Eqotime möter Mathieu Ruffat, klockspecialist på Christies

Text/bild: Mia Litström & Britta Rossander


Eqotime träffar Mathieu Ruffat på huvudkontoret i Genève, han är en av Christie’s mest lovande klockexperter ur den nya generationen. Han är ung och kunnig men var nervös under intervjun som vi anar var en av de första han gett. Rémi Guillemin, chef för klockor på Christie’s Genève ger sin protegé Mathieu enormt goda vitsord och ser en skicklig specialist i honom.

Mathieus kunskap är stor och på Eqotime tycker vi att det är roligt att tala med den nya generationen specialister för att få deras syn på jobbet de har och vi har insett att Mathieu åtnjuter stor respekt inom samlarkretsarna. 

Christie’s grundades 1766 och har kontor i 46 länder, i hela Amerika, Europa, Mellanöstern och Asien och Stillahavsområdet, med försäljningsnav i New York, London, Hong Kong, Paris och Genève.

Den sammanlagda summan för klockor sålda på slagauktioner i år är 62 miljoner USD. Den summan kunde ha varit mycket högre om välgörenhetsauktionen Only Watch hade genomförts i Christie’s regi som planerat den 5:e november. Men endast tio dagar innan auktionen blåstes den av på grund av att det uppdagades att information om den Monegaskiska stiftelsen bakom projektet saknades när det gällde viss ekonomi. Och hur det ska gå med de dryga sextio unika klockorna tillverkade och skänkta till stiftelsen vet vi inte än.