Favoriter från Kaplans klockauktion den 5:e september.

Den 5:e september är det dags för klockauktion hos Kaplans Auktioner. Klockansvarige hos Kaplans, Georgios Batselas har för Eqotime’s räkning valt ut sina personliga favoriter ur auktionskatalogen.

Såhär första helgen i september är det återigen auktionsdags hos Kaplans och hela 195 objekt ligger ute i katalogen. Bredden är stor och det finns klockor för de flesta smaker. Såväl vintage som nyare. För Eqotime har Kaplans klockansvarige, Georgios Batselas, traditionsenligt valt ut fem favoriter ur katalogen.


Georgios Batselas, klockansvarig på Kaplans

Rolex GMT-master, ref 116710LN

Georgios första val är en Rolex GMT-master, ref 116710LN.

– Det var länge sedan en vanlig person kunde gå in och köpa en ny Rolex sportmodell över disk i butik. Efterfrågan har blivit enorm de senaste åren och det är så gott som omöjligt att få köpa nytt  idag, säger Georgios. Men på lördag finns möjlighet att köpa denna trevliga GMT-Master II från 2012 komplett med cert och box.OMEGA, Speedmaster, Classic, ”Heritage”

Georgios nästa val är en lite udda Omega. I form av en Speedmaster som faktiskt inte är en kronograf.

– De flesta tror nog att Omega Speedmaster endast tillverkats som antingen manuell eller automatisk kronograf, om vi bortser från den digitala versionen sent 70 tidigt 80-tal, men de gjorde även en liten serie under 1990-talet utan kronograffunktion. Mycket ovanlig i detta utförande och en klocka du måste ha som en Speedmaster-nörd.Longines, ref 6264 från 1953

Nästa val är en välhållen Longines från 1953. En klocka med radium på tavlan och som trots servicebehov, enligt Georgios är ett fynd.

Denna otroligt välbevarade och extremt charmiga klocka med super-patinerad radium-urtavla är en riktig godbit på denna auktion. Den är tyvärr i akut behov av  service då den inte fungerar, vilket ibland kan vara lite klurigt att få till. Den här klockan är något för den som har lite mer koll på hur man servar eller lagar gamla klockor.


Longines, ref 6264 från 1953

AUDEMARS PIGUET Royal Oak

En klassisk Royal Oak i 36 mm är såklart en höjdpunkt i en välsorterad klockauktion. Och här finns ett riktigt fint ex som Georgios gärna lyfter fram.

– Den klassiska modellen Royal Oak i mellanstorlek (36 mm) med automatiskt urverk är en vacker sportig klocka som jag tycker passar alla. Tavlan har vi beskrivit som ”skadad” eftersom den ändrat i nyans efter alla år, men det är något jag tycker gör den än mer charmig och ovanlig.Omega, Cal 302 från 1956

Sista favoriten ut är en rektangulär Omega i 18k guld med manuellt verk från 1956.

– En vacker och ovanlig Omega i 18K guld som måste upplevas i verkligheten. Den rektangulära formen med glaset som följer linjerna och den övriga designen gör denna till en av mina favoriter på auktionen. Att den skulle sitta fint på både en man som en kvinna gör inte saken sämre.Auktionen går av stapeln lördagen den 5:e september och du hittar hela auktionskatalogen här.


Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0