeller för media och återförsäljare och från organisationens sida meddelar man att det är flera tillverkare som har uttryckt intresse för att kunna delta i evenemanget. Det är kanske inte så konstigt eftersom Baselworld gick upp i rök och många mindre oberoende varumärken i och med detta inte har något forum för presentation.Följande ledord arbetas det efter – decentralisering, smidighet, samarbete, gemytlighet och ekonomiskt förstånd – för att kunna göra evenemanget så effektivt och attraktivt som möjligt. Just sparsamhetsidén kan vara attraktivt för de mindre märkena som kanske i dessa nya tider får ta del av att vi jobbar ihop och tillsammans är vi starka.

GWW säger också med stora bokstäver att allt kommer organiseras i överensstämmelse med de hälsoåtgärder som definieras av Confederation och Canton of Geneva.Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0