Fem snabba med Joakim Jardenberg

Av: David Svensson


Smarta klockor är i ropet mer än någonsin. De har dessutom börjat röra sig från kul gadgets till avancerade hjälpredor i vardagen. Vi ställde fem snabba frågor angående just smarta klockor till Joakim Jardenberg – internetveteran och affärsängel.


Joakim Jardenberg

Vad tror du är nästa stora funktioner/komplikationer som vi kommer se i smarta klockor?

Rent generellt ser jag fram emot att vi kommer att röra oss från ”smart” till omtänksam, artig och förutseende. Ett exempel: hela min relation med klockan idag handlar fortfarande om att jag initierar vad som ska hända. Men varför ska jag aktivt behöva välja låt på Spotify när min klocka vet mitt dagliga mönster, min aktuella stressnivå och har koll på läget i kalendern. Den borde kunna göra ett bättre musikval än jag själv, och den borde göra det helt sömlöst. Låg energinivå och möte om 15 minuter – här är lite upptempo!

Den eviga frågan är hur man gör med alla sina fina mekaniska premium-ur, ska de vara bänkvärmare nu när det börjar dyka upp bra smartwatches?

För min del blir de mekaniska uren liggande i lådan numera. Jag kompenserar genom att satsa på Titan och finfin läderrem på min AW5.

Ser du smarta klockor som konkurrenter till klassiska armbandsur för handledstiden, eller är det två olika segment?

Vi har ju begränsat med handleder, så under överskådlig tid är de nog konkurrenter.

Vilka smarta klockor är bäst just nu?

Måste jag svara så säger jag Apple Watch Series 5. Men jag är SJUKT sugen på att snart packa upp min MATRIX PowerWatch 2, jag gillar tanken på att den drivs av värmen från min arm. Men det har varit en lång väntan.

Hur ser det ut om 5 år? Vilka funktioner och data har vi på handleden, och hur kommer den användas?

Om fem är den teknik som Facebook köpte via CTRL-Labs vardagsmat, alltså prylen på handleden är en tankestyrd fjärrkontroll. Och om ytterligare fem år har BCI flyttat från handleden direkt in i min hjärna, så då kan min 40-års Breitling och min ärvda Rolex återta platsen på handleden!


Varukorg
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0